Erdoğan, Bahçeli'yle böyle dalga geçti

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin bir sonraki seçimde yüzde 70 oy alacağını iddia eden MHP Lideri Bahçeli'ye böyle cevap verdi.

Erdoğan, Bahçeli'yle böyle dalga geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan Erdoğan, Bahçeli için "Bu muhteşem matematik yeteneğinden ve muhteşem siyasi çözümlemesinden dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

İmralı ile görüşmelere başlamakla suçladığı AK Parti'nin bir sonraki seçimde yüzde 70 oy alabileceğini iddia eden Bahçeli, Erdoğan'ın dilindeydi.

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Hedefindeki isimlerden birisi de İmralı sürecini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu.

"MUHTEŞEM SİYASİ ÇÖZÜMLEME

Bahçeli'nin AK Parti'nin terör sorununun çözülmesi durumunda oylarının yüzde 70'lere çıkabileceği yönündeki sözleriyle ilgili olarak, Erdoğan şunları söyledi:

''Ben MHP'nin sözlerine itibar etmeyeceğimiz söylemiştim. Dün MHP genel başkanı bilinçsizce öyle bir pas attı ki bunu taça atmak mümkün değil. Onun çirkin uslubuyla cevap vermem mümkün değil. Başbakan öyle oy aldı, böyle oy aldı dedi. Bu muhteşem matematik yeteneğinden ve muhteşem siyasi çözümlemesinden özellikle de AK Parti'ye ilgili bu siyasi öngörüsü ve iyi niyet temennilerinden dolayı Sayın Bahçeli'yi tebrik ediyorum. Sayın Bahçeli, demek ki sorun Başbakan'da ya da millet de değil. Sorun demek ki sizde.

Millet bizim yanımızda. CHP yıllardır milleti anlamıyor, iletişim kuramıyor. MHP’de CHP ile aynı safha girmiştir. Biz çok şükür milletimizle aynı yolda yürüdük. MHP başkanı ifade ettiği gibi bu yolda yürümeye devam edeceğiz."

BAHÇELİ'NİN YÜZDE 70 HESABI

Bahçeli dünkü grup toplantısında AK Parti'nin nasıl yüzde 70 oy alabileceğini böyle anlatmıştı:

"Şehide kelle katile sayın demiş, yüzde 34,2 oy almıştır.

Çiftçiye ananı da al git demiş, askeri yan gelip yatmakla itham etmiş, BOP eşbaşkanlığını kabul etmiş yüzde 46,5 oy almıştır.

Habur’da teröristleri karşılamış, Oslo’da PKK’ya yanaşmış, yıkım projesini başlatmış, KCK’nın kuruluşunda teşvik edici olmuş ve İmralı’yla gizli görüşmeler yapmış, yüzde 49,8 oy almıştır.

Şimdi de PKK’yla açık açık görüşmekte, İmralı canisiyle cüretkâr bir şekilde pazarlıklar yapmaktadır.

Herhalde bundan sonraki seçimlerde, AKP’nin yüzde 70 oy alması, Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni sürüm diktatör olması sürpriz olmayacaktır."

İnternethaber