Adamsa adamlığını göstersin

Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir dün bir basın toplantısı düzenledi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a cevap veren Kandemir, 'Adamsa benimle halk önünde karşı karşıya gelsin. Mahkemeleri gereksiz yere meşgul etmesin' dedi.

Adamsa adamlığını göstersin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çözümün adresi mahkemeler değildir

 

Kandemir yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Bir kişi Özcan bey gibi, beyninle düşünerek değil de midesinden konuşursa işte böyle hakaretlere varan sözler ağzından çıkmış olur. Yani saçmalamaya başlar. Özcan Bey, her zaman olduğu gibi yine yanındaki, belediyeden menfaat sağlayan yalakalarının gazına gelerek vermiş olduğu basın bildirisinde şahsıma hakaret etmiştir. Değerli hemşerilerim, 13 Mayıs 2013 günü yapmış olduğum basın açıklamasında, Özcan Bey’in cemaatlerle olan sıkı fıkı ilişkilerini anlattım ve siyaseten eleştirdim. Onun şahsına hakaret etmedim. Bundan altı-yedi ay önce yine bu duruma benzer şekilde önce Özcan Bey benim şahsıma basın yoluyla hakaret etmişti. Ben de bir basın toplantısı düzenleyerek söylediklerine cevaben bugün olduğu gibi onun şahsına hakaret etmiştim. Ben onu mahkemeye vererek ceza ve tazminat davası açmam gerektiği halde, beyefendi hem suçlu hem de güçlü sözüne uygun davranarak utanmadan ve sıkılmadan bana 10 milyar lira tazminat ve ceza davası açmıştı. Bugünkü olay da altı ay önceki olay gibi aynı şekilde cereyan etmiş olacak. Ben yine adamlığımı gösterip onun bana basın yoluyla hakaretlerinden dolayı ceza ve tazminat davası açmayacağım. Çünkü bu durumu en iyi o bilir. Benim ondan tazminat olarak alacağım parayla pulla işim olmaz. Onun bu hakaretlerine karşılık ben bugünkü basın toplantısıyla ona cevap veriyorum. Yalnız Özcan beyden bir ricam var. Ben biliyorsunuz adamlığımı göstererek iki defa oldu mahkemeye gitmedim. Eğer Özcan Işıklar da adamsa, adamlığını göstersin. Benim bu basın toplantısında ona cevaben söylediklerimle ilgili olarak bana tekrar ceza ve tazminat davası açmaya kalkmasın. Çünkü ben hayatım boyunca haram para değil hep helal para kazanmışımdır. İşte şimdi, Özcan Bey’in ne kadar adam olduğunu basın toplantısından sonra göreceğiz. Siyasiler arasında olan siyaseten tartışmaların çözüm yeri mahkemeler değil, halktır. Bizim kamuoyu önünde söylediklerimizi ve yaptıklarımızı 110 bin Silivri seçmeni hemşerimiz değerlendirecek ve sandıkta karar vererek hakemlik yapmış olacaktır. Dava açarak, Silivri Mahkemelerinin iş yoğunluğunu arttırıp meşgul etmeye gerek olmadığını düşünüyorum.”

 

Atatürkçülüğünü de gördük

“Özcan Bey, basın bildirisinde şöyle demiş: "Ben, Atatürk ilke ve devrimlerinden, yaşamım boyunca ödün vermedim." Özcan Işıklar, belediyede bir hizmet yaptığı zaman sürekli şekilde “ben, bunu Türkiye’de ilk yapanım” der, ama ne yazık ki araştırıldığında çoğunluğunun yalan olduğu ortaya çıkar.

Ama Özcan Bey’in, Silivri’mizde bir ilki gerçekleştirdiği doğrudur. Özcan Bey’in ne kadar çok Atatürkçü olduğunu, Silivri tarihinde ilk defa bir belediye başkanı büyük önder Atatürk'ün ölüm yıldönümünü anma törenlerine 10 Kasım 2012 tarihinde keyfi olarak katılmayıp, bir gece öncesinden, gece yarısı Bulgaristan'a giderek kanıtlamıştır. Silivri’de bir ilki gerçekleştirdiği için yerel seçimlerde kendisine oy veren cumhuriyetçi, milliyetçi, demokrat, laik ve halkçı Silivrili hemşerilerim adına tebrik ederim ve bundan sonra da cemaatlerle olan ilişkilerinde başarılarının devamını dilerim.”

 

Kutlu Doğum çelişkisi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde Fethullah Gülen ve cemaatine yakın ilahi gruplarını getirdiğini iddia eden Kandemir cemaatçilik suçlamalarına devam etti. Kandemir konuşmasında Kutlu Doğum etkinliklerini hatırlatarak “Ben şimdi Belediye başkanı Özcan Bey’e ve CHP ilçe başkanı Mümin Bey’e soruyorum: Bu söylediklerim de mi iftira? Bu söylediklerim de mi yalan? Bu söylediklerim de mi dedikodu? Bırakın konuşmalarınızda demagoji yaparak yalan söylemeyi de benim gibi Silivri siyasetinde maddi, manevi ve siyaseten zarar görecek olsanız bile doğruları söyleyiniz. Ben, belediye başkanına siyaseten de olsa doğru söylemeyi öğrettiğimde zaten aramızda hiç bir problem kalmayacak. Çünkü belediye başkanı arkadaşımız sağ olsun, şaşırsa doğru söylüyor. Şimdiye kadar yaptıkları ve söylediklerine baktığınızda, benim ne kadar hakli olduğumu göreceksiniz!  Kuran-ı Kerim’e el basıp çoluk çocuğunun üzerine yemin edeceksin, üç gün sonra o ettiğin yemini kendi menfaatlerine göre inkâr edeceksin. Yüce dinimizde yalan söylemek günahtır. Bunu her Müslüman bilir ve bilmesi gerekir. Bir de Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekle ilgili bir sözü var. O sözü bilmiyorsa Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a hatırlatmak istiyorum: Gerçeği konuşmaktan korkmayınız! Bu basın toplantısı, Özcan Işıklar’ın geçen pazartesi günü benim hakkımda vermiş olduğu basın bildirisinin ilk paragrafına olan cevabımdır. Basın bildirisinde, bana yakıştırdığı hakaretlere de beşer gün arayla paragraf paragraf detaylı olarak basın toplantısı şeklinde değil ama detaylı basın açıklaması şeklinde cevap vereceğimi belirtir, saygılar sunarım” dedi.

 

Özgün Deniz Gündüz - SHA