Maviyle yeşilin buluştuğu şehrin güzelliklerini tuvale taşıdılar

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 'Doğadan tuvale' resim etkinliğinde mavi ile yeşilin buluştuğu Tekirdağ'ın güzellikleri sergilendi.

Maviyle yeşilin buluştuğu şehrin güzelliklerini tuvale taşıdılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde ‘Doğadan tuvale’ resim etkinliğinde mavi ile yeşilin buluştuğu Tekirdağ’ın güzellikleri sergilendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğüne bağlı 1. Bölge Tekirdağ Şube Müdürlüğü, doğa turizmi etkinlikleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. DKMP Tekirdağ destekleriyle yapılan çalışmada, üniversitenin resim bölümü öğrencileri Kartaltepe Tabiat Parkı başta olmak üzere Tekirdağ’ın birçok doğa güzelliğini tuvallere taşıdı. Öğrenciler tarafından yapılan “Doğadan Tuvale” çalışmalarına ait resimler, Süleymanpaşa Belediyesi Sanat ve Tasarım Galerisinde sergiye açıldı.

Sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan DKMP Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, güzel resimlerin ortaya çıktığını ifade ederek, “Bizler, Tekirdağ’ın turizmine, özellikle doğa turizmine katma değer katmak için 2013 yılında başlattığımız, bir seferberlik kapsamında 2013 ve 2023 yıllarını kapsayan bir doğa turizmi mastır planı hazırladık. Bu mastır plan ile beraber ilimizdeki bütün kamu kuruluşları, dernekler, STK’lar, üniversite ve belediyelerimizi içerisinde kapsayan görevlendirmeler oldu. Bu kapsamda birçok kurum ile çalışmalarımız oldu. Akabinde uygulama eylem planları hazırladık. Kartaltepe Tabiat Parkında bu etkinliğimizi yaptık. Çok güzel resimler ortaya çıktı” dedi.

Sergiye Müdür İnal’ın yanı sıra Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kurdelenin kesilmesi ile açılışı yapılan ‘Doğadan tuvale’ resim sergisi 2 gün boyunca ziyaretçilerine açık olacak.