Manastırlılar Derneği'nde İmar Müjdesi

Manastırlılar Derneği'nde konuşan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, '1 yıl kadar önce Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış, Anıtlar Kurulu'nda bekleyen bir planımız vardı. Anıtlar Kurulu da hafif bir değişiklik yaparak bunu onayladı. İnşallah 2 ay içinde imar açılacak ve Silivri Belediyesi'nin uygulamayı yapması kaydıyla da, yıllardır kronikleşmiş olan problemi de çözmüş olacağız.' dedi.

Manastırlılar Derneği'nde İmar Müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Gülay Dalyan, 26 Mart 2012 Pazartesi günü Silivri’ye gelerek seçim zamanı söz verdiği yerleri ziyaret etti. Son görevlendirme ile Silivri İlçe Teşkilatı’ndan sorumlu olan AK Parti Bölge Milletvekili Gülay Dalyan’a Silivri programında AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri Belediyesi eski Başkanı, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turan, AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Koryürek ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkan Vekili Ferhat Gezeren ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı. 

 

GENLERİMİZDE VE GELENEKLERİMİZDE VAR

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Gülay Dalyan’ın ilçe programı Silivri Muhtarlar Derneği’nde başladı. Gülay Dalyan ve beraberindeki heyet daha sonra Silivri Manastırlılar Derneği’ni ziyaret etti.  Dernekte selamlama konuşması yapan Manastırlılar Derneği Başkanı Selami Tezcan, Gülay Dalyan’a hitaben “Sayın Vekilim, Rumelili bir hemşerimiz olarak sizinle her zaman gurur duyduk ve duymaya devam edeceğiz.” dedi.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş da konuşmasında, Gülay Dalyan’ın Arnavut kökenli bir bölge milletvekili olduğuna ve özellikle Manastırlılar Derneği ile buluşmak istediğine dikkat çekti. Dalyan’ın seçim zamanı da Manastırlılar Derneği’ni ziyaret ettiğini hatırlatan Karakaş, “Şimdi seçim yokken bir milletvekili ile sizleri ziyarete gelmemize şaşırabilirsiniz. Bizim genlerimizde ve geleneklerimizde seçim zamanı olmasa bile milletvekillerimiz bölgelerine gelerek halkı ziyaret ederler. Sadece bayramdan bayrama, seyrandan seyrana, seçimden seçime değil her zaman halkımızı ziyaret ederler. Sayın milletvekilimiz bizim için çok önemli bir isim. Gülay Hanım, sizinle aynı gelenekleri ve kültürü yaşayan bir milletvekilimiz. Özellikle de sizi ziyaret ederek yanınızda olmak istedi.” dedi.

 


KARAKAŞ’TAN İMAR MÜJDESİ

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan imar planının bir süredir beklediği Anıtlar Kurulu tarafından onaylandığını da toplantıda müjdeledi. Uygulamayı başlatacak makamın Silivri Belediyesi olduğunu vurgulayan Karakaş, “Hatırlarsanız 1 yıl kadar önce Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış, Anıtlar Kurulu’nda bekleyen bir planımız vardı. Anıtlar Kurulu da hafif bir değişiklik yaparak bunu onayladı. İnşallah 2 ay içinde imar açılacak ve Silivri Belediyesi’nin uygulamayı yapması kaydıyla da, yıllardır kronikleşmiş olan problemi de çözmüş olacağız. Büyükşehir Belediyesi bu konuda üzerine düşeni yaptı. Anıtlar da planı açtı. Hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

 



KAN ÇEKTİ, SİLİVRİ’Yİ İSTEDİM

Seçim zamanı seçimden sonra da gelme sözü verdiğini hatırlatan AK Parti Bölgemiz Milletvekili Gülay Dalyan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Ben seçim zamanı buraya geldiğimde “Vekilim, seçimden sonra da gelecek misiniz?” diye sormuştunuz. Ben de “Evet, geleceğim” demiştim. Bugün de yanınıza geldim. Sizlerin desteğini arkamda hissedebilmek, bunu yaşamak benim için bir onur. Sizlere karşı olan sorumluluğumu hassasiyetle yerine getirmenin gayretindeyim. Ben milletvekiliyim. Siz, oyunuzu isterseniz CHP’ye verin, isterseniz MHP’ye verin, isterseniz AK Parti’ye verin. Gönlünüzde hangi parti olursa olsun ben sizin Türkiye Cumhuriyeti milletvekilinizim. Sizin toplum menfaati ve kanuni anlamda istekleriniz mevcut ise, bunu yerine getirmek benim boynumun borcu. Ben milletvekili olarak seçildikten sonra 8 ay Çatalca’da görevlendirildim, orada çalıştım. Buradaki görev sürem bitince kan çekti, hemen Silivri’yi istedim. Sizin bir de teşkilat içinden gelen bir milletvekiliniz var. Tülay (Kaynarca) Hanım, burada yoğrulmuş, burada kavrulmuş bir milletvekili. Biz Tülay Hanım’la abla-kardeş diyalogu içinde, teşkilatçılık diyalogu içinde gayet güzel çalışıyoruz. Sizleri Ankara’da başarıyla temsil etme gayreti içindeyiz.”

 



DALYAN, MECLİS ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Gülay Dalyan, TBMM gündemine değinerek meclis çalışmalarından şu şekilde bahsetti: “Mecliste İntibak Yasası geçti. Bu konuda neden 2013’te başlayacağına yönelik eleştiriler var. Dosyaların bilgisayara girişi, yapılacak çalışmaların sağlık bir şekilde olabilmesi için, herkesin dosyasının bilgisayarda görülebilmesi için 2013’te uygulama başlayacak. Bu kanunu çıkarana kadar, hükümete karşı her türlü zorluğu ve anlayışsızlığı karşımıza diktiler.

2B Kanunu da önümüzdeki hafta meclise geliyor. Bugün Muhtarlar Derneği’ni de ziyaret ettim. Onlar da kanunla ilgili isteklerini dosya halinde bana verdi. Metin Başkanım da hem sorunları hem de çözüm önerilerini içeren bir dosyayı bana verdi.

Biz millet olarak evlatlarımıza düşkünüz. Alacakları eğitime, alacakları terbiyeye düşkünüz. Dolayısıyla 4+4+4 ile çocuklarımız 12 yıl kesintisiz eğitimi alacak. Hepimizin evladı var. Siz, benim evladımın hangi okula gideceğine karar verebilir misiniz? Hayır. Ben de sizin evlatlarınızın hangi okula gidebileceğine karar verebilir miyim? Hayır. Bunlar İmam Hatip Lisesi’ne endekslenmişler. Çocuğunu İmam Hatip Lisesi’ne gönderecek aile zaten gönderiyor. Sizin o aileye gidip de “Hayır, yollayamazsın” demek gibi bir şansınız var mı? Hayır, yok. Bizim dini eğitim alacak çocuklara da ihtiyacımız var. Bunu engelleyemeyiz.”

 



DALYAN’IN KONUŞMASI ALKIŞLANDI

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Gülay Dalyan’ın “Kitabımız Kur’an, peygamberimiz Hazreti Muhammed, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, bayrağımız Türk bayrağı” cümlesi, uzun uzun alkışlandı.

Yeni eğitim sistemi hakkında bilgi vermeye devam eden Dalyan, “Bayrağımızın altında çocuklarımızı istediğimiz okula yollamakta serbestiz. 4+4+4 sisteminde ilk 4 sene çocuğumuz temel eğitimini alacak. 2. 4 sene çocuğun becerisine göre yönlendirme yapılması düşünülüyor. 3. 4 senede ise çocuk meslek veya diğer liselere tercihini yapacak. Meslek Lisesi hariç çocuklar düz liseye gidiyor. Meslek Lisesi öğrencileri de aradaki puan farkından dolayı üniversiteye girmek için çırpınıyor. Meslek Lisesi öğrencileri, düz lise öğrencilerinden yaklaşık 20 puan geride üniversite sınavlarına giriyor. Düz liseye giden çocuk, meslek lisesindeki çocuğun önünde sadece mezun olduğu okuldan dolayı puan fakıyla sınava giriyor. Ve Türkiye’de meslek lisesi olarak sadece İmam Hatip yok. Motor teknik var, endüstri meslek var, güzel sanatlar var, kız meslek var. Bu çocuklarımız mesleki derslerini alıyorlar ama üniversite sınavına girdiklerinde geriden puanla geliyorlar. Bu hak mıdır? 4+4+4 sisteminde korkulacak hiçbir şey yok.” dedi.

 


5 YILI TELAFİ EDECEĞİZ

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Gülay Dalyan, “Yerel anlamda da sorunları biliyoruz ama bundan sonraki dönemde inşallah yerel yönetimimiz AK Partili olacak. İnşallah bir dahaki dönem Silivri Belediyesi’ni kazanarak, açıkta kalan 5 yılın telafisini yapacağız.” diyerek, hemşehrilerinden beklentisini dile getirdi.

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Dülay Dalyan ve beraberindeki heyet daha sonra Boğluca Deresi Islah Projesi tanıtım toplantısına katıldı.