Volkan Yaran Çalgı Koleksiyonu, Büyükçekmece'de sergileniyor

Volkan Yaran Çalgı Koleksiyonu, 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde sanatseverlerle buluştu.

Volkan Yaran Çalgı Koleksiyonu, Büyükçekmece'de sergileniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de hayata geçirdiği projelerle adını Silivri sınırları dışına da taşıyan Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 18.si düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde yer aldı.

Volkan Yaran, 18 yılda topladığı 53 ülkeden 200’den fazla çalgı ile Volkan Yaran Çalgı Koleksiyonu’nun 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ndeki açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Dans Federasyonu (FIDAF) Genel Sekreteri Park Yang Kyu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Türk Folklor Kurumu Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu ve yabancı ülkelerin sanat elçileriyle birlikte gerçekleştirdi.

Etnik çalıglarla kısa dinleti sundu

Volkan Yaran Çalgı Koleksiyonu’nun sergilendiği Büyükçekmece AKM Türkan Saylan Fuaye Alanı’nda yer alan mini sahnede Volkan Yaran, davetlilere mini bir konser verdi. Yaran’ın etnik çalgılar ile sunduğu dinleti dünyanın birçok noktasından festivale katılanların büyük ilgisi ile karşılandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin bütünü içerisinde Volkan Yaran Çalgı Koleksiyonu’na özel ilgi ve alaka gösterdi.

Volkan Yaran da bu hafta içerisinde açık olacak ve misafirlerini bekleyen Volkan Yaran Çalgı Koleksiyonu’nun açılışının ardından “ Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Dr. Hasan Akgün ile serginin gerçekleşmesinde davetleri ve tüm emekleri için Kültür Müdürü Sayın Nazan Karagözoğlu ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.