Bahçeli'den Engin Alan'a ziyaret

MHP Lideri Devlet Bahçeli Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Balyoz Davası sanıklarından MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ı ziyaret etti.

Bahçeli'den Engin Alan'a ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Lideri Devlet Bahçeli Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Balyoz Davası sanıklarından MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan’ı ziyaret etti. Cezaevi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bahçeli, Balyoz Davası’nda verilen kararların milletin vicdanında kabul görmediğini söyledi.

Hukuki sürecin devam ettiğini hatırlatan Bahçeli, “İnanıyorum ki mahkemenin almış olduğu bu kararlar Yargıtay’da daha adaletli bir şekilde değerlendirerek milletimizin vicdanen huzur bulması sağlanmış olur. Aksi takdirde büyük bir bölünmenin eşiğinde bulan Türkiye’de yargının da kararlarıyla ‘kabul edilir’ ve ‘kabul edilmez’ şeklinde ek bir bölünmeye sokulmuş olunur” dedi.

Bahçeli devam eden süreçte hükümete ve medyaya önemli sorumluluklar düştüğüne dikkat çekerek, “Mahkeme sonuçlarından sonra medyadaki görüşler ve neidüğü belirsiz insanlar tarafından bu mahkemenin sorgulanması, çok ağır cezaları almış olan değerli Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının almış olduğu cezaları haklı gösterebilecek tavırlar içerisinde olması da ayrıca milletimizi üzmektedir ve düşündürmektedir. Bu sebeple 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar gerekçeleriyle kısa sürede açılanmalıdır. Yargıtay’a hemen gönderilmeli, Yargıtay konu üzerinde acilen çalışma yaparak millet vicdanındaki rahatsızlıkları gidermenin yolunu bulmalıdır. Medya yöneticileri, sözde program yapıyoruz diyerek adaletin köküne dinamit koyanlar bu tavırlarından vazgeçmelidir. Yargıtay’da görüşülecek olan davayı bugünden istikamet kazandırmak isteyen yanlış zihniyete dur demek lazımdır” diye konuştu.

Emekli Korgeneral Engin Alan’ın moralinin gayet iyi olduğunu söyleyen Bahçeli, “Türk milletine büyük hizmetlerde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güzide bir evladı olan ve son seçimde İstanbul’da milletvekili seçilmiş bulunan sayın Engin Alan beyefendi yüksek bir moral ile sabırla Türkiye’nin adaletinin bir gün gerçekleşeceği inancı ile bizleri karşılamıştır. Kendisine teşekkür ediyorum. Bölücü unsurlarla kahramanca verdiği mücadelenin bugün aynısı ile bunu da aşacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Devlet Bahçeli, “Engin Alan’ı ziyaret için özellikle mahkeme kararının çıkmasını beklediniz mi” şeklindeki soruya, “Mahkeme sonucunu beklemek, değerlendirmelerin saklı tutmak, Türkiye’yi seven her insan için o ana kadar değerlendirmelerin saklı tutmak bir görev olsa gerekir diye düşünüyoruz. Bugün mahkeme sonucunu öğrendik üzüntümüz büyük ve sayın paşamızı ziyaret ederek onun da çok yüksek bir moral ile karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Balyoz Davası’na beklentilerin üzerinde ceza alan kahramanlarına MHP olarak sevgimizi sunuyoruz” diyerek yanıt verdi.

Bahçeli, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Silivri Cezaevi’ni toplama kampına benzettiğinin hatırlatılması üzerine “Ben kendi görüşlerimi anlatan liderim” dedi.
MHP Lideri hayatını kaybeden ünlü sanatçı Neşet Ertaş için başsağlığı dileklerini ileterek, “

Kendilerini dün telefonla aradım. Yoğun bakımda olduğunu söylediler. Kendisinin yanında bulunan refakatçisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bugün buraya gelirken Allah’ın rahmetine kavuştuğunu öğrendim. Türk milleti, güzide bir sanatçısını, ozanını kaybetmiştir. MHP olarak önce ailesine sonra büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum. Sanatçımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.