MHP'li Çeliker'den Akşener'e cevap

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker, İP lideri Meral Akşener'in bugünkü grup konuşmasında kaset iddialarıyla ilgili açıklamalarına cevap verdi.

MHP'li Çeliker'den Akşener'e cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Çeliker’den Meral Akşener’e cevap

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker, İP lideri Meral Akşener'in bugünkü grup konuşmasında kaset iddialarıyla ilgili açıklamalarına cevap verdi.

Çeliker'in Akşener’e cevabı şu şekilde:

Meral Akşener, bugünkü grup konuşmasında; “Kaset iddiasıyla ilgili sesimi yükselttiğimde Devlet Bahçeli’nin özel kalemi bir arkadaşımı arayıp, ‘ çok bağırıp çağırmasın, kampanyamızın ve projelerimizin önüne geçiyor’ iddiasını ortaya atmıştır.

Öncelikle kendisi de çok iyi bilir ki Özel Kalem Müdürlüğü makamı sır kâtipliğidir.

Fakat bu iddialar tarafıma mecbur kaldığım bir cevap hakkının doğmasına neden olmuştur. İşin doğrusu kendisinin öne sürdüğü şekilde yaşanmamıştır.

Ayrıca başka konularda da doğruları konuşmak ve tartışmak isterse, tercih edecekleri herhangi bir mecrada gerçekleri ortaya çıkarmak adına kendilerini kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyorum.

Söz konusu olay bir televizyon programında moderatör ve konukları arasında ortaya atılmıştır. Bunun üzerine kendisinin konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalar medyada geniş yer bulmuştur.

13 Mayıs 2015 günü saat 18.00’de yapacağımız Tokat Mitingi öncesi konakladığımız otelde kendisi ile ilgili konu televizyon haberlerinde yer bulunca Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli şahsıma şu ifadeleri kullanmıştır: “Kendisi bir hanımefendi olması hasebiyle ailesine sevenlerine ve camiamıza çok ağır gelen bir tartışma olmuştur. Böyle hassas bir konunun sürekli gündemde kalmasını ahlaki ve vicdani açıdan doğru bulmuyorum. Bununla ilgili gerekli yasal sürecin hızlı bir şekilde işletilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır”. Bu sözlerin ardından da, “Hanımefendiyi arayın, bu söylediklerimi iletin sonra da telefonu bana verin kendisiyle konuşup moral vereyim” demiştir.

Bunun üzerine Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda kendisini aynı gün saat 17.05 de aradım ancak telefonuma cevap vermedi. Saat 17.15 gibi kendisi şahsıma geri döndü, “Muratcığım beni aramışsın” hitabıyla karşılıklı hal hatır soruldu. Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği hususları kendisine aktardıktan sonra , “Uygunsanız Sayın Genel Başkanımız şahsınızla telefonda konuşmak istiyor” dedim. Kendisi de, “Gelen bu telefon kadar hiçbir şeyin önemli olmadığını” ifade ederek “Memnuniyetle görüşmek isterim Sayın Genel Başkanımızla” dedi. Telefonu takdim ettiğim Sayın Genel Başkanımız da kendisine “Üzülmemesi gerektiğini, her şeyin üstesinden gelineceğini, bu konularla ilgili çok gündemde olmanın yararlı olmadığını” belirtmiş ve “Ailenizi ve kendinizi üzmeyin, önemli olan budur. Biz sizin yanınızdayız” diyerek görüşmeyi sonlandırmıştır.

Gerçekler bundan ibarettir. Kamuoyunun vicdanına kendisinin de ahlakına emanet ediyorum.