İnsanların Gönlüne Hizmetle Girmeye Devam Edeceğiz

Muhtarları kabul eden AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Belki az oy aldığımız köylerimiz de oldu ama biz bu durumu kendimizi yeterince ifade edemediğimiz şeklinde değerlendiriyoruz. Bu konuda hiç kimsenin kafasında soru işareti oluşmasın istiyoruz. İnsanların gönlüne hizmetle girmeye devam edeceğiz.” dedi.

İnsanların Gönlüne Hizmetle Girmeye Devam Edeceğiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Ağırlığını köy muhtarlarının oluşturduğu Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, hem seçim başarısı hem de yeni bina nedeniyle AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’na tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren ve muhtarlar, kendilerini ağırlayan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat mensuplarını tebrik etti. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş da, AK Parti’nin köyler de dahil olmak üzere Silivri genelinde ilk kez 1. parti çıktığını hatırlatarak bu konuda muhtarların çok büyük emeği olduğunu vurguladı ve teşekkür etti.

 

KAYNARCA’NIN YEMİN TÖRENİNE KARAKAŞ DA KATILACAK

Görüşmede konuşan Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren, “Biz hep birlikte Ankara’ya giderek Silivri’den kardeşimiz olan Tülay Kaynarca’yı tebrik etmek istiyoruz.” dedi. Muhtarlara AK Parti Bölge Milletvekilleri ile Ankara’da görüşme ortamı sağlama sözü veren Karakaş, “Tülay Hanım, yarın (28 Haziran 2011 Salı günü) mecliste yemin törenine katılacak. Biz de Silivri’den Ankara’ya giderek kendisinin yanında olacağız” dedi.

Tülay Kaynarca’nın meclisteki programlarını tamamlamasının ardından Silivri’de muhtarlarla bir araya geleceğini de belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “2B konusunda da müsterih olun. İnşallah bu sorun bu dönem içinde kökünden çözülecek” dedi.

 

HERKES MECLİSTE OLSUN

YSK kararıyla milletvekilliği düşürülen ve seçildiği halde mahkeme kararıyla cezaevinden tahliyesi gerçekleşmeyenlerin durumu hakkında da değerlendirmede bulunan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, şahsi temennisini şu şekilde dile getirdi: “Milletvekillerini halk seçti ve YSK da mazbata verdi. İster içerde, ister dışarıda olsun seçilen herkesin orada olmasını arzu ediyorum. Herkes birlikte orada olsun ki, iyisi de kötüsü de orada tartışılsın ve değerlendirilsin”

 

İNSANLARIN GÖNLÜNE HİZMETLE GİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Muhtarların köylerle ilgili isteklerini de dinleyen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Biz, seçim sonuçlarını ilgili arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz ve açıkçası bunun tahlilini yapıyoruz. Seçimlerden önce görevli ekiplerimiz olsun, adaylarımız olsun gittiğimiz her yerde çok sıcak karşılandık. Bu konuda muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Belki az oy aldığımız köylerimiz de oldu ama biz bu durumu kendimizi yeterince ifade edemediğimiz şeklinde değerlendiriyoruz. Bu konuda hiç kimsenin kafasında soru işareti oluşmasın istiyoruz. İnsanların gönlüne hizmetle girmeye devam edeceğiz. Silivri’nin tüm problemlerini A’dan Z’ye biliyoruz. Tülay Hanım çok değerli bir kardeşimiz. O’nun vasıtasıyla Ankara’da çözülecek konularda yine yanınızda olacağız. Oy vermeyen yerin cezalandırılması gibi bir durumumuz hiç olmadı. Bu konuda kuşku duymayacağınızı da biliyor ve inanıyorum” dedi.

 

KARAKAŞ, ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMESİNİ AKTARDI

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la cumartesi günü bir açılışta görüştüklerini belirten Karakaş, “Sayın Başbakanımız Silivri’deki seçim sonuçlarını sordu. Biz de durumu kendisine izah ettik. Sonuçlara sevindi. Kendisinden Silivri’ye gelecek hissini ve sinyalini aldım. Sayın Başbakanımız, Tülay Hanım’la da sanki 40 yıldır tanışıyormuş gibi samimiyet içinde sohbet etti. Sayın Başbakanımız, Tülay Hanım’la 40 yıllık tanıdık gibi konuşuyor, sıcak davranıyor. Cumartesi yaptığımız görüşmeden sonra inşallah Tülay Hanım’ın daha da ciddi sorumluluklar alacağını düşünüyorum” dedi.

Aynı açılışta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da özellikle köylerdeki seçim sonuçları ile ilgili değerlendirme aldığını belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Kadir Başkanımız da en kısa sürede köylerimize bir teşekkür ziyareti gerçekleştirmeyi planlıyor” dedi.

 

ÖNCELİK ALTYAPI VE DOĞALGAZDA

Bu yıl aralarında Fener, Çeltik, Yolçatı, Alipaşa, Kadıköy ve Gazitepe’nin de bulunduğu mahalle ve köylerde doğalgaz altyapısının yapılacağını belirten Metin Karakaş, İSKİ’nin altyapı yatırımlarının da ihale sürecinin tamamlanmasıyla başlayacağını belirtti. Doğalgaz, içme suyu ve atık su altyapılarının hızlı bir şekilde sürdürüleceğini belirten Karakaş, “Bu yıl öncelik doğalgaz, içe suyu ve atık su altyapısında olacak. Altyapı çalışmaları nedeniyle asfalt çalışmalarını bu yıl 2. planda tutacağız. Çok ciddi ihtiyaç oluşan ana arterler haricinde asfalt çalışmalarını, altyapıların tamamlanması ile başlatacağız. Bu konuda muhtarlarımızın ve halkımızın hoşgörüsünü bekliyoruz” dedi.

 

SİLİVRİ BELEDİYESİ YETKİYİ DEVRETSİN, İMAR SORUNUNU ÇÖZELİM

Muhtarların özellikle köylerdeki imar sıkıntısı ile ilgili sıkıntılarını dile getirmesi üzerine konuşan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, seçim meydanlarında dile getirdiği açıklamalarını yineledi. Karakaş, “Köylerde rant yok, karmaşık bir yapı yok, cadde sayısı belli, sokak sayısı belli. Köylerin 1/5000’lik planlarını biz geçen dönem tamamladık. 2,5 yıla yakın zamandır Silivri Belediyesi, 1/1000’lik planları daha yapamadı. Bir Beyciler Köyü’nün planı İBB’ye geldi. O da yanlış geldi ama geri gönderilirse en az 7-8 ay zaman kaybı olur diye, düzeltmeleri yaparak İBB Meclisi’nden geçirdik. İşin mutfağında görev aldığım için biliyorum, köylerin 1/1000’lik planlarını yapmak çok basit bir iş. Silivri Belediyesi yetkisini İBB’ye devretsin, İMP’den (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropolitan Planlama Merkezi) ekip getirip köylerde atölyeleri kurdururum. 6 ayda da bu planlar hazırlanır ve meclisten geçer ama 1000’lik plan yapma yetkisi Silivri Belediyesi’nde. Silivri Belediyesi’nin yazılı olarak İBB’nin bu planları yapmasına olur vermesi lazım. Bu yetki devredildiği andan itibaren hizmetimizi yaparız, elimizi taşın altına koyarız.” şeklinde konuştu.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren ve muhtarlar, görüşmenin ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.