Işıklar ve Ekibi Ortaköy'deydi

Mahallelerde gerçekleştirdiği halk toplantılarına Ortaköy Mahallesi ile devam eden Başkan Işıklar, yatırım programını mahalle sakinleri ile birlikte belirlemeye devam ediyor.

Işıklar ve Ekibi Ortaköy'deydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Halk Toplantılarına Ortaköy Mahallesi ile devam etti. Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda Işıklar, ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmalar ve Ortaköy’de yapılması düşünülen projeleri paylaşarak mahalle sakinlerinin görüş ve önerilerini aldı. Toplantıda Ortaköy Spor Kulübü tarafından Başkan Işıklar’a kulübe yaptığı hizmetler için teşekkür plaketi takdim edildi. 

IŞIKLAR: “TOPRAKLARIMIZIN NİMET OLDUĞUNU GÖRMELİYİZ”

Başkan Işıklar, halk toplantısındaki konuşmasında şunları söyledi: “Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Mahalle Konseyi toplantılarımız kapsamında bugün buradayız. Amacımız daha güzel şeyler yapalım, daha iyi şeyler yapalım. Ortaköyümüz değerlensin, buradaki esnafımıza iş, çoluğumuza çocuğumuza gelecek yaratalım. Bunu yaparken de ne yapacağımıza birlikte karar verelim istiyoruz. Ortaköy meydanıyla, ulaşımıyla, yaşanabilir sahaları ve parklarla yaşanır hale geliyor. Atatürk Büstü karşısında yapacağımız düzenleme çalışmamızla meydanımız çok daha yaşanır ve modern bir hale gelecek. Mahallemizde birçok tarihi eserimiz var, onların da bakımını yaparak eski güzelliğine ve amacını uygun şekliyle ortaya çıkaracağız. Tarım projemiz ile yedi senedir 255 dönümlük bir alanda daha çok aromatik bitkiler dediğimiz ürünleri yetiştiriyoruz. Burada üniversitelerle birlikte eğitimler veriyoruz, kırk çeşit ürün denedik. Bunu yapmamızın sebebi; ayçiçek ve buğdayın haricinde başka ne ekebiliriz bunları bulabilmek. Çünkü bunları ektiğimizde zarar ettiğimizi biliyoruz, geleceğe umudu kalmadığı için bu toprakları satarak elimizden çıkarmak zorunda kalıyoruz. Ancak bu bir kader değil çünkü biz denedik. Bunların nasıl ekildiğini, nasıl toplandığını, nasıl kurutulduğuna dair eğitimleri üniversiteden hocalarımız veriyor. Ektiğinin üçte birini peşin veren firmalar ile anlaştık. Topraksız tarım yapabilecek duruma getirdik.  Yetiştirdiğiniz ürünlerin hiçbir şekilde elinizde kalması mümkün değil. Tarımda zenginleşmeyi, gelir getiren farklılıkları yaratarak, arazilerimizi korumak amacındayız. Kent ve kent çevresi tarım dediğimiz bu! Avrupa bunları yaparak kalkınmış. Bizim de topraklarımızın bir nimet olduğunu görmemiz lazım!”   

ORTAKÖY MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Ortaköy Mahallesi Asmalıkahve Sokak, Atadan Sokak, Çarşıbaşı Sokak, Kovancılar Sokak, Kuruçay Sokak, Mera Caddesi, Ödev Sokak, Yıldırım Beyazıt Caddesi, Yel değirmeni Caddesi ve Aslantepe Caddesi’nde toplam 150.580 metrekare tuvenan malzeme ile yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Ağaderesi Sokak, Celal Bayar Caddesi, Güney Caddesi ve meydan durak önünde küptaş ve granit taş tamir çalışmaları yapıldı. Mahalle genelinde yağmur suyu hattı temizliği, Yıldırım Beyazıt Caddesi yağmursuyu açık kanal imalatı ve havuzlara gelen su hattı tamiratı gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’nda bakım çalışması yapıldı. Spor sahasında aydınlatma çalışması yapıldı. Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu’na 680 kg sıvı deterjan, 80 adet rulo çöp torbası ve 734 kg boya verildi. Okul ana giriş kapısı yeni perforje kapı ile yenilendi. Mahalledeki park, okul ve meydanda bulunan yeşil alanların budama, çapalama, çim biçme, ilaçlama ve sulama çalışmaları Silivri Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Ağasar Sokak Çocuk Parkı ve Erguvan Fidanlığı bakım ve yenileme çalışması düzenli olarak yapılmaktadır. Ortaköy Mahallesi’nin en önemli ihtiyacı olan Düğün Salonu inşaatı tamamlandı. Açılışının Ocak ayında yapılması planlanmaktadır. 

2016 – 2019 YILLARI ARASINDA NELER YAPILACAK? Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Ortaköy Mahallesi Postane Caddesi ve Sanayi İlter Bulvarı asfaltlama çalışması yapılacak. Deniz Sokak’ta Çay Bahçesi ve Çocuk Parkı düzenlemesi yapılacak. Milletbahçe Piknik Alanı’nda düzenleme çalışması gerçekleştirilecek. Sezin Öztaş Okulu bahçesinde yeşil alan çalışması yapılacak. Silivri Belediyesi’nin girişimleriyle Ortaköy girişinde bulunan ve birçok kazaya sebebiyet veren kavşakta geometrik düzenleme çalışması yapılacak. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında, yine Silivri Belediyesi’nin girişimleriyle gündeme getirilen Celal Bayar Caddesi (Eski Hürriyet Caddesi)’nde Tek Yön Trafik Sirkülasyonu Çalışması hayata geçirilecek.