Son yerel seçim anketinde Işıklar ilk 10'da

2014yerel seçimlerinde aday olması durumunda mevcut belediye başkanına oy verir misiniz sorusuna verilen cevaplarda alınan cevaplar Özcan Işıklar'ın yüzünü güldürecek

Son yerel seçim anketinde Işıklar ilk 10'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Andy-ar Sosyal Araştırmalar şirketi 16 büyükşehir ve ilçeleriyle birlikte 15 yeni büyükşehir olmuş il belediyelerinin mevcut başkanlarının performanslarını ölçtü.

2014yerel seçimlerinde aday olması durumunda mevcut belediye başkanına oy verir misiniz sorusuna verilen cevaplarda alınan cevaplar Özcan Işıklar’ın yüzünü güldürecek

Raporda Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'da AK Parti'yi zorlayacağı sonucu çıktı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye genelinde eski haliyle 16 Büyükşehir ve ilçeleri, yeni eklenen diğer Büyükşehir'leri de kapsayan raporda; "Mevcut Belediye Başkanları ile En Yüksek Oy alabilecek 16 Büyükşehir ve Başkanlarının sıralaması" yer aldı. Raporda 15 il diğer iller kategorisinde olmak üzere toplam 31 il ve ilçe sonuçları sıralandı.

Ankette cevap bulan sorulardan bazıları şu şekilde: "Mevcut Belediye Başkanları seçildikleri partiler aday gösterirse, bölgelerinde şu an itibarıyla halkın yüzde kaç oranı oy veririm diyor?, "2009 Resmi sonuçları ile 30 Mart 2014'de seçime girmeleri halinde oylarını artırabildiler mi?"

Anketin en çarpıcı sonuçları ise İstanbul ve Ankara olarak öne çıkıyor. İstanbul'da Kadir Topbaş ile Mustafa Sarıgül'ün oy oranları yakın görünürken, Ankara'da ise Melih Gökçek oldukça rahat kazanacak gibi görünüyor.