CHP Kadın Kolları Basın Açıklaması

Silivri İlçe Kadın Kolları’nın katıldığı İl Kadın Kolları’nın Basın açıklaması

CHP Kadın Kolları Basın Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Sevgili Arkadaşlar,Gençler 

Biz kadınları 2.Sınıf gören zihniyetin ülkemizde her geçen gün egemen olmaya başladığını görüyoruz. Kadını yok sayan bu zihniyete hayır diyoruz.Çağdaş ve laik c sorumluluğunu taşıyoruz.Bizler cumhuriyet kadınlarıyız.Bizler halkız.Bizler kurtuluş savaşında erkeğin arkasında değil yanında savaşan kadınlarız. 

Kadının dekoltesini tecavüze gerçek sayan anlayışa teslim olmayacağız.Kimsenin bizi karanlığa gömmesine izin vermeyeceğiz.Bizler erkeklerin yanında yürüyeceğiz arkasında değil.Bizler eğitimde,çalışma hayatında eşit koşulda var olacağız.Çocuklarımız için aydınlık bir Türkiye istiyoruz.Er geç bunu kazanacağız. 

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemiz kadının yegane güvencesi olacağız.Bizler kadınımızın hiçbir zaman haksızlığa uğramasına göz yummayacağız. Her annenin,her kadının,her genç kızının hak ettiği özgür yaşam hakkının kullanabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.Bizler tornadan  çıkmadık bazılarının istediği gibi kimsenin tornasına girmeceğiz.AKP’ye olaylara sessiz kalan hükümete sesleniyoruz.BİZ KADINLAR SİZE EN BÜYÜK CEVABI 12 HAZİRAN’DA SEÇİM SANDIĞINDA VERECEĞİZ. Özgürleşen bu topraklarda ”mor çiçekler” açarak artık! 

Onların gözlerinde korkuyu siz de gören….Bizden,kadınlardan korkuyorlar.Sabah çocuğunu okula yolcu eden anneden,Zonguldak da madene inen kocasının sağ çıkması için dua eden kadından korkuyorlar.Biz yurdun uzak bir yerinde kar kış demeden okula gitmek için mücadele eden kardelenlerin sesiyiz.Biz ekmek parası için evlere temizliği giden kadının sessisiyiz, Biz dev plazalardan, aldığı tüm eğitime donanımına rağmen erkek egemen topluluğa rağmen çalışmakta olan kadınlarımızın sesiyiz, biliyoruz bizden korkuyorsunuz,korkunda, çünkü biz geliyoruz. 

Kadınları aşağılayanlar,hakaret edenler,bize tacizi,tecavüzü reva görenler,gözlerindeki korkuyu görüyoruz.Ama korkunun ecele faydası yok.12 Haziran gelecek ve aşağılandığınız,ikinci sınıf gördüğünüz biz kadınlar size en büyük dersi vereceğiz. 

Sevgili arkadaşlarım……

Atatürk’ün bizlere kazandığı hakları elimizden almak isteyenler var. Atatürk’ün hayatta olmamasından aldıkları güç onları bu yanlış yolda daha da hırslandırmaktadır. Ama unuttukları bir şey var. CHP’ li her kadın birer ATATÜRK’ tür.Ekilir ekin geliriz  ezilir un geliriz bir gider bin geliriz.