Çavuşlu'ya Doğalgaz geliyor

Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri İlçe Teşkilatı Mahalle Teşkilatları İle yaptığı Sabah Kahvaltılı Toplantılar Programı dahilinde Büyük Çavuşlu’daydı

Çavuşlu'ya Doğalgaz geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Yeni atanan Mahalle Teşkilatınca düzenlenen programa Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, İlçe Başkan Yardımcıları Hüsnü Yaşar Yalman, Mustafa Eren, İlçe yönetim Kurulu Üyesi Bilal Çağırır katıldı. Büyük Çavuşlu Mahalle Başkanı Ümit Üzer’in Koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye eski Meclis Üyesi Besim Şeker ve Mahalle Muhtarı Erdinç Öztürk’te eşlik etti.

Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen toplantıya mahalle teşkilatının eksiksiz katılımı dikkat çekerken,toplantıda konuşan Metin Karakaş, Silivri Belediyesi’nin eski Belde statüsünden Mahalleye dönüştürülen Büyük Çavuşlu’da da diğer mahallelerde olduğu gibi büyük bir yanlış içinde olduğunu vurguladı. Silivri Belediyesinde görülen yönetim zafiyetinin bir uzantısı olarak geçen iki yıllık süre zarfında göze çarpan nitelikte bir hizmet verilmediğini ifade etti.                          

Karakaş benzer statüde olan Ak Parti’li Belediyelerde ise Mahalleye dönüşen Eski beldelerdeki kapatılan belediye binalarının birer hizmet birimi olarak görevlerine devam ettiğini, Silivri’de ise doğabilecek sakıncaları belirtmelerine rağmen, mevcut binaların kapatılarak, personelin ve araç gereçlerin merkezde toplanma yoluna gidildiğini ve bunun bir sonucu olarak Belediyenin hizmet kalitesinin düştüğünü sözlerine ekledi.

Mahalle halkı adına söz alan katılımcılar, Belde Belediyelerinin kapanmasını kapsayan süreç dahilinde Silivri Belediyesi’nin Büyük Çavuşlu Mahallesini kaderine terkettiğini, önceden mevcut bulunan okul servisinin dahi kaldırıldığını beyan ederek, İlçe Başkanı Karakaş’tan servis konusunu Belediye Meclisine taşıyacağı konusunda da söz aldılar.

Karakaş bu sorunların çözülemez olmadığını, milletçe Ak parti İktidarına olan desteğin artarak devam etmesi halinde tüm sorunların çözülene dek üzerine gidileceğini belirtti. Büyük Çavuşlunun yıllardan  beri kanayan bir yarası olan alt yapı sorununa İSKİ marifeti ile çözüm getirmeyi planladıklarını anlatan Karakaş; ‘’Lokal arıtmanın bölgemizde ilk devreye alınacağı mahallemiz Büyük Çavuşlu olacaktır hayırlı olsun’’ dedi. Toplantı esnasında İGDAŞ Genel Müdürü ile görüşen İlçe Başkanı; ‘’Doğal gazında Çavuşlumuza getirilmesi için düğmeye basıyoruz, Sayın Genel Müdürle Sizin Şahadetinizde görüştük. Yatırım programına alınması için bizzat konunun takipçisi olacağız. Çünkü bizim kadrolarımız halka hizmeti Hakka hizmet bilen anlayış içerisinde çözüm üretmeyi kendine şiar edinmiş insanlardan oluşmaktadır’’ dedi.

Karakaş sözlerine şöyle devam etti ‘’Siz kıymetli Mahalle Yönetim Kurulu Üyelerime güvenim sonsuz, yağmur çamur soğuk sıcak demeden çalışarak Ak Parti’yi Büyük Çavuşluda birinci parti olarak çıkartacağınızdan hiçbir şüphem yok”