Ak Parti’den Emniyet’e Ziyaret

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı, Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın 166. yıldönümü nedeniyle Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Ak Parti’den Emniyet’e Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın 166. yıldönümü nedeniyle Silivri İlçe Emniyet Müdürü Ender Sevim’i makamında ziyaret etti. Silivri İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Göksu’nun da hazır bulunduğu ziyarette AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, polis teşkilatı mensuplarının günü ve haftasını kutladı.

 

 

KARAKAŞ’IN POLİS HAFTASI MESAJI

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın 166. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Çok değil bundan 11 yıl önce Aralık 2000’de özlük hakları ile ilgili tepki yürüyüşünde bulunan polisimizin bugün gelmiş olduğu nokta ve kazandığı haklar, hükümetimizin milletin evladına verdiği desteği göstermesi açısından yaşanan ilkler arasında yer almaktadır.” dedi.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın 166. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. AK Parti iktidarının polisin hizmetinde ihtiyaç duyduğu istek, beklenti ve donanımları en iyi anlayan ve sağlayan iktidar olduğunu belirten Karakaş, polislere görevleri başında yapılan hakaret ve saldırıları da kınadı.

 

POLİSE VERİLEN DEĞER

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, polis teşkilatının kahramanca görev yaparken onların bu zorluğu aşmasında verilen değer ve desteğin önemine işaret etti. Karakaş, hükümetin teşkilata verdiği destek ve önemi örnekler göstererek şu şekilde açıkladı: “Suçun önlenmesi, tespiti, suç mekanlarının denetim ve kontrolü ile suçlunun adalete tesliminde önemli görev üstlenen polis teşkilatımız, çağın gereklerine uyum sağlayan yapısı ve donanımı ile örnek bir modeli oluşturmaktadır. Çok değil bundan 11 yıl önce Aralık 2000’de özlük hakları ile ilgili tepki yürüyüşünde bulunan polisimizin bugün gelmiş olduğu nokta ve kazandığı haklar, hükümetimizin milletin evladına verdiği desteği göstermesi açısından yaşanan ilkler arasında yer almaktadır. Hükümetimiz Polis Meslek Yüksek Okulları sayısını hızla arttırarak tam donanımlı emniyet mensupları yetiştirmede eğitimin önemini ortaya koymuştur. Yine iktidarımızda 4 yıllık fakülte ve yüksek okullarından lisans düzeyindeki mezunların, emniyet teşkilatına polis memuru olarak alınması sağlanarak binlerce gencimize polisimizin şerefli üniforması emanet edilmiş, personel eksikliği sorunu giderilmiştir. Bu süreçte yaklaşık 80 bin gencimiz polis teşkilatına kazandırılmıştır. İktidara gelmeden önce yüzde 21 seviyesinde olan yüksekokul ve üniversite mezunu polis oranı, yüzde 85'lere ulaşmıştır.

Polise verilen değer ve işini kolaylaştırıcı çözümler bunlarla da sınırlı değildir. Mobese’lerin yaygınlaştırılması ile polisimizin suç ve suçluyu tespitinde daha hızlı hareket etmesine imkan sağlanmıştır. İstanbul’da ortalama her gün yaşanan kapkaç, gasp terörü artık tarihe karıştı.

Bunun yansıması olarak şahsa yönelik suçları aydınlatma oranının yüzde 95 seviyelerine ulaşması, suçu çok kısa sürede aydınlatma başarısının sağlanması, iktidarımızın emniyet teşkilatına sunduğu imkan, donanım ve kazandırdığı personelin etkisinden de kaynaklanmaktadır.

Bilişim Suçları Şube Müdürlükleri, Toplum Destekli Polis gibi yeni müdürlüklerin oluşturulması da, polisimizin hizmet ağını daha profesyonel şartlarda yapmasına olanak sağlamıştır.” dedi.

 

POLİSİN ASKERLİKTEN MUAFİYETİ

Polislere askerlik muafiyeti getiren kanunun isteklerin karşılanması açısından önemine değinen Karakaş, “Emniyet Teşkilatı’nın en önemli beklentisinin şubat ayında yürürlüğe giren kanunla karşılandığını belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Son olarak şubat ayında yapılan 6109 sayılı Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında bulunan ve Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup personel ile mezun olup göreve başlamak kaydıyla polis eğitim ve öğretim kurumlarında öğrenim görmekte olanlar ve bu kurumların giriş sınavlarını kazanmış olanlardan n askerlik hizmetini yapmamış olanların askere celp ve sevk işlemleri ertelendi. Bu yükümlülerden Emniyet Teşkilatı’nda 10 yıllık hizmet süresini tamamlayanlar; askerlik hizmetini yerine getirmiş sayıldı.

Yasaya göre, 10 yıllık sürenin başlangıcında, polis eğitim ve öğretim kurumlarından mezun olarak fiilen göreve başlanılan tarih esas olacak. 10 yıllık süre tamamlanmadan herhangi bir nedenle Emniyet teşkilatından ayrılan veya başka kuruma nakledilen veya bu süre içinde meslekten ilişiği kesilen personel, genel hükümlere göre askerlik hizmetini yerine getirecek.

Bu yasal düzenleme bile polisin sesini duyan, ihtiyaç ve beklentilerine yanıt veren siyasi iradenin AK Parti olduğunu ortaya koymakta yeterlidir.” şeklinde konuştu.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Bazen günlerce evinden, ailesinden uzak alın teri döken, gecesini gündüzüne katarak çalışan, milletimizin canını, malını, namusunu koruyup savunan polisimizin Polis Haftası’nı, Emniyet Teşkilatı’mızın 166.kuruluş yıldönümünü kutlar, şehit polislerimizi rahmetle anar, görevleri başındaki tüm polislerimize sevgi ve başarı dileklerimi sunarım” dedi.