Koryürek Güven Tazeledi

AK Parti Silivri Kadın Kolları’nın 3. Olağan Kongresi, 10 Ekim 2011 Pazartesi günü Ünsal Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Atama ile göreve gelen Elif Koryürek ve ekibi, kongrede 357 oyla seçilerek delegelerden tam destek aldı.

Koryürek Güven Tazeledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

AK Parti Silivri Kadın Kolları’nın 3. Olağan Kongresi, 10 Ekim 2011 Pazartesi günü Ünsal Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Atama ile göreve gelen Elif Koryürek ve ekibi, kongrede seçilerek delegelerden güven aldı. Kongreye AK Parti Bölge Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Prof.Dr. Mustafa Şentop, Bülent Turan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Yaman ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediyesi eski Başkanı, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turan, AK Parti Silivri Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri,Eski kadın kolları Başkanlarından Emine Gezici ve Saadet Şenyer  ile çok sayıda partili katılarak AK Parti Silivri Kadın Kolları’na destek verdi. 

 

SAĞANAK YAĞIŞ VE PAZARA RAĞMEN

Sağanak yağışlı hava ve Silivri pazarı gibi olumsuz etkilere rağmen, AK Kadınlara partilerine olan bağlılığını salonu doldurarak bir kez daha gösterdi. AK Parti Silivri Kadın Kolları’nın geçmiş dönem ilçe başkanlarından Filiz Güler, Funda Eren ve Dicle İhtiyaroğlu da kongreye katılarak birlik ve beraberliği gösterdi. Salondaki hava, coşkuyu ve Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefatı nedeniyle yaşanan üzüntüyü de yansıttı.

 

AK PARTİ’DE KADINA POZİTİF AYRICALIK VERİLMİŞTİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, divanın seçilmesiyle devam etti.

AK Parti Silivri Kadın Kolları Başkanı Elif Koryürek, konuşmasında kadının siyasetteki yerinden bahsetti. Koryürek, “AK Parti, “Kimsesizlerin Kimi” sloganıyla yola çıktığı günden bugüne insanı merkeze alan bir yönetim anlayışıyla büyük bir başarı hikayesini bugüne getirdi. Bu başarı hikayesinin merkezinde de, dünyanın en örgütlü kadın hareketi olarak tescillenen AK Parti Kadın Kolları, yani bizler varız.

Çünkü AK Parti misyonunda emek vardır, gözyaşı vardır, millet duası vardır, inanç vardır, azim vardır, kararlılık vardır. Bu hasletler de her zaman ülkenin kadınlarıyla gelişmiş, gelecek nesillere aktarılmıştır.

Bizler AK Partili kadınlar olarak; toplumun huzurunun kadının mutluluğundan geçtiği şiarından hareketle, bu ülkenin kadınlarının her meselesine duyarlı olduk. Kadınlarımızın dertlerini kendimize dert edindik. Bunun için de her konuda AK Parti’de kadına pozitif ayrıcalık verilmiştir.” dedi.

 

VEFA VE SORUMLULUK İLE GÖREVE TALİBİZ

Koryürek, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bilinmesini isteriz ki; töre adı altında kadına uygulanan şiddet, asla bu toprakların geleneği olmamıştır, olmayacaktır.

Bilinmelidir ki, hain terörü durduracak olan; bu ülkenin her köşesinde evladını terör örgütüne kurban veren annelerin gözyaşları ve kararlılığı olacaktır.

Ve bu söylediklerimiz de sizlerin, bu salonda bulunan kadınlarımızın emeği, alın teri ve gece gündüz çalışması ile gerçekleşecektir. Buna inancımızın tam olduğunu bilmenizi istiyorum.

2010 yılının Mayıs ayından başladığımız bu kutsal vazifeye, Evinden, ailesinden, evladından “Başka kadınlar için” uzak kalan siz dava arkadaşlarımıza duyduğumuz vefa ve sorumluluk duygusu ile tekrar talip olduk. Öncelikle bizden önce görev yapmış kadın kolları başkanlarımızı ve yönetimlerine hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Görev yaptığımız süre içinde bizden desteğini esirgemeyen ilçe başkanımız Metin Karakaş’a ve yönetimine, sır sırta görev yaptığımız gençlik kollarımız ve Başkanı Rıfat Kutlu’ya, mahalle ve köy teşkilatlarımıza kadın kolları yönetimleri adına teşekkürü borç biliyorum.”

 

EMANETİMİZİ BAYANLARLA BİRLİKTE GERİ ALACAĞIZ

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Tenzile Erdoğan için “O, sadece dünya lideri Başbakanımızı yetiştirmedi, binlerce Recep Tayyip Erdoğan yetiştirdi” ifadesini kullanan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Başbakan Erdoğan’ın siyasi yaşamında kadınlara ayrı bir değer verdiğini vurguladı. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Bir sözde “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır” der ama AK Parti’nin siyasetinde başarının paydasında kadın vardır. Sayın Başbakanımız siyasi hayatında erkek hegomanyası yerine kadınlara değer vermiş, onların siyasette üst noktalarda göre almalarını sağlamıştır. Kadınlara ehemmiyet vermeyen teşkilatların ne hale geldiğini hepimiz görüyoruz. Silivri’de köy, eki beldesi ve merkeziyle birlikte ilk kez 2011 seçimlerinde birinci çıkan teşkilatımızın bu başarısında kadınlarımızın çok büyük payı var. Ben Kadın Kollarımızda bugüne kadar görev alan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Sayın İl Başkanım, 2014 belediye yürüyüşünde de emanetimizi bayanlarla birlikte geri alacağız” dedi.

 

DAHA DA ÇALIŞACAĞIZ VE BAŞARACAĞIZ

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Ayfer Yaman da konuşmasında, Türk siyasi tarihinde benzeri olmayan zaferlere imza atan AK Parti’nin başarısında kadınların önemli bir payı olduğunu vurguladı. Yaman, “Sayın Başbakanımızın 2023 hedefleri doğrultusunda daha da çalışacağız ve başaracağız. Demokrasi, insan hakları, barış, adalet ve kalkınmayı sağlayan AK Parti için buradayız ve büyük Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

KADINLAR, AK PARTİ’YE ERKEKLERDEN DAHA ÇOK DESTEK VERİYOR

Kongrede, Silivri İlçe Teşkilatı’ndan sorumlu AK Parti Bölge Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Şentop milletvekillerini temsilen konuştu. Türkiye’de merkezi elit ve bürokratik oligarşiye muhalif yapıların desteklendiğini, bu desteğin de ancak bu yapı devam ettikçe verildiğini vurgulayan Şentop, “Türkiye’deki bir araştırmaya göre kadınlar AK Parti’ye erkeklerden daha çok destek veriyor. Araştırmada AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 55’inin bayan, yüzde 45’inin erkek olduğu sonucu veriliyor. Erkekler kısa vadeli süreçlerde netice almaya çalışırken, kadınlar daha uzun vadeli süreçlerle netice alıyor ve destek veriyor. Biz de bu desteğin bilinciyle hareket ediyoruz.” dedi.

 

PROTOKOL ÇİÇEKLERLE UĞURLANDI

Konuşmaların ardından parti protokolü salondan birer buket çiçek takdim edilerek uğurlandı. Kongre seçimler ile sona erdi. Tek aday olan Elif Koryürek ve ekibi, kongrede 357 oyla seçilerek delegelerden tam destek aldı.