Mümin Tuğlu görevi devraldı

Mümin Tuğlu, CHP İlçe Başkanılığı partide yapılan törenle devraldı.

Mümin Tuğlu görevi devraldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı seçilen Mümin Tuğlu, parti binasında yapılan devir teslim töreni ile görevi eski İlçe Başkanı Hüseyin Şahin'den devraldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın da katıldığı devir teslim töreni sırasında ilk konuşmayı yapan Hüseyin Şahin, yeni bir sürecin başlangıcında olduklarına dikkat çekerek; "iki yıldır verdiğimiz mücadelenin sonucunda bugün yeni bir organizasyon ve yeni bir ekiple birlikte yola devam ediyoruz. Süreç içerisinde zaman zaman bazı pürüzler olabilir. Hiçbir şey yolunda gitmiyor gibi görünebilir. Ancak bunlar önemli değildir. Asıl olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel ve genelde iktidar olmasıdır. " dedi.

Bu konuşmanın ardından Mümin Tuğlu tarafından partililerin alkışları eşliğinde Hüseyin Şahin' bir buket çiçek verildi.

İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, daha sonra partililere iltifatlar ederek sözlerine başladı. Tuğlu, "yüzünüzdeki tebessüm ve coşkunuz çok güzel. İnanıyorum ki hem yerel seçimler, hem de genel seçimlerden sonra da yüzlerimizdeki bu coşku devam etsin. Benim görevim, sizlerin de katkısıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ni burada kesinlikle tekrar iktidar yapmaktır. Bu yolda gerekirse Nene Hatun olacağız, gerekirse Sütçü İmam olacağız, gerekirse Kubilay olacağız ve gerekirse de Uğur Mumcu olacağız. Bu bir nöbet değişimidir. Eski ilçe başkanımız bir yıl süre ile partimize fedakarca hizmet etti. Şimdi bize düşen de yerel seçimlerde yeniden Silivri Belediyesi'ni yönetebilme imkanını almak, aynı zamanda da genel seçimlerde CHP iktidarını sağlayarak yine Sayın Genel Başkanımız'ın ülkemize Başbakan olmasını sağlamaktır. Arkadaşlarımız beni önlerinde bir engel olarak görmesinler. Yerel seçimde, il genel meclisi için, genel seçimde milletvekilliğiyle ilgili hedefi olan arkadaşlarımıza elimden gelen desteği vereceğim. Kesinlikle hiç kimsenin önünde bir engel olmayacağım. Önümüzdeki süreç içerisinde Belediye Başkanımız'la sırt sırta vererek belediye çalışmalarımızı halkımıza daha iyi anlatacağız." diye konuştu.

Son konuşmayı da Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptı. Işıklar, bundan sonrası için bembeyaz ve tertemiz bir sayfa açtıklarını belirterek; "Geçmişte yaşanmışların hepsi bugün bitmiştir. Yerel yönetimler olarak Silivri'nin çok büyük önceliklerinin olduğunu biliyoruz. Buranın refahının arttırılması, önünün açılması, mevcut avantajları her kesime yaymamız gibi sorumluluklarımız var. Eğitim bekleyen, gelecek bekleyen insanların önüne bir çözüm ile çare ile çıkacağız. Çünkü insanlarımız bizden umut içerisinde çare bekliyor. Kaynaklarımızı akıllı kullanarak bu şehrin yaşam kalitesini arttırmamız gerekiyor. Eski İlçe Başkanımız sayın Hüseyin Şahin'e bugüne kadar gösterdiği çabalar ve yapmış olduğu bütün katkılar için huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrası için de Sayın Mümin Tuğlu'ya bu uğurda yapacağınız katkılar için hepinize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.