Ali Özgündüz Silivri'den Selam Götürdü

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Silivri Cezaevi'ni ziyaret ederek tutuklu CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile görüştü. Özgündüz daha sonra CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, yöneticileri, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Belediye Meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Ali Özgündüz Silivri'den Selam Götürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, geçtiğimiz cuma günü, Meclis'teki yemin krizi ile gündemde olan CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal'ı, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti. CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve ilçe yöneticileri ile birlikte Silivri Cezaevi'ne giden Milletvekili Özgündüz, burada Haberal ve Balbay ile bir süre görüştü.

Daha sonra CHP Silivri İlçe Başkanlığı'na gelen Özgündüz'ü burada Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar karşıladı. Özgündüz, Şahin ve Başkan Işıklar, bir süre sohbet ederken, basın mensuplarına cezaevi ziyaret ile ilgili de bilgi verildi.

Tutuklu bulunan CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın sağlık ve moral durumlarının iyi olduğunu aktaran Özgündüz, diğer CHP'li milletvekillerinin, kendilerine destek olmak ve kararı protesto etmek için yemin etmemelerinin de Haberal ve Balbay'ı memnun ettiğini ve duygulandırdığını belirtti.

Özgündüz, Balbay ve Haberal'ın, "Bu sorunun çözüm yeri Meclis'tir." dediklerini ve bir an önce özgürlüklerine kavuşarak yasama faaliyetlerine katılmak istediklerini dile getirerek "Bu arkadaşlarımız Türkiye'de yasakların kaldırılması, özgürlüklerin ve demokrasinin işlemesi için ömürlerini feda etmiş, yıllarını vermiş insanlar. Kendilerinin darbecilikle suçlanmaları ironik. Biz de kendilerinin bir an önce salıverilmelerini istiyoruz. Bu sorun çözülene kadar protesto edeceğiz." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz daha sonra İlçe Başkanı Hüseyin Şahin Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ve bir grup ilçe yöneticisi ile birlikte Silivri Sahili'nde vatandaşlarla bir araya geldiler.