Işıklar, Ortaköylü Kadınlarla Buluştu

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sabah kahvaltısında Ortaköy Mahallesi'nin kadınlarıyla biraraya geldi. Buradaki konuşmasında Işıklar, kadınların toplumda hak ettikleri yerde olmaları için çalıştıklarını ifade etti.

Işıklar, Ortaköylü Kadınlarla Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sabah kahvaltısında Ortaköy Mahallesi’nin kadınlarıyla biraraya geldi. Buradaki konuşmasında Işıklar, kadınların toplumda hak ettikleri yerde olmaları için çalıştıklarını ifade etti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ortaköy Mahallesi’nin kadın sakinleriyle sabah kahvaltısında buluştu. Programda, Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyeleri ve CHP Silivri İlçe Kadın Kolları’nın da eşlik ettiği Başkan Işıklar kadının toplumda hak etiği yere ulaşabilmesi için her türlü çalışmayı yaptıklarının altını çizerken, özellikle mahalle evleri ile bu konuya hassasiyetle yaklaştıklarını ifade etti. Kadına değer vermeyen toplumların gelişmesinden ve çağdaşlaşmasından söz edilemeyeceğinin de altını çizen Işıklar, “Unutmayalım ki, bizleri doğuran analarımızda birer kadın” dedi.

IŞIKLAR: KADINLARIMIZI TOPLUMDA HAK ETTİKLERİ YERDE GÖRMEK İSTİYORUZ

Kadınların, evlere kapatılmış, çalışmaya hayatından uzaklaştırılmaya çalışılan profilinden uzak, üretime katılan, kendi ekonomik özgürlüğünü elde eden bireyler olabilmeleri için çalıştıklarına vurguda bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar özellikle açılan mahalle evleri ile bu anlamda bir adım atıldığına değindi. Işıklar ayrıca kadınları toplumda hak ettikleri noktalarda görme arzusunu da dile getirdi.

“ANNELERİMİZ DE BİR KADIN”

Başkan Işıklar, Ortaköy Mahallesi’nin kadın sakinleriyle biraraya geldiği kahvaltıdaki konuşmasını şunları kaydetti: “Ezilen, ötekileştirilmeye çalışılan, üretimin ve toplum hayatının dışında tutulmaya çalışılan kadınlarımızın hak ettikleri noktalarda olabilmeleri için çalışıyoruz. Açtığımız mahalle evleri ile kadınlarımızı üretime ortak ediyor, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları, evlerine katkıda bulunabilmeleri için imkânlar yaratıyoruz. Onlar bizim ablalarımız, kardeşlerimiz. Her şeyden önemlisi de unutmayalım ki annelerimiz de bir kadın. Kadına değer verilmeyen bir toplumda gelişmeden, çağdaşlaşmadan söz etmek mümkün değildir.”

“BAŞARIMIZIN ARKASINDA SİZLER VARSINIZ”

Elde edilen başarılarda kadınların büyük rol oynadığına da değinen Işıklar, “Sizlere hizmet etmek bizler için mutluluk verici. Geride bıraktığımız dönem de sizlere layık olmaya çalıştık. Bundan sonra da yapacağımız hizmetlerimizle bize olan güveninizi boşa çıkartmayacağız. İlçe merkezinde olan her türlü imkân ve hizmetlerden sizlerin de yararlanması için çalışıyoruz. Çünkü biz büyük bir aileyiz.