(Özel) Covid-19 vakalarının arttığı İstanbul'da zabıta anonsla tek tek uyardı

Covid-19 vakalarının Türkiye'nin yüzde 40'ına ulaştığı İstanbul'da zabıta ve polis ekipleri hafta sonu denetim yaptı. Zeytinburnu'nda kalabalığın en yoğun olduğu alana giden ekipler, anons ederek vatandaşları tek tek uyardı. Cadde üzerinde maskesiz dolaşan bir kişiye ise 900 TL para cezası uygulandı.

(Özel) Covid-19 vakalarının arttığı İstanbul'da zabıta anonsla tek tek uyardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Covid-19 vakalarının Türkiye’nin yüzde 40’ına ulaştığı İstanbul’da zabıta ve polis ekipleri hafta sonu denetim yaptı. Zeytinburnu’nda kalabalığın en yoğun olduğu alana giden ekipler, anons ederek vatandaşları tek tek uyardı. Cadde üzerinde maskesiz dolaşan bir kişiye ise 900 TL para cezası uygulandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İstanbul’da bulunan Covid-19 vakalarının Türkiye’nin yüzde 40’ına ulaştığını açıklamasının ardından megakentte denetimler sıkılaştırıldı. Hemen her gün yapılan uyarılar ve denetimlere rağmen vatandaşların uyarıları pek de dinlemediği görüldü. Bunun üzerine Zeytinburnu’nda zabıta ve polis ekipleri hafta sonu mesaisine çıktı. 58. Bulvar Caddesi üzerindeki iş yerlerine tek tek giren ekipler, alınan önlemleri en ince ayrıntısına kadar inceledi. Ekipler, kafe ve lokanta gibi işletmelerde kurallara uyulması noktasında işletmecileri uyardı. İşletmelerin girişinde ateş ölçer ve dezenfektanın bulunması konusunda uyarılarda bulunan ekipler, masalar arasındaki mesafenin 1,5 metre olması gerektiğini belirtti. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarının da önemine vurgu yapıldı. Zabıta ekipleri caddede sosyal mesafe kuralına uymadan gezen vatandaşları da anonsla uyardı. Yapılan denetimde maske takmayan bir kişiye Hıfzıssıhha Kanunu’na muhalefetten 900 lira para cezası uygulandı.

“Korkuyoruz”

Vatandaşların kurallara uymadığını belirten İbrahim Yüksel, “Korkuyoruz, temkinli davranıyoruz, arada sırada dışarıya çıkıyoruz. Çoğu insan kurallara uymuyor, uyardığımız zaman bizi tehdit ediyorlar. O yüzden kendimizden başka kimseye karışmıyoruz. Devlet cezaları arttıracak ki insanlar biraz daha ciddiye alsın” diye konuştu.