CHP'de listeler ikiye çıktı

18 Mart'ta yapılacak olan CHP Silivri İlçe kongresinde tek isim üzerinde uzlaşma sağlandı derken eski ilçe başkan yardımcısı Mümin Koçoğlu yaptığı basın açıklaması ile ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı.

CHP'de listeler ikiye çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Silivri ilçe başkanlığı için son gün olarak belirlenen 18 Mart Pazar günü Silivri Mega Saray’da yapılacak olan kongreye sayılı günler kala, mevcut yönetimin destek verdiği eski Değirmenköy Belediye Başkanlarından Mümin Tuğlu tek liste ile adaylığını açıklamıştı.Bir çok ismin destek verdiği  Mümin Tuğlu tek aday olarak görünürken sürpriz bir ismin daha adaylığını açıklaması üzerine son haftaya girilen süreçte adeta deprem etkisi yarattı.

Yeni bir soluk için adayım

Mümin Koçoğlu ilçe binasında yoğun bir katılım ile gerçekleştirdiği basın açıklamasında; “ İş ve siyaset hayatımda öğrendiğim tüm tecrübelerimi bundan sonra hizmet için partimize ve bizlere gönül verenlere harcayacağım” dedi.  

Koçoğlu konuşmasına şöyle devam etti  “Siyasi olarak öğrencilik yıllarımda bulunduğum okul öğrenci birliklerindeki çalışmalarımın yanında Ocak 2010 yılında kongrede seçilerek ilçe yönetim kuru üyeliği saymanlık ve ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. 15 Kasım 2011 tarihinde görevimizi de şimdiki yönetim kurulu üyelerimize teslim ederek ayrıldım. Gerek öğrencilik yıllarımda gerek iş hayatımda ve parti görevinde iken sahip olduğum deneyimlerimi hizmet olarak partimize ve Silivri halkına sunabilmek adına hiç kimsenin baskı ve etkisi altında kalmadan öncelikle parti büyüklerimiz birlikte hareket ettiğimiz ekip arkadaşlarımız ve sayın delegelerimizin de görüş ve desteğini alarak 18 mart Pazar günü yapılacak ilçe kongresinde ilçe başkanlığına aday olmaya karar verdim. Huzurlarınızda adaylığımı açıklıyorum. Sayın genel başkanımızın partiyi gençlere açmak partiyi gençleştirmek adına başlattığı hareketten de destek alarak ekip arkadaşlarımızla birlikte Silivri CHP’ye “yeni bir soluk” yeni bir heyecan getirmek adına genç kadrolarla yola çıkmaya karar verdik. Bu düşüncelerle parti büyüklerimizden bayrağı devralarak, daha yukarılara taşımak adına her kesimden partilerimizi kucaklayarak kırgınlık ve küskünlükleri telafi ederek birlik beraberlik içinde devraldığımız bayrağı daha da yukarılara taşıyacağımıza inancımız tamdır. Huzurlarınızda sayın ilçe başkanı ve yöneticilerimizden isteğimiz son tüzük kurultayımızda kabul edildiği üzere parti içi demokrasinin yerleşmesi açısından ve herkesin özgür iradesiyle seçim yapmasına imkan vermek adına mutlaka çarşaf liste uygulanmasından yanayız. Kongremizin partimiz ve ilçemiz adına hayırlı olmasını dilerim” dedi.