Tezeller: İşçinin gerçek taleplerini haykıracağız

CHP Silivri İlçe Başkan Vekili Murat Tezeller, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde CHP'nin alanlarda olacağını, işçi sınıfının ''gerçek taleplerini haykıracağını'' bildirdi. Tezeller, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bugünün tüm dünya emekçileri için, haklı taleplerin dile getirildiği bir bayram olduğunu, aynı zamanda işçi sınıfının birlik ve dayanışma anlayışını simgelediğini belirtti.

Tezeller: İşçinin gerçek taleplerini haykıracağız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkede, işçilere ve emekçilere yönelik güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın, taşeronlaşmanın yaygınlaştırıldığını, çalışma koşullarının giderek ağırlaştığını, emekçilerin yarısının kayıt dışı çalışmaya zorlandığını ileri süren Tezeller, böyle bir ortamda her şeyden daha fazla birlik ve dayanışmaya ihtiyaç olduğunu savundu.

Tezeller, şunları kaydetti:

''Bütün emek örgütlerinin ve emekçilerin birlik ve beraberliğinin sağlanarak, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de işçi sınıfının mücadelesinin ve taleplerinin yer aldığı tarihsel bir gün olan 1 Mayıs'ta alanlarda haklı ve meşru taleplerinin dile getirilmesi için çaba gösterilmesi gerekmektedir. ''

CHP'nin 1 Mayıs'ta bütün örgütleriyle alanlarda işçilerle, emekçilerle birlikte olacağını bildiren Tezeller, şu ifadeleri kullandı:

''Ağır bedeller ödediğimiz yüz yıllık sınıflar mücadelesinin en önemli kazanımlarından biri olan 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü bugüne kadar olduğu gibi bu yıl da emeğin ve mücadelenin gerçek sahipleri ile hep birlikte alanlarda kutlama isteğimizi tekrarlıyoruz.

 1 Mayıs 2012'de üyelerimiz, mücadele geleneğimiz, dostlarımız ve tüm coşkumuzla alanlarda olacağız. Bizler alanlarda işçi sınıfının gerçek taleplerini haykıracağız.'' Dedi.

Öte yandan, CHP Silivri İlçe Örgütü, Taksim Meydanı’ndaki  1 Mayıs kutlamalarına 5 otobüs ile katılacak. Otobüsler,  1 Mayıs Salı (bugün) 09:00’da Ziraat Bankası önünden hareket edecek. Tezeller, 1 Mayıs kutlamalarına katılmak isteyen partilileri 08:30’da Atatürk Anıtı önünde buluşmaya davet etti.