'Cahil birkaç insan bu dine zarar veremez'

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yılda devam ettirdi. Yaklaşık 300 kişinin katılım gösterdiği iftar yemeğinde SİAD Başkanı Hakan Kocabaş'ın bu mübarek aya özel konuşmaları dikkat çekerken oruçlar gönül birliği içerisinde dualarla açıldı.

'Cahil birkaç insan bu dine zarar veremez'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivriden.com/Batuhan Güçlü'nün haberi
Gönüllerin nuru rahmet ayında, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu iftar yemek programını bu yılda sürdürdü. Garden Et Lokantası’nda gerçekleşen iftara; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Sadık Balcı, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş,  Silivri İlçe SGK Müdürü Mehmet Kayalı, Eski Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, CHP Eski Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, muhtarlar, STK Temsilcileri ve iş adamlarıyla birlikte davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti’nin okunmasıyla birlikte başlayan iftar programında Akşam ezanının okunmasıyla birlikte dualar edilerek oruçlar açıldı. Yemeklerin yenmesi ile birlikte Silivri İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş şükür duası yaptı. Ardından namaz kılmak isteyen davetliler Çatmakaş’ın hocalığında Garden Et Lokantası’nın bahçesinde namaz kıldı. Sonrasında SİAD Başkanı Hakan Kocabaş bir konuşma gerçekleştirdi. Ramazan ayının önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Kocabaş, Hz. Muhammed (S.A.V)’in müminlere yapmış olduğu son nasihatları içeren Veda Hutbesi’nden örnekler vererek dinimizde kadına verilen değerden bahsetti. Aynı zamanda birlik ve beraberlik çağrısında da bulunan Kocabaş, son zamanlarda yaşanan bütün saldırılarla ilgili konuşarak “Cahil birkaç insanın yaptıkları da bu dine zarar veremez.” dedi.

HAKAN KOCABAŞ : “BU GELENEKLERİMİZİ YAŞATIRSAK GÜZEL MİRASLAR BIRAKMIŞ OLURUZ”

Kocabaş’ın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Zengin olmak demek ne kadarına sahip olduğunla değil ne kadarını verebildiğinle ilgilidir. Değerli misafirlerimiz, sizleri alışıla gelmişin dışında Silivri SİAD’ın büyük ailesi olarak sevgiyle, saygıyla selamlamanın ilçemiz geleneklerine ve Ramazan ayının güzelliğine de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu büyük ailenin her bireyine hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Geçen sene hoşgörü adına düzenlediğimiz iftarla birlikte paylaşmanın güzelliğini anlatan bu sofralarla da ilçemize yeni bir gelenek daha kazandırmış olduk. İnşallah bu geleneklerimizi yaşata bilirsek yeni nesillerimize en güzel mirasları da bırakmış oluruz.

“HİÇ BİR DİNDE KADINA BU KADR ÖNEM VERİLMEMİŞTİR”

Bu güzel gecede güzel şeyler söylemek mümkün. Bu yüzden Hz. Muhammed (S.A.V)in en güzel sözlerini duyduğunuz Veda Hutbesini sizlere hatırlatmak istiyorum. Peygamber efendimizin bir anlamda da vasiyetini yerine getirmiş olacağız. Burada Veda Hutbesini duyanlar duymayanlara ulaştırsın; ‘Ey Mü’minler! Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah’ın kitabı Kur’ân-ı Kerim ve Peygamber’in sünnetleridir.” Peygamber efendimizin söylemiş olduğu bu sözle birlikte aslında gerçekten yolumuzu çiziyoruz. "Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allahın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah’ın emri ile helal kıldınız.’ Sözü ile de dinimizin kadına verdiği önemi vurguluyor. O yüzden şunu da belirtmek istiyorum hiçbir dinde kadına bu kadar önem verilmemiştir.

“TÜM İNSANLARLA KUCAKLAŞMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

Cahil birkaç insanın yaptıkları da bu dine zarar veremez. Bugün bu dünyanın en önemli sorunu ve çözümünü de son peygamber ne güzel dile getiriyor “Ey insanlar! "Rabbiniz birdir. Babanızda birdir. Hepiniz Ademin çocuklarısınız. Adem ise topraktandır. Arap’ın Arap olmayana Arap olmayanında Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine siyahında kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur’ Doğru yaşamanın anahtarı aslında tüm insanlık içinde son peygamberin Veda Hutbesinde saklı. Peygamber efendimiz gücü tükeninceye kadar bizlere öğüt vermeye çalışmış. İnşallah hepimiz bu öğütleri tutabiliriz işte o zaman güçte olur. O yüzden din, dil, ırk ayırt etmeden tüm insanlarla kucaklaşmak hepimizin bir bakıma görevidir.

KOCABAŞ, İFTAR PROGRAMINA KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Sevgili misafirler her yeni iftarımızda bir önceki iftara katılan dostlarımızı maalesef aramızda göremiyoruz. Bir sonraki iftarımızda belki de bizlerde olamayacağız. Ama önemli olan bu kubbede hoş bir seda bırakmak. Dostlarım, hayatın bu güzel anlarını sizlerle birlikte yaşamaktan duyduğum mutluluğu dile getirerek sözlerimi bitiyorum. Sağlık, mutluluk ve eksiksiz geçecek nice Ramazan’lar geçirmenizi Allah’tan niyaz ediyorum. Bizi yalnız bırakmadığınız, soframızı bereketlendirdiğiniz için ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.”

Kocabaş’ın konuşmalarının ardından Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Fasıl Ekibi davetlilere Ramazan ayına özel müzik dinletisi sergiledi ve program sona erdi.