Erdem: Emaneti ehline teslim edelim arzusundayız

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım'ın devlet tecrübesini vurgulayarak Silivri'yi şaha kaldıracak dev projeleri olduğunu hatırlatan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, 'Sayın Binali Yıldırım bey Silivri'ye metrobüs, deniz otobüsü ve yüksek hızlı tren sözü verdi ama en önemlisi tarım ve hayvancılık alanında bölgeye büyük bir ayrıcalık sağlanacağı yönünde taahhütleri var. Silivri güçlü Türkiye hedefimizin en güçlü halkası olacak. Yeter ki Silivrililer, Binali beye oylarını versinler' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Erdem: Emaneti ehline teslim edelim arzusundayız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Arzu Erdem, Küpe FM'de yayımlanan Kâmil Bilici ile Gündemdekiler programının konuğu oldu. Bilici'nin sorularını yanıtlayan Erdem, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kurulan Cumhur İttifakı'nın öneminden, 31 Mart yerel seçimlerinin Silivri sonucundan YSK'nın tartışmalı İstanbul kararına kadar Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

“BEKA SORUNU YOK DİYENLERİN ŞEHİTLERİMİZİ İNKÂR ETMESİ GEREKİYOR”
Türkiye'nin büyük badirelerden geçtiğini belirten Milletvekili Arzu Erdem, Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye'nin maruz kaldığı iç ve dış saldırıların artık devlet adına bir beka sorunu haline gelmesi sonucu doğal bir birliktelik olarak doğduğunu belirtti. Erdem, “Özellikle 15 Temmuz Darbe Gecesi ile başlayan, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin o gece, ‘Biz her türlü darbeye karşıyız ve devletimizin yanındayız' demesiyle başlayan bir süreç var ülkemizde. O gece vatan bölünmeye çalışıldı, bayrak indirilmeye çalışıldı, ezanlar susturulmaya çalışıldı, cumhurbaşkanımız alaşağı edilmeye çalışıldı. İşte bugünden itibaren MHP'nin lideri her zaman olduğu gibi büyük bir irade ortaya koyarak, ‘Biz Cumhur İttifakı'nda buluşacağız, Cumhurbaşkanını alaşağı ettirmeyeceğiz' dedi. Türk milletinin ortak değerlerinde buluşan herkes çelikten bir duvar ördü ve hainlere geçit vermedi. Beka sorunu yok diyenlerin darbeyi yaşamamış olması gerekiyor, şehitlerimizi inkâr etmesi gerekiyor, vatanın bölünmeye çalışıldığını görmemiş olması gerekiyor. Hain darbe girişiminden sonra Yenikapı dediğimiz milli bir mutabakat ittifakı oluştu. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı değildir. Dolayısıyla önümüzdeki seçimleri bir belediye seçimleri olarak görmeyelim. Bir beka meselesi olarak görelim. Ve öyle hareket edelim” diye konuştu.

“MİLLET İTTİFAKI, GİZLİ PAZARLIKLARIN HESAPLARININ ÜRÜNÜDÜR”
23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin Türk milletinin geleceğini belirleyen ve beka sorununa çözüm oluşturacak bir seçim olduğunu söyleyen Erdem, şöyle devam etti: “Bir Millet İttifakı kuruldu. Millet İttifakı'nı liderimiz başından beri Zillet İttifakı olarak adlandırdı. Eleştirildi belki ama biz oy verenleri tenzih ediyoruz. Oy vermenin sebebi her zaman farklıdır. Kızgındır, kırgındır, küskündür oraya oy vermiştir. Kalben inanmıştır, kendisini temsil ettiğini düşünmüştür ama bilinsin ki Millet İttifakı'nın oluştuğu tek parti CHP değil. Bizim partiye karşı hiçbir itirazımız yok ama birlikte yol yürüdükleri HDP dediğimiz PKK'nın uzantısı olan partinin mutlak beklentileri var buradan. Neden? Siz her türlü ortaklığı bitirebilirsiniz ama suç ortaklığı bitmez. Ve şöyle bir söylem de çıkıyor: “Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz.” Buradan bu ittifakın kuruluşunun yegane amacının AK Parti ve MHP'nin kurmuş olduğu Cumhur İttifakı'nı yenilgiye uğratmak olduğunu anlıyoruz. Yani burada İstanbulluya hizmet etmek, vatandaşın haklarını korumak ya da temsil noktasında temsil etmek gayesi yok. Bunun bir kere çok net anlaşılması gerekiyor. Ben bu söylemden bir siyasetçi olarak değil bu topraklar üzerinde yaşayan bir insan olarak bunu anlıyorum.”

“SİLİVRİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ HEDEFLERDEN BİR TANESİYDİ”
31 Mart'ta Silivri'de alınan zaferi değerlendiren Erdem, şunları söyledi: “MHP'nin gayelerinden en önemlilerinden birisidir yerel yönetimlerde söz sahibi olmak. ‘Önce ülkem ve milletim' diyen Başbuğumuzun açmış olduğu yolda, liderimizin göstermiş olduğu hedefe doğru hareket eden bir teşkilat ruhuna sahip insanlarız biz. 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı kapsamında 3 ilçede MHP kendi adaylarıyla yarıştı. Kalan ilçelerin tamamında AK Parti'nin adayları vardı. Cumhur İttifakı'nın belki de en önemli gayelerinden bir tanesi MHP açısından İstanbul'da belediyelerimizi alabilmek. Büyükşehir başta olmak üzere tüm belediyeleri alabilmek tabi ki… Ama Silivri ile ilgili beklentimiz çok yüksekti. Silivri, İstanbul'un gözbebeği. Bizim için gelişmenin hakikaten güçlü Türkiye'ye ulaşmanın önündeki kilit hedeflerden Silivri. Silivri, tarıma ve kalkınmaya çok elverişli. En önemlisi Silivri'de yaşayan insanların kalbi, vicdanı tertemiz ve sosyolojik olarak da gelişmeye çok açık bir bölge.

“CANLA BAŞLA ÇALIŞAN SİLİVRİ İLÇE TEŞKİLATI'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Volkan Yılmaz'ın siyaset kariyerinin yanı sıra kendisinin bu bölgenin evladı olması, uzun zamandan beri de 3. Bölge'de siyaset yapıyor olması siyasi kimlik olarak da tanınmasına vesile oldu. Genç, dinamik, kucaklayıcı… Seçim sürecinde biz bunu yaşadık; çocuğundan yetişkinine, yaşlısından gencine, kadınından erkeğine herkesin beğendiği bir profil haline geldi. O açıdan MHP liderinin teveccühü ve takdiriyle bu noktada kendisinin adaylığı oluştu. Adaylık döneminde hakikaten çok yoğun tempoda Silivri İlçe Teşkilatı ile birlikte çalıştı. Burada Silivri İlçe Teşkilatı'nın zikredilmesi gerekiyor. Başta İlçe Başkanımız Zafer Başkanımıza, Kadın Kolları Başkanımıza ve tüm teşkilatımıza buradan teşekkür etmek istiyorum. Canla başla üç hilali dalgalandırmak için mücadele ettiler.

“EKTİĞİMİZ TOHUMLARIN HASADINI ALDIK”
50 yıllık siyasi geçmişimize baktığınızda teşkilatlarda süreklilik olduğunu göreceksiniz. Bugün Şenol Başkan, Zafer Başkanla birlikte çalışıyor hala. Menderes Başkan aynı şekilde… Meseleye bütün olarak baktığımızda siyasi geçmişimizde ekilmiş bütün tohumların hasadını Allah'ın izniyle bugün aldık. Volkan Başkanımız da bunun hakkını veriyor. Üzerine düşen vazifeyi tam olarak yerine getiriyor. Bizim için iftihardır, onurdur. Bu açıdan bizde MHP'nin vekilleri olarak TBMM'de Silivri ile ilgili yapılması gereken her ne varsa yapmaya hazır olduğumuz vurgulamak istiyorum.”

"CHP NEDEN OYLARIN TAMAMININ SAYILMASINI İSTEMEDİ?"
Erdem, İstanbul seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili, “Biz bu seçimin yenilenmesini değil oyların tamamının sayılmasını istedik. CHP oyların yeniden sayımı için yaptığımız başvuruya itiraz etti ve bu talebimize ret kararı çıktı. YSK da buna uydu. Dolayısıyla yeniden seçime gidildi. Keşke CHP'de kabul etseydi ve İstanbullular yeniden bir seçime sürüklenmeseydi” dedi.

“23 HAZİRAN'DA İSTANBUL'UN KADERİ BELİRLENECEK”
23 Haziran'ın bir beka meselesi olduğu iddiasını ileri süren Erdem, İBB seçimleriyle ilgili şu yorumda bulundu: “Oyumuz bizim namusumuz. Oyumuz sadece İstanbul'un değil ülkemizin geleceği çünkü İstanbul, ticaretin başkenti. İstanbul tüm dünyanın gözlerini dikip oradan seçim sonuçlarını takip ettiği bir il. İstanbul'da kararın sağlıklı verilmesi gerekiyor.

“YILDIRIM, SİYASİ TECRÜBESİ, SİLİVRİ ÜZERİNE PROJELERİ, VAATLERİ İLE BASKIN BİR ŞEKİLDE ÖNE ÇIKIYOR”
Bir tarafta Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı, Meclis Başkanlığı yapmış bir devlet adamından bahsediyorken diğer taraftaki adayı ben Silivrililerin takdirine bırakıyorum. 
Değerlendirecekler. 5 sene Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yapmış bir kişiden bahsediyoruz. İcraatlarına bakacaklar. Sayın Binali beyin Ulaştırma Bakanıyken İstanbul'umuza kazandırdıklarına ve Silivri için bugün vaat ettiklerine bakacaklar. Hem liderimizin hem Binali beyin Silivri'ye özel hassasiyeti var. 
Öncelikle ulaşımla ilgili çok büyük sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Metrobüs projesiyle ilgili Sayın Binali Yıldırım bey söz verdi. Bakın bu çok önemli. Ulaşım boyutuyla ilgili deniz otobüsü ve yüksek hızlı tren de var ama en önemlisi Binali beyin tarım ve hayvancılık alanında Silivri bölgesine büyük bir ayrıcalık sağlanacağı yönünde taahhütleri var. 
Yani Silivri biraz önce söylediğim gibi güçlü Türkiye hedefimizin en güçlü halkası olacak. Yeter ki Silivrililer bu anlamda Binali beye oylarını versinler.

“BİRLİKTE İSTANBUL'A SAHİP ÇIKALIM İSTİYORUZ”
Cumhur İttifakı adayımız Binali Yıldırım beyefendinin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin emaneti olduğunu, bu emaneti başımızın üstünde Allah'ın izniyle İstanbul'u ehline emanet edecek şekilde taşıyacağımızı vurgulamak istiyorum.”

Hürhaber/Hazal BAŞARAN