Değirmenci Meydan Okudu

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı çok sert bir dil ile eleştiren Değirmenci 'Bu partide namussuzlara yer yok. Bu partide ahlaklı, dürüst, namuslu insanlar politika yapsın' dedi.

Değirmenci Meydan Okudu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Patisi Eski İlçe Başkanı ve Silivri Belediyesi Eski Başkanı Selami Değirmenci bugün bir basın toplantısı düzenleyerek mevcut yönetimi üye kayıtlarında usulsüzlük yaptığı iddiasıyla sert bir dille eleştirdi.  

Değirmenci “Bildiğiniz gibi parti meclisi kararı ile önümüzdeki 21 Ocak da başlayacak delege seçimleri ile ilgili olarak 31 Ağustos 2011 tarihine kadar kayıt olmuş üyelerin ancak bu seçimde oy kullanabilecekleri ve delege belirleyebilecekleri bildirilmişti. Ancak 31 Ağustos sonrası yapılacak üyelerin delege belirlemede oy kullanmaları mümkün değildi. Ağustos sonrası 2834 kişi üyeliğe kabul edilmişti. Mevcut ilçe yönetimi Belediye Başkanının olağanüstü gayreti ile yaklaşık 477 kişiyi 10 Kasım ile 25 Kasım arasında üye kayıt formlarını doldurup bunların bir bölümünü tüzüğün 12. Maddesinden geçirildi, bir bölümünün de geçmiş tarih atılarak

Üye kayıtlarına geçirildi. Genel Merkezden genel sekreterin de yardımı ile geçti bu üyelikler. 11 Kasım itibari ile görevden alınan Yönetim Kurulu henüz görevden alınmamışken resmi belge ile ilçe binasına gelen üye kayıtları çizelgesi var. Aynı gün İl Başkanlığından netleştirilmiş gelen üye kayıt listeleri var. Adres nakilleri yapıldıktan sonra kesinleşen üyelikler var. 2834 net üyemiz o gün itibari ile mevcuttu. Askıya çıkan listelere bakınca 3380 üye kaydı görünüyor. 95 tanesi adres nakil ile geldiği görünüyor. 477 üye ise usulsüz kayıt yapılarak listelere eklendiğini gördük”dedi. 

“Resmi belgeler elimizde” 

81 Selimpaşa, 76 Alibey, 74 Mimarsinan, 44 Yenimahalle, 38 Fatih mahallesi ve diğer köy mahalle ve beldelere kayıt yapılmak sureti ile 477 kayıt var diyerek sözlerine devam eden Değirmenci  "Resmi belgeler elimizde. Bu usulsüz üye kaydını gördüğümüzde bu kayıtlardan bir cd hazırlayarak Genel Başkan Yardımcımıza da sunduk. Mevcut kayıtlar burada, 15 Kasım da itiraz edeceğimizi bildirdik. Bunun ötesinde gelecek kayıtlar usulsüzdür dedik. Genel merkezden incelenirken üye kayıtları ikametgah senedi isteniyor. Bu 477 kişinin ikametgah senetlerine bakılırsa Kasım ayında alınmış bunlar. Partinin aday üye kayıt defteri var. Müracaat ettiğinde o gün işlenmek zorunda. Adının o defterde bulunması lazım. Evrakları eksikse bile orada kaydı görünür. 15 Ekime kadar bu defter doldurulmuş durumda, kopyaları da elimizde.  

“Kayıt Defterinde ki Bu Usulsüz Ortada” 

15 Ekime kadar giden üye evraklarının giden evrak kayıtları da elimizde. Ön yazıda isimler görünmese de eklerinde isimleri mevcut. Dolayısıyla hem ikam ikametgah belgelerinde, hem aday üye kayıt defterinde hem de giden evrak kayıt defterinde ki belgelerle bu usulsüzlük ortada.  

23 Aralık günü itirazlarımızı ilçe başkanlığına yaptık. Umarız siyasi partiler kanununa aykırı bu işlemi yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız durduracaklardır. Aksi halde kendi başlarını da belaya sokacaklar. Eğer ilçe duyarsız kalırsa, 6 Ocak itibari ile İl Başkanlığına itiraz edeceğiz. 31 Aralık gününe kadar ilçe bu usulsüzlüğü düzeltmez ise İl başkanlığına itirazımızı ileteceğiz"dedi