Yalçın' Kimse Türk soyları ile Suriyeli Arapları bir tutmasın'

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti ilçe başkanı Rıfat Kutlu'nu facebook hesabından paylaştığı 'Bu ülke her mazluma, her mağdura kucak açmış koca bir medeniyettir. Bu ülkenin adı kucaktır, Anadır, ANADOLU'dur... ' şeklindeki iletisine yazılı bir açıklama yaparak sert bir dille eleştirdi.

Yalçın' Kimse Türk soyları ile Suriyeli Arapları bir tutmasın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazılı bir açıklamaya yayımlayan Yalçın şu ifadelere yer verdi; 

“Öncelikle, bu ülkede bir kişinin bazı siyasi kritik noktaları kurcalamadan önce iyi bir tarih bilgisine sahip olması ve hatta bu gibi konularda yorum yapabilmesi için de bazı üst düzey devlet yetkilerine sahip olması gerekmektedir.

Ancak son zamanlarda güzel Silivri'mizde yukarıda bahsedilen tanıma maalesef hiçbir şekilde uymayan bazı kişiler, iç huzuru kaçırıcı bazı söylemlerde bulunmaktadırlar. Maalesef bu kişiler ülkemizin son zamanlarda en büyük sıkıntılarından olan Suriyeli Arap sığınmacılar ile Lozan Anlaşması yolu ile ülkemize devlet tarafından getirilmiş olan Türk mübadilleri, aynı kefeye koymaktadırlar.

Ancak bu talihsiz açıklama yapanlar önemli bir noktayı bilerek atlamaktadırlar. Çünkü Lozan Mübadilleri, Suriyeli Araplar gibi zoru görünce yüzyıllardır yaşadığı ata topraklarından kaçmamışlardır ve Lozan Antlaşması ile Türkiye sınırları içinde yaşayan Rum halkı ile ikamet yerlerini değiştirmişlerdir. Yani Rum halkı Yunanistan' a gitti, Yunanistan'daki Türk halkları da Türkiye sınırları içine çağırılmıştır.

Biz Lozan Mübadilleri böyle bir durumda gerekirse canımızı ortaya koyar savaşırdık.

Ayrıca Suriyeli Araplar Güneydoğu'da bilindiği üzere bazı yerlere devlet tarafından yerleştirilmiştir ve devlet tarafından bu insanlara maddi destekler sağlanmaktadır. Ama basına da yansıdığı üzere, tüm bu desteklere rağmen bu Suriyeli Araplar, gerektiğinde kişisel çıkarları için maalesef devletin güvenlik birimlerini dahi öldürmekten çekinmemektedirler. Ayrıca unutulmamalıdır ki Türkiye halkından daha çok değer verildiği açıkça gözüken bu Suriyeli Araplar, Osmanlı İmparatorluğu'nu arkadan grup kendilerine başka bir devlet kurabilmişlerdir.

Ancak gelin görün ki kendini siyasetçi zanneden Silivri'deki bazı kişiler tarafından, Osmanlı için ve bu kutsal Vatan toprakları için gerektiğinde Avrupalara kadar seferlere katılan Şanlı Türk Ulusu torunları olan biz Lozan Mübadilleri ile,  yukarıda detayları verilen Suriyeli Arapları aynı kefeye koymak cüreti gösterilebilmektedir.

Çünkü hem Lozan Mübadilleri hem de Bulgaristan'dan, Arnavutluk'tan, Yugoslavya'dan ve diğer bazı yerlerden gelen göçmenler, "Türk ve Soydaş" insanlardır. Hem kültür, hem de örf ve adet olarak birbirine çok yakın topluluklardır. Ancak Suriyeli vatandaşlar, bu şekilde midir?

Ayrıca Mademki AKP ilçe başkanı için Lozan mübadilleri de Suriyeli Araplar aynı kategoridedir, o zaman Silivri'deki mübadil göçmeni olan vatandaşlar da AKP'li yöneticilerden aynı maddi ve manevi destek koşullarını talep etmektedirler. Bahsedilen maddi ve manevi destekleri hatırlatmaya gelince ;

- Her ne kadar inkâr edilmeye çalışırsa da Suriyeli vatandaşlara verilen aylık maaşlar,

- Başbakanımız tarafından açıklaması yapılan Suriyeli Araplara tanınan çalışma Hürriyet'i,

- Suriyeli Araplara gelince devlet tarafından karşılıksız olarak yapılan sağlık ve ilaç harcamaları,  ama iş bizim Türk vatandaşlarına gelince de "almadığı sağlık hizmetine rağmen"  çalışamayan vatandaşlarımızdan bile GSS adı altında paralar talep edilmesi,

- Bizim çocuklarımızın gerektiğinde sabahlara kadar ders çalışıp üniversiteye girme çabaları bir yana dururken, Başbakan tarafından Suriyeli ARAP gençlere sınavsız üniversite hakkı tanındığının açıklanması,

- Ataları bu ülke için savaşmış birçok evsiz vatandaşımız dururken, Suriyeli Araplara geçici dahi olsa konutlar yapılması ve yemek ihtiyaçlarının giderilmesi,

Tekrar belirtmek gerekirse madem ki Sayın AKP İlçe Başkanı'na göre Suriyeli Araplar ile  Silivri'deki Lozan mübadilleri aynı kategoride, o zaman yukarıdaki maddelere kendileri mantıklı cevaplar versin ki kendisinin ayrımcı ve provokatör bir zihniyete sahip olmadığını bütün Silivri halkı anlamış olsun !!

Son sözümüz şudur ki;

"Bizler gibi savaştan hiçbir zaman kaçmamış Türk soyları ile Osmanlıyı sırtından vurarak ayrı devlet kuran Suriyeli Arapları kimse aynı kefeye koyup bir tutmasın ve haddini bilsin"

ZAFER YALÇIN