Bayram baklavasının püf noktaları

Baklava, Türk mutfağının tatlılar menüsünün en ünlü, lezzetli ve yapımı da bir o kadar zahmetli tatlılarından.Ramazan Bayramı öncesinde yapılan ev baklavaları özel bir emek gerektiriyor. Bayramda misafirlerinize kendi ellerinizle yaptığınız baklavaları servis etmek istiyorsanız şu hususlara dikkat etmekte fayda var...- Öncelikle baklava açacağınız yufkanın çok ince olması gerekir. 40 kat yufka açılarak yapılması gereken baklava hamuru, ne kadar ince açılırsa o kadar kıvamını bulacaktır.

Bayram baklavasının püf noktaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baklava, Türk mutfağının tatlılar menüsünün en ünlü, lezzetli ve yapımı da bir o kadar zahmetli tatlılarından.Ramazan Bayramı öncesinde yapılan ev baklavaları özel bir emek gerektiriyor. Bayramda misafirlerinize kendi ellerinizle yaptığınız baklavaları servis etmek istiyorsanız şu hususlara dikkat etmekte fayda var...- Öncelikle baklava açacağınız yufkanın çok ince olması gerekir. 40 kat yufka açılarak yapılması gereken baklava hamuru, ne kadar ince açılırsa o kadar kıvamını bulacaktır.