CHP İstanbul İl Başkanlığı düştü

Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasından bu yana CHP İstanbul İl Başkanlığı 5. kez düştü.

CHP İstanbul İl Başkanlığı düştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasından bu yana İstanbul İl Başkanlığı'na getirilen 5. ismin de görevi son buldu.

İSTANBUL DEPREMİ

CHP'de Dersim krizinin yanı sıra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin arasında yaşanan restleşme "İstanbul depremi"ne dönüştü. Eski PM üyesi Enver Aysever'in, "Gürsel Tekin istifa edecek" iddiasını ortaya atmasının ardından İstanbul il yönetimi, restleşmeye neden olan Kadıköy İlçe Başkanı Türer Ercan ile Kağıthane İlçe Başkanı Fevzi Şit'i görevden aldı.

Bunun üzerine de İstanbul il yönetiminden Nadir Ataman ve Erol Şahin istifa etti.

2 ÜYENİN İSTİFASI YÖNETİMİ DÜŞÜRDÜ

İki üyenin istifası ise İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu ve Kılıçdaroğlu'nun atadığı il başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın başkanlığını fiilen sona erdirdi. CHP tüzüğüne göre yönetimden bir ismin istifası dahi yönetimi düşürüyor. İstanbul İl Başkanlığı yönetimi de bu sebeple düştü.

'İL YÖNETİMİNİN DÜŞMESİ CİDDİ BİR ZAFİYET'

CHP'nin Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "İl yönetiminin düşmesi ciddi bir yönetim zafiyetidir. Artık İstanbul'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Gerektiğinde kendi kararlarımızı alacağız" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 aylık genel başkanlığı süresinde İstanbul'da sırasıyla, Gürsel Tekin, Berhan Şimşek, Nebil İlseven, Bahri Şahin İstanbul İl Başkanlığı'na getirilmişti.