Silivrililer Çanakkale'ye çıkarma yaptı

Silivri Belediyesi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıldönümü ve TSK Şehitlerini Anma Günü programı kapsamında yaklaşık 3 bin Silivrili, Çanakkale'nin tarihi güzelliklerini ve şehitliklerini gezerek tarihi ruhu yaşadılar.

Silivrililer Çanakkale'ye çıkarma yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü ve TSK Şehitlerini Anma Günü programı kapsamında Çanakkale’ye ücretsiz gezi düzenledi. Silivri’nin tüm mahallelerinden toplam 52 araç kaldırılarak gerçekleşen gezilerde, rehber eşliğinde Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Terası, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Zığındere Şehitliği, Kocadere Şehitliği, Albayrak Sırtı, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Kemal Yeri gibi tarihi atmosfere sahip yerler ziyaret edildi. Geziye katılan yaklaşık 3 bin kişi, böyle bir program düzenlediği için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ve gezi boyunca kendileriyle ilgilenen belediye yetkililerine teşekkür etti.

 

EYKOM AMBULANSI EŞLİK ETTİ

Gerçekleşen iki günlük Çanakkale gezisi programına, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM) ambulansı da eşlik etti. Gezi programında sağlık hizmeti de bulunmasından oldukça memnun olan Silivrililer; “Buraya yüzlerce belediye geliyor ama ilk defa bir belediye ambulansı ile geldi. Başkanınıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarını takdir ediyoruz” dediler. EYKOM personeli, Çanakkale gezisi sırasında yakında gerçekleşen bir motosiklet kazasına ilkyardım müdahalesinde bulundu.