Umuç: Belediyenin Bülteni Gerçeği Yansıtmıyor

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Osman Umuç, Silivri Belediyesi'nin 'Oto Galerilerine Yer Tahsisi Meclise Geliyor' başlıklı basın bültenindeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi

Umuç: Belediyenin Bülteni Gerçeği Yansıtmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya katılan oto galerisi sahiplerinden birisi olan Umuç, “Silivri Belediyesi anlaşma sağlanmış, her şey karara bağlanmış gibi bir hava estirse de görüşmede ortak bir karar çıkmadı sadece orada guruşumuzu söyledik  

Silivri Belediyesi’nin 15 Aralık 2011 Perşembe günü yerel basına servis ettiği ve kendi web sitesinde de aynı şekilde haber olarak kullandığı “Oto Galerilerine Yer Tahsisi Meclise Geliyor” başlıklı basın bülteninin içeriğine AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Osman Umuç itiraz etti.  

HEM BİZİ ÇIKARMAK İSTİYOR,HEM DE YENİ GALERİLERE RUHSAT VERİYOR

Toplantıya katılan oto galerisi sahiplerinden birisi olan Umuç, “Silivri Belediyesi’nin Selimpaşa’da oto galericilerine vermek istediği yer konusunda her hangi bir anlaşma sağlanmadı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, toplantıda sunum yaptı ve fikrini söyledi. Biz de galerilerin Selimpaşa’ya toplanması kararının Silivri açısından erken olduğunu, Silivri’deki galerilerin ticari potansiyelinin oluşacak masrafı karşılayamayacağını, başkan 2012 sonunda bu yerin kullanılmasını hedeflediklerini söylese de galerilerin bunu karşılayacak durumda olmadığını söyledik.Başkan hem bizleri Silivri içinden çıkarmaya çalışıyor hem de yeni galerilere ruhsat veriyor. Bunu da anlamak mümkün değil.Kendisine sorduğumuzda bir yıllığına ruhsat verdiğini beyan ediyor.  

GALERİCİLER SELİMPAŞA'YI İSTEMİYOR

Silivri’deki oto galericileri, Silivri Belediyesi’nin Selimpaşa’da gösterdiği yere taşınmaya sıcak bakmıyor. Yerin bataklık alanı  ve dolgu malzemesiyle doldurulmuş bir yer olması, ayrıca bu yerde olabilecek bir sel riskine karşı son derece tehlikeli  bir bölge olması nedeniyle yerin kullanımı konusunda hem oto galericileri olumsuz bakıyor hem de yerin kullanımının alınabilmesi için İSKİ görüşünün alınması gerekiyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, karara bağlanmamış bir konuda karar alınmış, hatta ve hatta oto galericileri bu karar için başkana teşekkür etmiş gibi ifadelerle kamuoyunu yanıltıyor. Silivri Belediyesi anlaşma sağlanmış, her şey karara bağlanmış gibi bir hava estirse de görüşmede ortak bir karar çıkmadı. Bu açıklamayı da Silivri Belediyesi kamuoyunu yanılttığı için bilgilendirme amacıyla kaleme almış bulunmaktayım.” dedi.