Bakan Bozdağ'dan 'sekreterya' açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Abdullah Öcalan'a sekreterya talebine ilişkin, tutuklu ve yükümlülerle kimlerin görüşeceğinin yasada belirli olduğunu, kanuna aykırı bir durumun hiç kimse için uygulanmayacağını belirtti.

Bakan Bozdağ'dan 'sekreterya' açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Bakan Bozdağ, bir dizi ziyaret ve açılış için Tekirdağ'a geldi. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde adliyenin temel atma törenine katıldıktan sonra Tekirdağ Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Bozdağ, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’dan bilgi aldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Bozdağ, Abdullah Öcalan’a sekreter tutulacağı iddialarının sorulması üzerine, konunun yersiz olduğunu yasaya aykırı bir durumun kimse için uygulanmayacağını belirterek, "Cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklularla kimlerin görüşebileceği, hangi usulle görüşebileceği yasalarımızda bellidir. Cezaevlerinde kimlerin kalacağı da bellidir.

Yargılaması devam eden tutuklular kesinleşen cezalarının ardından cezaevlerine dahil edilir. Başka bir kişinin cezaevindekini yanında bulunmasına imkan yoktur. Cezaevinin görüşme şartları ve cezaevinde bulunma şartları bellidir. Bu şartlar çerçevesinde yasalarımıza uygun adımlarımız bütün Türkiye’deki tutuklu ve yükümlülerle ilgili uygulama devam edecektir. Burada yasalara aykırı bir ayrıcalık yapılması hiçbir kimse için söz konusu değildir. Böyle bir hava yaratılması söz konusu değildir. Kimseye bir ayrımcılık yoktur. İçeride yatan vatandaşlarımızın tamamı aynı şekilde cezaları yasaya uygun şekilde yapılmaktadır" dedi.

"HSYK KARAR VERİCİDİR"
25 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Muammer Akkaş'ın görevden ihraç söylemlerinde iktidarın baskılarının olduğu yönündeki iddiaları yanıtlayan Bakan Bozdağ, "Şuanda hakim ve savcılarla ilgili karar verme Adalet Bakanlığı’na ait değildir. HSYK’ya bağlı teftiş kurulu bunun için görev yapmaktadır. HSYK müfettişleri görevlerini yapmaktadır. Raporlarını oluşturmaktadır. İlgili konuda kararı onlar verecektir. Siyasi irade olarak bizim hakim ve savcılara müeyyide uygulama yetkimiz yoktur. Hakim ve Sacılar Yüksek Kurulu ilgili dairesi önüne gelen şikayetleri inceleme ve değerlendirmeyi yapmaktadır. Şuanda bu konuyla ilgili karar verici HSYK’dır" ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Tekirdağ Valiliği ziyaretinin ardından Tekirdağ Adliyesi’ni ve Cumhuriyet Başsavcılığını ziyaret etti.