Tuğlu:Kendi yağımızla kavruluyoruz

İlçe Başkanı seçildikten sonra yönetim olarak yapılanları Partililere ve basın mensuplarına açıklayan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'ı eleştirerek 'Çok iyi yönettikleri iddiasında bulundukları Silivri'nin belediye sınırları bugünkünün 5'te birinden küçük hizmet verdikleri nüfus ise 3'te 1'i kadardır' dedi.

Tuğlu:Kendi yağımızla kavruluyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İlçe binasında gerçekleştirilen basın toplantısına, İl Genel Meclis Üyesi Şerif Sezen, Kadın Kolları Başkanı Nazan Kaçar, Gençlik Kolları Başkanı Anıl Onur ,Meclis üyeleri, İlçe yöneticileri ve partililer katıldı.

İlçe Başkanı seçildikten sonra yapılan çalışmalar konusunda bilgiler veren Tuğlu “Değerli basın mensuplarımız bilindiği gibi 18 Mart tarihinde yapılan 9. Olağan Kongremizde delegelerimizin teveccühü ile arkadaşlarımızla beraber göreve getirildik. Yaklaşık bir aylık dönemde görev dağılımı ile görev alan arkadaşlarımız, kendi konuları ile ilgili çalışmaları sürdürmektedir. Yönetim Kurulu olarak ilk önce Orman köyleri olarak tabir ettiğimiz 13 köyümüzü ziyaret ederek vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Genel siyaset ve yaşam süreci ile ilgili sohbetler gerçekleştirildi.Bu süreç içerisinde çeşitli dönemlerde ilçemizi ziyaret eden milletvekillerimizle Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Milletvekillerimizin duruşmalarına katılım sağlandı. Bunun yanı sıra esnaf ziyaretleri Silivri’nin çeşitli bölgelerinde belediyemiz tarafından çalışma ve etkinliklere topluca katılım gösterildi. Birçok sivil toplum örgütü, sendika, vatandaş ve partililerimiz ile görüş alışverişinde bulunuldu.Yeni oluşan kadın ve gençlik kollarımız mahalle ve köylere giderek vatandaşlarımızın dertlerini dinledi, sorunlarının çözümleri için faaliyet gösterdiler. Ayrıca yaklaşan dönemde yapılacak olan ilçe gençlik kolları kongresi ile ilgili çalışmalar hali hazırda sürmektedir. Kadın kollarımız öncelikle çalışan kadınlarımıza yönelik ziyaretlerini sürdürmektedir.

 “AK Parti İlçe Başkanı Sayın Metin Karakaş yaklaşan yerel seçim öncesinde yerli yersiz bir takım iddialar ortaya atarak hem genel siyaset anlayışımızın farklı olduğunu bilmezden gelmekte hem de 3 yıl önce büyük fark ile kaybettikleri belediyenin hatasını kendilerinde aramak zahmetine katlanmadan belediye çalışmalarına eleştiri getirmektedir. Çok iyi yönettikleri iddiasında bulundukları Silivri’nin belediye sınırları bugünkünün 5’te birinden küçük hizmet verdikleri nüfus ise 3’te 1’i kadardır. Böylesine dar bir çerçevede verdikleri hizmet Silivri kamuoyu tarafından taraftar bulamadığının göstergesi 2009 yerel seçimlerinin sonucundan da bellidir. Şu anda mevcut bulunan belediye 849 km2 ve 200.000 aşan vatandaşımıza hizmet vermektedir. Bunu yaparken İBB’den herhangi bir katkı almadan tabiri caiz ise kendi yağı ile kavrularak bunları gerçekleştirmektedir. Bundan dolayı başta Silivri Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’a eleştiri getirmesini genel siyaset anlayışı içerisinde yapması gereken bir iş olarak görmektedir.

Yine Milletvekillerimizin Silivri’de bir Cezaevi olmasaydı asla bu bölgeye uğrayıp çalışma yapmayacakları şeklindeki açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz.  Silivri’nin cezaevi ile anılmasındaki katkının A.K.P Hükümetinin büyük bir başarısı olduğunu kabul etmek gerekir. Suçları bilinmeden duruşmaları tamamlanmadan bir yargısız infaz ile karşı karşıya bulunan millet iradesinin seçmiş olduğu milletvekillerimiz bulunduğu hukuk garabeti de ortadadır. Bunun tek ve yegâne sorumlusu özel yetkili mahkemeler kurarak uzun tutukluluk sürelerini hapis cezasına döndüren hukuk sistemi ve onun savunucusu AK Parti hükümetidir. Bu çerçeve içerisinde ilçemizi ziyaret eden milletvekillerimiz hem vatandaşlarımızı hem esnafımızı hem de haksız yere tutuklu bulunan milletvekillerimiz ile dayanışma içerisinde olduğunu çeşitli süreçlerde göstermişlerdir.  Daha önce belirttiğimiz üzere bir ilçe başkanı olarak yerelde iktidar olan Cumhuriyet Halk Partili belediyemizin çalışmalarını insafsızca eleştirmek AK Parti’li bir ilçe başkanı olarak Sayın Karakaş’ın görev anlayışıyla açıklanabilir. Sayın İlçe Başkanı şunu bilmelidir ki demokrasilerde seçimleri kazanmak kadar kaybetmekte doğal bir sonuçtur. Bu şekilde yapmış olduğu çıkışlar ile hem il yönetimine hem de genel merkezine karşı nasıl bir çaba içerisinde olduğunu gösterme gayretinden başka bir şey değildir.

Dillerine pelesenk ettikleri ileri demokrasinin savunucusu olduklarını iddia eden Sayın İlçe başkanı demokrasilerde bireylerin düşünce özgürlüklerini kullanma amacı ile bir araya gelerek oluşturdukları platformlara da acımasızca saldırmayı kendine görev edinmiştir. Eşit yurttaşlık anlayışında Anayasal bir hak olan ifade özgürlüğünü kullanmak isteyen bu platform üyelerinin bir arada bulunması AK Parti Hükümetinin ve onun yerelde temsilcisi olan ilçe başkanını korkutması doğaldır. Sayın Karakaş’ın bu tip bir platformdan duyduğu tek rahatsızlık bir araya gelerek yapılan toplumsal muhalefetin yapılan haksızlıklara çekeceği dikkatten ve kendi hukuksuz uygulamalarının halka anlatılmasından duyulan rahatsızlığın bir örneğidir. AK Parti İlçe Başkanı Sayın Karakaş basından ve kamuoyundan duyduğumuz kadarı ile partisinde hem hâkimiyet kuramamış ve parti içerisindeki muhalefeti susturma çabası içerisine girmiştir. Bu muhalefet anlayışını kırmak ve kamuoyunun gündemini değiştirmek amacı ile çareyi başka yönlere saldırmakta bulmuştur.

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile verdikleri beyanat ta ise yeni eğitim (4+4+4) Sisteminin toplumda bulduğu karşılık sayın ilçe Başkan’ı ile tam ters düşmektedir.

Getirilmek istenen eğitim sistemi tamamıyla toplumu bölme ve tek tip insan yaratma anlayışının bir örneği olarak tarihteki yerini alacaktır. AK Parti ve bu düşünceyi savunanların en büyük korkusu kesintisiz 8yıllık eğitim sürecinden gecen sorgulayan, okuyan ve tahlil eden bir gençliğin oluşmasıdır.CHP olarak biz kesintisiz eğitimin 12 yıl olmasını savunmakta ve meclis grubu olarak bunu dile getirmekteyiz. Halkın gözü önünde cereyan eden ve 20 dakikada 25 maddenin nasıl kaçırıldığını biliyoruz. Bunu halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Bu neden ile 27 Nisan günü TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi olan Edirne Milletvekilimiz Sayın Recep Gürkan ilçemizde olacaktır.Kendileri 10 yıldır Türkiye’yi yönetmelerine rağmen Genel Başkan’ları Sayın Erdoğan her salı günü Meclis Grup toplantılarında CHP ve onun Genel Başkan’larına saldırmakta burada da Sayın Karakaş CHP ile yatıp kalkmaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu bu kavgalar ile örtmeye çalışmaktadırlar. En yakın dönemde doğal gaza %40 a varan bir zam yapılmıştır. Bunun gerekçesini açıklamak yerine kendi oluşturdukları gündem ile kamuoyunu meşgul etmektedirler.Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak şunu ifade etmeyi bir borç biliriz ki yapılan Belediyecilik hizmetleri sırf bir kent yönetmek değil çağdaş anlamada değişimi ve toplumsal katılımcılıkta insan odaklı yaşam merkezleri yaratma çabasıdır. Yaptığı projeler ile ve yaptığı çalışmalar ile Türkiye’nin birçok yerinde referans alınan Belediye Başkanımız ve Meclis grubumuzun çalışmaları sizin saçma iddialarınız ile lekelenmeyecektir. İktidar partisinin temsilcisi olarak asıl görevinizin halkın içinde bulunduğu yoksulluğa çare aramak olmalıdır. Komşularımız ile sıfır sorun diye başlattığınız daha düne kadar kardeşim dediğiniz insanlar ile bugün amacını ve sonucunu bilmediğimiz bir savaşı engellemek olmalıdır. Çalışanların ve üretenlerin elde ettikleri halklarını sonuna kadar savunan bir anlayışa gelmeniz dileği ile bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizleri göreve çağırıyoruz” dedi.