Karakaş: Annenin Halinden Anne Anlar

Anneler Günü nedeniyle yazılı açıklamada bulunan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, 'Bir annenin halinden anne anlar. İşte biz de Silivri'den bir anneyle annelerimizin, bayanlarımızın oyuna talibiz' dedi.

Karakaş: Annenin Halinden Anne Anlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Anneler Günü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Kadınların yıllardır süre gelen taleplerini AK Parti hükümetinin yerine getirdiğini belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Başbakan Erdoğan’ın Silivri’den bir anneyi, Tülay Kaynarca’yı aday gösterdiğini hatırlattı. Kaynarca’nın anne şefkati, merhameti ve sorumluluğu ile hareket edeceğini belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “2007 Genel Seçimleri’nde partimizden 30 kadın milletvekili seçildi. Bu sayı ile TBMM’de kadın milletvekili oranı ilk kez yüzde 9.1’e yükseldi. 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den 667 Belediye Meclisi, 56 İl Genel Meclisi olmak üzere 723 kadınımız meclis üyesi sıfatıyla yerel yönetimlerin kadrosunda görev aldı. Bir annenin halinden anne anlar. İşte biz de Silivri’den bir anneyle annelerimizin, bayanlarımızın oyuna talibiz. 3 çocuk annesi Sayın Kaynarca, mecliste annelerimizin de sesi olacaktır. Anne şefkati, merhameti ve sorumluluğunu hayatın her alanında taşıyan Sayın Kaynarca, Silivri’deki annelerimizin sesini mecliste duyuran isim olacaktır.” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN ANNESİNE YÖNELİK SÖZLÜ İFADELERİ KINADI

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, muhalefet liderlerinin Başbakan Erdoğan’ın annesine yönelik çirkin ifadelerini de kınadı. Karakaş, “Anneyi bir siyasi malzeme, siyaset uğruna sinkaflı sözlerin mağduru yapmak, insanlıkla bağdaşmaz. Bazı siyasilerin kutsal değerlerimize yönelik çirkin ifadeleri, bizi derinden etkiliyor. Ailenin, annenin kutsallığı, ne siyasete malzeme yapılabilir ne de siyasette birilerine kazanç sağlayabilir. Meydanlardan duyulan o çirkin sözler, bir annenin tatlı diline, gülen yüzüne gölge düşürmemeli” ifadesini kullandı.

KADINA POZİTİF AYRIMCILIK TANIDIK

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, AK Parti iktidarında kadınlara yönelik çalışmalardan da bahsetti. Karakaş, kadınlara yönelik çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Kadınlarımızı her alanda daha güçlü hale getirmek için 12 Eylül 2010’da yapılan referandum ile pozitif ayrımcılık ilkesini getirdik.

KADINA ŞİDDETE SON!

Şiddete uğrayan kadın ve çocuklara danışmanlık hizmeti veren ALO 183 hattını açtık. Ülke genelinde 24 saat bir telefonla şiddet gören kadınımızı devlet koruması altına aldık.

Şiddete uğrayan kadınlara hizmet vermek amacıyla nüfusu 50 bini geçen belediyelere sığınma evi açma yükümlülüğü getirdik.

KADINLARIMIZIN SGK PRİMLERİ DEVLETTEN

Kadınların ve gençlerin istihdamını arttırmak amacıyla hazırladığımız “İstihdam Paketi”yle, mevcut istihdama ilave olarak işe alınan kadınlar ile 18-29 yaş arası gençlere ait SGK işveren priminin 5 yıl boyunca kademeli olarak İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanmasını sağladık.

ÇALIŞAN KADINLARIMIZIN YÜKÜNÜ HAFİFLETTİK.

Hamile ve doğum yapan memur ile engelli memura nöbet ve gece vardiyası muafiyeti getirdik. Süt izin süresini arttırdık.

Bağımsız çalışan kadınlar için bir ilk olan sigorta kapsamında emzirme ödeneği; gebelik halinde 16 haftalık iş göremezlik ödeneği analık yardımı olarak ödemeye başladık.

Kadınlara iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle kazanma gücünün yüzde 10 ve daha fazla kaybedildiğinin tespiti halinde, sürekli iş göremezlik geliri bağlıyoruz.

Çalışan kadınların vefatlarında hak sahibi eş, çocuk ve anne babasına ölüm aylığı bağlamaya başladık.

Ölüm aylığı alan kız çocukları evlendiklerinde, aldıkları aylıkların 2 yıllık tutarını bir defaya mahsus olmak üzere evlenme ödeneği olarak ödüyoruz.Çocuk sahibi olamayan evli çiftlere genel sağlık sigortası kapsamında ücretsiz olarak tüp bebek tedavisinden yararlanma hakkı getirdik.Engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik hakkı tanıdık.Sigortalı kadına (2 çocuğa kadar) her bir çocuk için çalışamadığı 2 yılı dışarıdan ödeyerek emekli olma imkanı sağladık.2002 yılında 17 olan Aile Danışma Merkezi sayısını 2011’de 48’e yükselttik.2002 yılında 59 olan Kadın Konukevi sayısını 2011’de 85’e yükselttik.2002 yılında 1843 kişi kapasiteli 21 Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni 2011 yılında 12.478 kişi kapasiteli 49 adede yükselttik.2002 yılında 5000 kişi kapasiteli 63 Huzurevi’ni 2011 yılında 9260 kişi kapasiteli 97 adede yükselttik.

EL EMEĞİNİ VERGİDEN MUAF TUTTUK

Gelir Vergisi Kanunu’nda 2007 yılında yaptığımız değişiklikle kadınlarımızın ev içinde imal ettikleri ürünleri işyeri açmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde satışa sunmaları halinde, elde ettikleri gelirlerinin vergiden muaf tutulmasını sağladık.Kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve yoksulluğun önlenmesi için valiliklerce mikro kredi uygulamaları başlattık.

ENGELLİLERİMİZİN AİLELERİNE MAAŞ BAĞLADIK

2006 yılından itibaren, evde bakılan her engelli birey için bakımı yapan kişiye (anne, abla, teyze vs.) bir tam asgari ücret ödeme uygulamasını başlattık.”

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım”