Akparti Kasım ayı meclisinde 6 soru önergesi verdi.

Bugün toplanan Belediye meclisinde Akparti grubu 6 soru önergesi verdi.

Akparti  Kasım ayı meclisinde 6 soru önergesi verdi.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Önerge 1- Yerel basında yer aldığı hali ile Belediyemiz ve Silkent A.Ş. bünyesinde görev yapan ve brüt 4.000,00-TL – 5.000,00-TL aralığında maaş alan kişilerin olup olmadığı, var ise bu kişilerin kimler olduğu, hangi niteliklere haiz olduğu, hangi görevlerde çalıştığı ve benzer görevleri yapan tüm personellerin aynı maaş rakamlarını alıp almadıkları konusunda tarafımıza yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz. 

Önerge 2- Gece pazarı olarak bilinen alan içerisindeki ahşap yapıların Belediyemiz tarafından sökülmesi esnasında oluşan söküm maliyetinin ne şekilde karşılanacağı, oluşan maliyetin bu alanın tahsisinin yapıldığı Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığından alınıp alınmayacağı konusunda tarafımıza yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz 

Önerge 3- Kadıköy mahallemizde Kadıköyspor Kulübümüz tarafından geçtiğimiz yıllarda antrenman sahası olarak kullanılan tesislerin etrafının tel örgü ile çevrilmesi, bina ile ilgili ufak tadilatların yapılması ve yaklaşık 100 metre uzunluğundaki toprak yolun malzeme ile kaplanarak yaz kış kullanılır hale getirilmesi gerekmektedir. 

Bu alanda belirttiğimiz çalışmaların yapılması Kadıköy Mahallemizde yaşayan gençlerimizin ve Kadıköyspor Kulübümüzün kullanacağı bir tesis oluşması açısından faydalı olacaktır. 

Önerge 4- Kavaklı mahallemizde sanayi bölgelerinde çalışan vatandaşlarımızın işe gidiş gelişleri esnasında servis beklerken soğuk ve yağışlı havalarda faydalanabileceği şekilde Belediyemiz yetkililerinin uygun göreceği bekleme açısından yoğunluk arz eden en az 4 noktaya kapalı durak yapılmasına ihtiyaç vardır 

Önerge 5- Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde geçmiş dönemlerde kullanılan Kurban satış yerinin kullanıma kapatılmasından sonra yeni Kurban satış yerlerinin kurulup kurulmayacağı, kurulacak ise bu yerlerin belirlenip belirlenmediği konusunda Belediyemiz resmi internet sitesinden, basın duyurularından ve hoparlör ilanlarından bugün itibarı ile herhangi bir bilgi belirtilmemiştir.

Bu belirsizlik kamuoyunda bilgi eksikliğine yol açmış ve tarafımıza sorulan sorular çerçevesinde açıklama yapılması ivedilik arz eder hale gelmiştir.

Belirlenecek olan yerlerin vatandaşlarımızın düzenli bir şekilde kurban alışverişlerini gerçekleştirmesi amacı ile etkin bir biçimde duyurulması gerekmektedir. 

Önerge 6- Belediyemiz personelinin “Yasal ve Sendika ikramiyeleri olarak bilinen ikramiyelerinin 2009 ve 2010 yıllarına ait bölümlerinin hiçbirinin ödenmediği; Bugüne kadar hiçbir dönemde sendika ödemelerinin hiç bu kadar aksatılmadığı ve sendika yöneticilerinin duyarsızlığından dolayı oluşan iletişim eksikliğinden dolayı birçok Belediye personelimizin kredi kartlarını yatıramayacak, ev kiralarını ödeyemeyecek kadar maddi olarak zor durumda kalmışlardır.

Konunun gerekirse Meclis gündemine alınarak ödenmeme gerekçelerinin Meclis bünyesinde açıklanması ve yaklaşan kurban bayramı öncesinde Belediyemiz personelinin 2009 ve 2010 yıllarına ait tüm “Yasal ve Sendika ikramiyeleri” tutarlarının ödenmesi konusunun Başkanlık Makamı’na havalesini arz ederiz.