CHP'den seçmenin işini kolaylaştıran uygulama

Tek tıkla, seçmen kütüğüne oturduğun yerden ulaş.. CHP Seçmen kütüğünü ayağınıza, masanıza, evinize getirdi.

CHP'den seçmenin işini kolaylaştıran uygulama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, “Vatandaşlarımızı, Türkiye’de ilk defa CHP tarafından gerçekleştirilen bu uygulamayı kullanmaya ve yakınlarına duyurmaya davet ediyorum” dedi

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, “www. chp.org.tr’yi tıkla seçmen kütüğünde kaydın var mı, , evinde ve apartmanında kaç kişi kayıtlı, kaydı olmayan komşun, mükerrer veya yanlış yazılan kimse var mı gör” dedi. 

“Vatandaşlarımızı, Türkiye’de ilk defa CHP tarafından gerçekleştirilen bu uygulamayı kullanmaya ve yakınlarına duyurmaya davet ediyoruz” diyen CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, yazılı bir açıklama yaptı. Halıcı’nın yazılı açıklaması şöyle ;

“Seçim süreçlerine ve sonuçlarına güven duyulması ve olası hataların önlenebilmesi için seçim günü işlemleri kadar seçim öncesindeki askı işlemleri de hayati öneme sahiptir. Daha önceki seçimlerde vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan yanlışlıklar, eksiklikler ve fazlalıkları Muhtarlıklara asılan Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri’nin kontrol ederek bulmak kolay olmamaktadır. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm vatandaşlarımızın askı listelerini kolayca kontrol edebilecekleri bir uygulamayı başlatmış bulunuyoruz.

Vatandaşlarımız www.chp.org.tr/HaneSorgula.aspx
adresine girerek nerede oy kullanacaklarını, kayıtlı bulundukları hanede oy kullanacak diğer seçmen bilgilerini ve kayıtlı bulundukları adreste (bina/apartman vb.) oy kullanacak diğer seçmenlerin ad-soyadı bilgilerini görebileceklerdir.

Hatalı olan bilgilere dönük itirazların 31 Mart 2011 tarihine kadar İlçe Seçim Kurullarına yapılması gerekmektedir.

Vatandaşlarımızı, Türkiye’de ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gerçekleştirilen bu uygulamayı kullanmaya ve yakınlarına duyurmaya davet ediyoruz.”