Ak Parti'de kongre heyecanı başladı (Canlı Takip)

Akparti Silivri İlçe Başkanlığı'nın 4.Olağan Kongresi Mega Saray Düğün salonunda gerçekleştiriliyor.

Ak Parti'de kongre heyecanı başladı (Canlı Takip)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16:36-İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ,İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Baş Müzakereci ve AB’den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış katılırken salonda coşku tavan yapmış durumda
16:37-Ak Parti İl Yönetim kurulu üyeleri ve Yürütme kurulu üyeleri tam kadro katıldı

16:38-Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer salona giriş yaptı.
1640:-Milletvekilleri Halide İncekara,Tülay Kaynarca,Mehmet Muş,Harun Karaca,Mehmet Doğan Kubar,Enver Yılmaz,Ünal Kaçır,Gülay Dalyan katıldı.

16:45-Kongreyi yönetecek Divan üyeleri seçimi yapıldı.İl Yönetim Kurulu üyesi Murat Hazıroğlu’nun Başkanlığında Abdulkadir Kahraman,Rıfat Kutlu,Elif Koryürek,Yalçın Yönet seçildi.

16:47-Divan Başkanı Murat Hazıroğlu Haziruna hitaben açılış konuşmasını,yoklama yaparak gündemin maddelerini açıkladı.

16:51- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş Günün Açılış konuşmasını yapıyor.


Metin Karakaş Konuşma Yapıyor

Hatırlar mısınız on ki üç yıl önce onun için bir şeyler söylüyorlardı.Muhtarlık makamını bile yok sayacak kadar muhtar bile olamaz diyorlardı. Onların bir hesapları oyunları vardı. Ama son hesabı sandıkta millet söyledi. Şimdi onu gönlünde de büyüterek dünya başkanı yaptı bu Ülke.Ne zaman bu yolculukta önüne seç çekmek isteseler biz adresi gösterdik.Her millete gittiğinde de millet onu kucaklamış ve herkese ve gelinen bu süreçte Türk siyaset tarihine AK Parti altın harflerle yazılmıştır. Türk siyaset tarihi başbakanımızın ismini ilk defa tek başına genel başkanımız b toplum mühendisleri hep şunu söylemişti. Türkiye’nin elinde bulundurduğu değerlerini dünya ortamında iyi değerlendirecek bir lider ortaya çıkarsa Türkiye büyük bir güç olur. Genel başkanımız ve başbakanımız uluslararası değerlerle koyduğu tavırla en önemli liderlerden biri olmuştur. Dünyanın neresinde bir sorun olursa Türkiye ne dedi diye özellikle soruluyor. Onun söylemi bekleniyor. İş te dün ya gücü olmak bu. Lider olmak bu dolayısıyla dünyanın neresinde bir mazlum varsa halk varsa nerede sesimi duyan biri var mı diye soran biri varsa onun sebebi Recep Tayyip Erdoğan’dır gururla herkes söylüyorum ki her ana evlat doğurur ama bazı analar lider doldurur. Çok güzel bir sözü var. Ağlamasını bilmeyenler anlamasını da bilmezler. Biz genel başkanızım gözyaşlarında millet sevgisini öğrendik. Vatan sevgisini öğrendik. Yetmiş dört milyonun kardeş olduğunu öğrendik. Anne sevgisini öğrendik. Gerçekten Silivri’mizin hem referandumda hem de genel seçimlerde sırtında tek der damlası kalana kadar bu başarı sağlanmaz anlayışıyla her arkadaşımız sahiplenmiş ve Silivri’de ak parti kurulduğu günden bu yana ilçe sınırlardan birinci olmuştur. Bu başarı kurucu olduğunu günden bu güne bir arada olan kardeşlerimizin başarısıdır. Silivri başbakanımızın gölünde başka bir yeri olduğu açıktır. Birileri Silivri’den Ankara’ya tünel kazarken Ergenekon dediler. Silivri buradan Ankara’ya tünel kazdı ve adına demokrasi dedi. Bu demokrasi tüneli için hepinize teşekkür ediyorum. Medeniyet değerleri açısından önemli bir noktadayız. Tarihi değerlerimiz var. Kral Anastasia surları var.

Silivri varken Esenyurt ,Çekmeköy yoktu bugün gelinen noktada geçmişiyle yüzleştiği noktada çok net görmekteyiz. Küçük olsun benim olsun çamurdan olsun bizim olsun mantığıyla hareket edenler Silivri’yi geri bırakmışlardır. Bahsettiğimiz ilçelerde Silivri’yle aralarında 20 30 yıl fark vardır. Silivri’de olmazları gerçekleştirdik. Bize doğalgazı getiremezsin, belediye binasını getiremezsin diyorlardı. Alt yapı, üst yapı yüz yılda Silivri’ye gelecek hizmeti beş yılda getirdik. Biz gönüllere hizmetlerle girdik. Dolayısıyla 2011 seçimlerinde bunun ayak seslerini gördük. 2011 seçimlerinde kurucu ilçe başkanlarımız dahil olmak kaydıyla tek vücut seçimleri aldık. Bu bayrağı tekrar alıp sizlere getireceğiz. Bizler nerde kalmıştık diyerek tekrar devam edeceğiz ve yolumuza bakacağız. Sizler bu salonlara alışıksınız. Bizleri yalnız bırakmayıp geldiğiniz için özellikle sizlere çok teşekkür ediyorum.

İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞENTOP

Değerli divan değerli il başkanım değerli milletvekili arkadaşlarım hepiniz Silivri 4. Olağan kongresine hoş geldiniz.

Değerli arkadaşlar kongreler hukuki kişiliklerle önemli toplantılardır bir teşkilatın nihai söz ve karar merceğidir Silivri’nin istikbali sizlerin ellerindedir. Seçim döneminde teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. Faaliyetlerimizi anlattık. Ak partinin Türkiye genelinde yaptığı çalışmaların esaslarından bahsetti. Milletten kopuk siyaset yapmadıklarını ifade etti. Sahicilikten uzaklaşmadıklarını da sözlerine ak parti Türkiye siyasetine sahicilik getirdi.      

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI AZİZ BABUŞÇU

Sayın bakanlarım, milletvekillerim, çok değerli kardeşlerim bende Silivri İlçe kongresinin hatırlı olması diliyorum. İyi çalıyorsun ama sazın yok inşallah tekrar ak partiyi Silivri’de birinci yaptığınız zaman tekrar sazınızda elinize almış olacaksınız. Görev alacak arkadaşların aldıkları bayrağı en yukarılara taşıması gerektiğinin farkında olduklarını biliyorum Silivri’mize İstanbul’umuza partimize hayırlı olmasını diliyor saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

BAŞ MÜZAKERECİ VE AB'DEN SORUMLU DEVLET BAKANI EGEMEN BAĞIŞ

Sizlerin aranızda olmaktan büyük onur duyuyorum sizlerle birlikte kader birliği yapmak bu millete üretmek için beraber yürümekten büyük keyif alıyorum ve gurur duyuyorum. 10 yıl evvel hayal bile edemediklerinizin gerçeğe dönüştüğü bir ülke var. Demokrasimiz güç kazandı. Standartları ve itibarı yükseldi. Çok şükür ki ülkede farklı dillerde iletişim kurulabiliyor. Yarınlarından emin bir ülke durumundayız. Silivri Türkiye’nin demokrasi tarihine bir damga vurdu. Dünyanın her yerinde davalar oluyor ama yargı sürecine saygı duymamız gerekiyor. Türkiye’nin bağımsız ve tarafsız yargısı yaşla kuruyu ayırt edecektir. Ak partilileri olarak her sorunu önemsiyoruz. Kavgada değil sevgide birlik olmayı hedef eden partinin mensubuyuz. Ayrım yapmadan hareket ediyoruz. Hizmet seferimize devam edeceğiz. Bir olduk birlik olduk birlikte Türkiye olduk diyeceğiz.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER

Türkiye’de yaptığımız faaliyetler oldukça önemli olan gelişmeleri kaydettik. Sürekli değişen gelişen bir ülke konumuna geldik. Elli yıl sonra insanlar geriye dönüp baktıklarında güçlü ülkenin temelindeki şeyin ak parti olduğunu görecekler. Eğitim, sağlık ve istihdam konularında yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

İŞTE KONGREYE GİRİLEN LİSTE

 


EN SON SONUÇLAR