Silivri 'ye yeni bir kardeş daha

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Diyarbakır Çüngüş ve Çermik Belediyeleri ile kardeş şehir kararı aldı. Kardeş şehir protokolü CHP ve AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin ortak kararı ile Aralık Ayı Meclis gündemine getirilecek.

Silivri 'ye yeni bir  kardeş daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı Mehmet Geçitli ve beraberinde bir grup heyet geçtiğimiz günlerde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. Silivri Belediyesi CHP ve AK Parti Meclis Üyeleri’nin de katıldığı ziyarette, Silivri Belediyesi ile Diyarbakır Çüngüş ve Diyarbakır Çermik Belediyeleri’nin kardeş olması gündeme geldi. Kardeşlik, hoşgörü ve paylaşımın, aynı ülke içerisinde farklı gelenek ve görenekleri tanıma fırsatının çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Işıklar, kardeş şehir olma kararının Silivri Belediyesi Aralık Ayı Meclisi’ne getirilmesini teklif etti.

 

ÇÜNGÜŞ VE ÇERMİK BELEDİYE BAŞKANI IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR ETTİ

Kardeş şehir kararının birlik ve beraberlik için çok güzel bir vesile olacağını dile getiren Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, Başkan Işıklar’a teşekkür etti. Diyarbakır Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ ile de telefonda görüşme yapan Işıklar, Diyarbakır’ın iki ayrı belediyesi ile kardeş şehir olmaktan mutluluk duyacağını ifade ederek gerekli hazırlıkları yapacağını kaydetti. Akdağ ise; “Biz uzaktayız ve farklı tanınıyoruz. Karşılıklı paylaşım içinde olarak, şehirlerin birbirini tanımasını çok istiyoruz” dedi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP ve AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin ortak kararı ile Diyarbakır Çüngüş ve Çermik Belediyeleri ile kardeş şehir olma kararını Aralık Ayı Meclis gündemine getirecek.