Chp Gençliği Sivas Katliamı Davasında Zamanaşımını Protesto Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Gençlik Kolları geniş katılımlı sağlayarak Destek verdi.

Chp Gençliği Sivas Katliamı Davasında Zamanaşımını Protesto Etti

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Kolu Başkanlığı Sivas Katliamı Davası’nda zamanaşımını protesto etmek için Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meşaleli yürüyüş düzenledi.  Taksim Meydanı’nda buluşan bin 500’ün üzerinde gençlik kolu üyesi sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi doğru yürüyüşe geçti. 

Aralarında CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Barbaros Dinçer, CHP İstanbul İl Gençlik Kolu Başkanı Olgun Çelik, İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve üyeleri ile CHP İlçe Örgütü Başkanları’nın bulunduğu kortej üzerlerinde, “Fikirlerimizden Korktular, Korktuklarını Yaktılar, Yakamadıkları Buradalar”, “Sivas’ta Zamanaşımına Göz Yumanlar, İnsanlık Suçuna Ortak Olurlar”, “Acının Zamanaşımı Olmaz” yazılı pankart ve dövizlerle Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü.

Galatasaray Lisesi önünde bir süre oturma eylemi yapan gençler adına basın açıklamasını CHP İstanbul İl Gençlik Kolu Başkanı Olgun Çelik okudu.

Basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi  ;“Değerli Basın emekçileri ve Genç yoldaşlarımız,
Sivas’ta sanatçılarımızın, aydınlarımızın, insanlarımızın katledilmesinin üzerinden 19 yıl geçti. Bu koca 19 sene de katliamın gerçek katillerini bulup ortaya çıkartamayan Devlet birimleri, bugün davanın zaman aşımına uğrayıp kapatılmasına göz yumuyor, hatta sessiz kalarak açık destek veriyor. Madımak’ta katledilen 35 canın hesabını soramayanlar, bugün kendi suçlarını örtmek ister gibi davranıp üstünü kapatmaya çalışıyorlar.
Üzerinde Madımak’ta yanan ateşin dumanı kokanlar, ellerine Sivas’ın kanı bulaşanlar, şunu unutmamalıdırlar ki; “yüreklere düşen acının zaman aşımı olmaz. Tarihte hiçbir katliam zaman aşımına uğramamıştır. Ve Sivas’ı unutturmaya çalışanlar bunu beceremeyeceklerdir.
Sahte nutuklar atarak, suçluların cezalandırılacağını söyleyenlerin gerçek yüzü, 2009’dan bu yana meclise sunulan 18 önergenin, salt AKP milletvekillerinin oylarıyla ret edilmesiyle ortaya çıkmıştır. Ülkeye demokrasi dersi vermeye çalışanlar, basılmamış kitapları toplayanları, yargı elleriyle şekillendirip topluma korku salanlar şunu bilmelidirler ki; Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği tarihteki devrimci karakterinden taviz vermeden mücadelesine devam edecektir. Ve sizden de, yandaş medyanızdan, kukla yargınızdan da bugünlerin hesabını soracaktır.
Sivas’ta katledilenlerin tek suçu insan olmaktı. Cahil ve robotlaşmış kitleleri kullanarak yaktığınız Madımak Oteli’nin tarihe bir utanç, bir kara leke olarak geçmişti CHP İl Gençlik Örgütü,olarak;
Şunu belirtmeliyiz ki; zaman yüreklerde Sivas’ın dumanını söndürmeyecektir, Sivas’ın acıları gerçek katiller ve azmettiriciler ortaya çıkana kadar zamanla yok olmayacaktır. Ve son olarak Madımak’ta katledilen halk ozanı Nesimi Çimen’in dizeleri ile bitirmek istiyoruz: “İnsancıl insanlar barıştan yana Ancak zalim olan kıyar insana Barış aşkı yayılmalı cihana Barış güvercini uçsun Dünya da Dostluklar kurulsun insanlar gülsün Son bulsun savaşlar kimse ölmesin”. Dedi.