CHP İlçe kongresi sonuçları

Silivri CHP 9. Olağan İlçe Başkanlığı kongresini Mümin Tuğlu'nun listesi kazandı. Kongre sonrası kullanılan 346 delegenin oyları 233 Mümin Tuğlu, 106 Mümin Koçoğlu, 6 geçersiz ve 1 boş oy olarak dağıldı.

CHP İlçe kongresi sonuçları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri CHP 9. Olağan İlçe Başkalığı kongresini coşkuyla gerçekleştirdi. CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’in İlçe Başkanlığında Mega Saray Tesislerinde dün gerçekleştirilen CHP Silivri 9. Olağan İlçe Başkanlığı Kongresinde Divan Başkanlığını Erdoğan Ataç yaptı. Mümin Tuğlu ile Mümin Koçoğlu’nun listelerinin yarıştığı kongrede sağduyu hakimdi. Kongrede CHP’nin Silivri’deki en yaşlı üyesine Milletvekili Süleyman Çelebi tarafından bir buket çiçek takdim edildi. 2010-2012 yılı faaliyet raporu ve gelir gider hesap raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Silivri CHP’nin 9. Olağan Kongresine CHP 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Beledisi eski Başkanı Selami Değirmenci, CHP 3. Bölge eski Miletvekili Sıdaka Aydoğan Sarıbekir, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda Başkanları ve Yönetimi, Gaziler Derneği Yönetimi, Köy ve Mahalle Muhtarları, STK’lar ve Delegelerin yanı sıra yüzlerce partili katıldı.

Şahin” Hepsi bizim arkadaşımız”

Kongrenin açılış konuşmasını CHP Silivri Başkanı Hüseyin Şahin yaptı. Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz Çanakkale Zaferinin 97. Yılını kutluyoruz sözleriyle konuşmasına başlayan Şahin; “Mustafa Kemal Atatürk bu cumhuriyettin temellerini Çanakkale’de attı. Bizlere düşen görev ilelebet korumaktır. Parti içinde birlik beraberlik ve kaynaşma içerisinde olmalıyız. Faşizan bir tutumla karşı karşıyayız. Bizlere düşen görev muhalefet olarak ilgili yerlere gücümüzü göstermektir. Dünyaya ilan etmektir. Bu kongrenin günü bundan dolayı daha hassas ve önemlidir. Kendi İçimizdeki çelişkileri bırakarak bundan sonra daha verimli hale getirerek birlik beraberliği sağlamaktı. Bunu yüzde doksan olarak gerçekleştirdim.  Hedef koyduğum amaçlarımdan bir tanesi de bazı partililerimizle kazanan ve kaybeden olan bir seçim yapmayacağız. Hepsi bizim arkadaşımız” dedi.

Değirmenci: “Parti içi kavgalarla ekmeklerine yağ sürdüremeyiz” 

İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’in ardından kürsüye davet edilen eski İlçe Başkanı ve Silivri Belediyesi eski Başkanı Selami Değirmenci konuşmasında şunları söyledi;  “Bir tüzük kurultayı yaptık. Üyelerimizin çarşaf liste uygulamasıydı. Dayatılan isimleri değil kendi özgür iradeleriyle yönetimler oluşun demokrasi gelişsin yayılsın diye ülkeye hakim olsun diye. Ama belli ki arkadaşlarımızın büyük bir bölümü ona hazır değil. Hazırlanmış listeler takdire sunuluyor. O listenin içinde beğendiğiniz beğenmediğiniz kişiler varsa bir kişi yüzünden seçmek zorunda kalıyorsunuz. Keşke çarşaf liste olsaydı. Bugün olmadı inşallah bundan sonraki günlerde yapmanızı tavsiye ederim. Partinin nasıl çalışması gerektiğini hangi faaliyetler de bulunması gerektiğini çok güzel gösterdiğimize inanıyorum. Siyasi partilerde kimse zorla yapmıyor. Herkes hakkını vermek zorunda. Ben çalışamam işim var diyerek o koltukları işgal edemez. Kim kendine güvenerek meydanlara çıkıp destek istiyor? Kim başkasının gölgesine saklanarak birinin adayı olarak ortaya çıkıyor bunları değerlendirmeniz gerekir. Bundan sonraki yönetimlerin nasıl çalışacağının ifadesidir. 2014 yaklaşıyor. Elbette birlik beraberliğe ihtiyaç var. Bu birlik beraberlik sadece birilerinin istediği gibi sağlanan birlik beraberlik olamaz. Zamanı geldiğinde gel sende katkı ver diyerek birlik berberlik olmaz. Kimsenin dışlanma lüksü yok. Parti içi kavgalarla ekmeklerine yağ sürdüremeyiz.”

 

“Ben artık hiçbir yere aday değilim”

Konuşmasının devamında bundan sonra hiçbir yere aday olmayacağını açıklayan Değirmenci; “İstiyoruz ki genel başkanımızın performansına katkı yapsınlar. Partilerin üye yapısıyla onuyor. DNA’ sını bozuyorlar. Genel merkezin hiçbir kararınıza boyun eğmeyeceğim. Doğruları söylemeye devam edeceğim. Partinin düzenini bozuyorsunuz. Bunlar size başarı getirmeyecek. Yine bana ceza verecekler şimdi. Veremezler. Ben artık hiçbir yere aday değilim.83 yılında genç bir kadroyla yola çıktık. Önemli görevlerde bulundu hepsi. Siz birazdan bir seçim yapacaksınız adaylara bakın. Partiyi iktidara kim taşıyabilir hangi kadro aha başarılı olabilir bir bakın ve ona göre kararınızı verin”dedi. 

 Işıklar “Aydınlık geleceğin aydınlık temelini kurmak istiyoruz”

CHP Silivri İlçe Kongresinde konuşan Silivri İlçe Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti hükümetini eleştirerek; “18 Mart Şehitlerimizi anma gününü Cumhuriyete öyle bir sahip çıkacağız ki kanlarını boşuna dökmediğini göstermek onların ruhu o zaman şad olacaktır. Sevgiyle saygıyla anıyorum. Bugün bütün Silivri’ye CHP farklı bir kongre yaparak barışı, özgürlüğü, adaleti, eşitliği taşıyan demokrasi şölenine çevirmek istedik. Sevgi kazanacak. Umut kazanacak. Ülkemizin içinde bulunduğu özgürlükler Ortadoğu projeleriyle parçalanmaya çalışan yoksullukla çaresizlikle bir paket makarnayla bir yeşil kartın arkasına sığınarak kul köle anlayışına inat demokrasiyi paylaşımı adaleti savunacağız. CHP bugün lazım. Bugün hangi ateşlerin altına atılmayı kaygıyla korkuyla izliyoruz. Bir korku imparatorluğu yeşertildi. Dernekler kapatıldı. Adalet baskı altında. Adalet, eğitim anlayışını darmadağın yok ederek onları yalnızlaştırarak korumasız duruma düşünerek bizleri teslim almaya çalışanlara inat CHP var. Bunun için cumhuriyetin temel değerlerini  88 yıldır değerleri korumak için var. 1453’ü öne çıkarıyor. Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Gurur duyduğumuz bir gençliğimiz var. Bizim 671 Yılımız var. Bizim 71’imiz var. Bizim 19 Mayısımız da var. 1923’ümüz de var. 30 Ağustoslarımız var. 8 Mart kadınlar günümüz var. Silivri’de de başlayacağız. Aydınlık geleceğin aydınlık temelini kurmak istiyoruz” dedi. 

1963’den bu yana taşın altını kaldırsanız CHP’nin emeği var

“Çaresizliğin kader olduğunu sosyal belediyecilik anlayışını sağlamak için buradayız. 3 tane binayı boy boy fotoğraflarla gösterenlere sesleniyorum. İşiyle aşıyla geleceğiyle sosyal belediyecilik anlayışını gösterdik. 1963’den bu yana taşın altını kaldırsanız CHP’nin emeği var. 3 yıl önce tarihinin en zor dönemini 8 belediyeden teslim alarak bunları 1 belediye yaparak kendilerine göre tasarladıkları halkımızın bir halk hareketiyle onlara peşkeş çektirmeden direnerek dayanarak aldık. Bunu aynı inançla koruyacağız. Bugün 3753 haneye evine kadar gıda götürüyor. 4753 kardeşimize iş bulduk. İlk defa kariyer istihdam ofisi kuruduk. Gıra bankası kurduk. Sertifikalandırdık. Engelliler merkezini kurduk. Kültür evlerini kapattılar biz demokrasinin 4000 kişi şimdi kültür evinde. Kültür evini onlara inat yapacağız.” 

“Yüzünü kızartmayacağız”

“Borçların iki katı yatırım yaptık. Enginlik yaratan kentler oluşturuyoruz. Ama adaletle aydınlıkla yapıyoruz. 3 yıldır kendi ödediğimiz vergilerin 1 lirasını lütuf olarak bizlere yönlendirmiyorlar. Ama olmadı diye oturup ağlamıyoruz. Omuz omuza bu mücadeleyi veriyoruz. Yüzünü kızartmayacağız. Onurla aydınlıklara yürüyen bir kentin hemşiresi olduğunu sonuna kadar yaşatacağız.

Buradan bir sonuçla çıkacağız. İlçemiz en büyük ilçelerinden biri. Yağmaya açık. Abluka altına alınmaya da açık. Hiçbir zaman belediye başkanı olarak kendi partime . 24 yaşında kurultay delegesi olarak geldiğimi partimde şimdi belediye başkanıyım. Partinin hafızası sizlersiniz. Yarına yeni heyecanları koyarak abilik görevi yaptıracağız.”

 

Mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin ?

Ben 70 yaşına da gelsem bu partiye hizmet etmeye devam edeceğim. 2 altın yılımızı kimse bize yardım etmese bile, baskılara rağmen Silivri’yi geçmişi ve geleceğini buluşturacağız. Bizim beklentimiz bu. Gece gündüz usanmadan bir daha geri dönülemez biçimde bir kent haline getireceğiz. Mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin? Çok şükür bu günleri de gördük ölmeden bu günleri gördük. Çizebiliriz. Mutlu aydınlık çağdaş bir Silivri’nin resmini çizebiliriz hep birlikte. Allah vergisi bu zenginlikleri adil bir şekilde yaşatacağız. Genel iktidar yerel den yükselecek. Bir Özcan değil binlerce Özcan size feda olsun.

 


Mümin Tuğlu'nun listesi

İlçe Başkanı Mümin Tuğlu

Yönetim Kurulu Adayları (Asil)

Cengiz Ağpur, Coşkun Aygören, Alican Aksu, Seren Özkök Avcıoğlu, Metin Açıkalın, Cem Çakır, Hacer Gören, Bahadır Halvacıoğlu, Rekşan Kahraman, Dilruba Önal, Şerif Sezen, Banu Turgut Saygın, Hüseyin Şahin, Gülay Şaban, Murat Tezeller, Halil Tombul

İL DELEGELERİ

Özcan Işıklar, Hüseyin Şahin, Yılmaz Kandemir, Gülşen Kalender, Şöhret Aktaş, Anıl Onur, Gülsüm Onur, Yılmaz Arslan