Işıklar Sosyal Belediyecilik uygulamalarını anlattı

Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar 'Silivri'de bireyin doğumundan ölümüne kadar hayatının her anında yanında olan bir sosyalizasyon projesi oluşturarak, bunu düzenli şekilde işleyen bir mekanizma haline getirdik' dedi.

Işıklar Sosyal Belediyecilik uygulamalarını anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 10- 11 Eylül tarihlerinden Ataköy Sheraton Otel’de düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Toplantısı’na katıldı. CHP’li büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı toplantıda 66 belediyenin toplam 500 projesi Sosyal Demokrat Belediyeler Hizmet ve Proje Fuarı için değerlendirilmeye alındı. İlk gün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı toplantıda, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ve birçok milletvekili yer aldı.

 

SOSYALİZASYON PROJESİ

Gerçekleştirdiği sunumda bireyi çevreleyen, insan odaklı sosyal belediyecilik uygulamalarını paylaşan Başkan Işıklar, ilçede ilk kez hayata geçirilen ve birçok belediyeye örnek olan çalışmalarını anlattı. Silivri’de önce insan anlayışıyla, insanı insan yapan değerleri öne çıkaran ve bireyi çevreleyen sosyal projeler gerçekleştirdiğini sunum eşliğinde aktaran Işıklar; “Silivri’de bireyin doğumundan ölümüne kadar hayatının her anında yanında olan bir sosyalizasyon projesi oluşturduk. Sağlık, eğitim, iş, aş, kültür, sanat gibi hayatın her alanında, yaşamın her evresinde hemşerilerimizin yanındayız. Kurduğumuz bu sistemi de düzenli işleyen bir mekanizma haline getirdik” dedi. Işıklar, tarım projesinden Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezine, Eğitim Seti projesinden Gıda Bankasına, temiz ve sağlıklı koşullarda ibadet yapılmasını sağlayan çalışmalarından Ruşeymli Ekmek, Kariyer İstihdam ve Mahalle Evi’ne kadar örnek teşkil eden hizmetlerini anlattı.