Silivri Tiyatro salonuna kavuştu

Silivri Belediyesi Kültür Sokağı'nda yer alan Tiyatro Salonu açılışı bugün gerçekleştirildi.

Silivri Tiyatro salonuna kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu’ndan sonra aynı parsel üzerinde bulunan tarihi yoğurthane binalarında da aslına uygun şekilde restore edilerek Silivri’nin tek Tiyatro Salonu olan binanın resmi açılışı bugün yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
 
Tarihi dokusuna uygun olarak restore edilerek 266 metrekare alana kurulan tek katlı, 160 kişi kapasiteli olan tiyatro salonun açılışına CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, İlçe Jandarma komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz’ın yanı sıra STK yöneticileri, Kamu yöneticileri, spor kulübü yöneticileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Kurdele kesimi öncesinde açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Bugün Silivri Kültür Merkezinin şehir meydanında bizim hafızamız olan tarihi binaları ve 1500’lü yıllardan, o günün dramını, o günün heyecanını, o günün insan güzelliğini ve zenginliğini anlatan binaları, bir Külliyenin parçalarını hayata geçiriyoruz. Külliyenin en büyük parçası Piri Mehmet paşa camimizdi. Tarihi korumak onların geçmişine sahip çıkmak, o günkü düşünenlerin ne düşündüğünün hepimiz çok iyi biliyoruz. İnsana yaklaşmaktı, sıcaklıktı, destek olmaktı, topluma hayır işi için yapılmıştı. Onları yaparken ne düşünülmüşse bugün bizde onları devam ettirmek istiyoruz. Büyük bir Milet olmanın, büyük bir dinin temsilcisi olan Piri Mehmet paşa Külliyesinde olan bu eserleri hayata geçirerek ihya ederek ve aynı zamanda tarihin hafızasında olan o güzellikleri burada bizzat yaşatarak büyük bir millet olduğumuzu kadim bir kültüre sahip olduğumuzu ve o kültürü burada sonsuza dek yaşatılmasının fiziki mekanlarını hayata geçiriyoruz. Bunu yaparken iki şeyi yapıyoruz. Birincisi tarihimize sahip çıkıyoruz, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Bu yok olmaya yüz tutmuş binalarımızı herkesin ortak malı haline getiriyoruz. “
“HAYALİM BUGÜN GERÇEKLEŞTİ”
“Bu binaların dördünü de Silivri Belediyesi olarak biz satın aldık, mal sahiplerinin büyük bir rızası ile satın aldık, onları projelendirdik, bir tanesini çok amaçlı salon olarak iki yıl önce açtık ve açtıktan sonra halkımızdaki büyük bir beğeni ilgi bizi çok umutlandırdı. Şimdi ikincisini tiyatro binası olarak açıyoruz. İstanbul’da 3 yada 4 böyle tarihi çok eski tarihi olan Tiyatro salonu az. Tiyatro aslında bir sahnedir. Bizlerde o sahnenin üstünde yer alıyoruz. Sahne olduğu zaman hepimiz o sahne üzerinde olacağız. Cumhuriyetin Demokrasinin en güzel oyunlarını oynayacağız. Bizim en büyük eserimiz Cumhuriyet eseridir. Bizde bu salonda ilçemizin bütün fertlerinin o sahneye çıkarak bu oyunda rol alacağız. Büyük Atatürk’ün dediği gibi Sanatsız kalan bir milletin hayat damarları kopmuş demektir. Biz bu damarları tekrar anjio yapıyoruz. Umarın ikincisini ve üçüncüsünü de bitirdiğimizde Silivri Kültür merkezi haline gelecek, Kültür Merkezimizi bu şekilde düşündük. Şehrin merkezinde herkesin ulaşabileceği, herkesin kullanabileceği malı haline getirmeyi planlamıştık, Hayalim olan tiyatro binası bugün gerçekleşti. Emeği geçen bağışçılarımıza, çalışanlarımıza, hayata geçirmede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ”dedi.
Kurdele kesiminin ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,  Tiyatro salonunda geçen katılımcılara hitaben selamlama konuşması gerçekleştirdi.
“İNANCIMIZ BİRAZ DAHA GÜÇLENDİ”
Programda son konuşmayı “Bugün çok kıymetli ve değerli bir işin açılışında bir aradayız” diyerek kısa bir konuşma yapan Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar  “İlçemize kazandırılan bu güzel eser için Belediye Başkanımızın şahsında tüm emek verenlere ve bağışçılarına teşekkür ediyorum. Yoğurthane olarak bildiğimiz belik zaman içerisinde farklı fonksiyonlarda üstlenmiş bir binadayız. Doğrusu bu binanın bir tiyatro binası olarak hizmete açılması anlamlı olmuş. Aynı amaçlarla kullandığımız diğer ikinci bina daha önceden onarılmış ve sırada bekleyen iki bina daha var. Bunların tamamı bitirildiğinde eminim bu yöreye çok güzel bir görüntü kazandıracak, bunun yanında da ihtiyacımız olan sosyal ve kültürel hayatımızda çok değerli katkılar sunacak olan bir salonuna kavuşmuş olduk. Yaklaşık 6/7 ay oldu bir tiyatro getirmiştik ve o tiyatroyu gençlerimizle oluşturmak için gayret ettik, ancak o zaman o tiyatronun sahnelendiği salon hakikaten hepimizi burkmuştu. Ama bugün son derece çok büyük olmasa da sempatik güzel bir binanın ilçemize kazandırılmış olması inşallah bundan sonraki dönemlerde yapılacak daha büyük daha geniş kitlelerin kullanabileceği mekanların habercisi olur, öncüsü olur. Tiyatro binası kazandırmanın dışında şehrimizin kimliğinin korunmasın da çok büyük önemli bir katkı sağlamış, çünkü eski eserlerin restorasyonu ve bugün yeni fonksiyonlarla güçlendirilerek kullanıma sunulması da çok önemli, bu konuda ilçemizde daha yapılacak çok iş var. Bugün bu salonu görünce onlarında yapılacağına olan inancımız biraz daha güçlendi. Tarihin bilmeyen tarihini korumayan, günümüze taşımayı beceremeyen bütün toplumlar tarih olmaya ve yok olmaya mahkumdurlar ”dedi.
Program sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası mini bir konser verdi.