Değirmenköy'de İftar Sofraları Kuruldu

Silivri Belediyesi'nin Silivri Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü işbirliğiyle Değirmenköy'de verdiği iftar yemeğine mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Değirmenköy'de İftar Sofraları Kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü işbirliğiyle Değirmenköy Mahallesi’nde iftar verdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar programına Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
IŞIKLAR: “DİNİ ÖTEKİLEŞTİRENLERE EN GÜZEL CEVABI MEYDANLARDA VERİYORUZ”
 
Başkan Işıklar iftar yemeğinde gerçekleştirdiği konuşmasında: “Böyle kadın, erkek, çoluk, çocuk bu meydanları doldurup ramazanın kutsiyetini, bu ilahi kudreti hissediyoruz. Bu tablo 60 tane Müslüman ülkenin sadece bir tanesinde var, o da Türkiye. Bu tablonun görselliğini, güzelliğini ve coşkusunu beraberlik ruhunu koruduğumuz zaman göreceksiniz ki çok daha ileriye taşıyacağız. Bu ülkenin sağlam çimentosu olmaya devam edeceğiz. Bizim dışarıdan ithal edilen, İslami terörizme ederek göstermeye çalışan, ayrıştıran, ötekileştiren bir din anlayışımız yok. Bizim aydın din adamlarımız, bu camilerimizde her gün emek veren aydın, yürekli din insanlarımızın öğrettikleri bize yeter, Bizim din anlayışımız budur. Allah’ın yarattığına önce saygı gösterip, Allah’a ulaşmanın yolunun onun yarattığından geçtiğini bilenlerdeniz. Burada kim nereden gelmiş, niçin gelmiş, ne yapıyor sormadan bir arada bu güzelim ülkenin, bu güzelim mozaiği, kültürümüzün güzelliğini hep beraber yaşıyoruz. Bizi bir arada tutan, var eden de bu. Bunu ayrıştırma gibi görenlere, ayrıştırmak isteyenlere, düşmanlaştırmak isteyenlere bu meydanlarda en güzel cevabı veriyorsunuz. Ramazanı ben böyle anlıyorum ve böyle yaşadığımızı gördükçe, inanın bu değerlere çok daha sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Yaklaşan Ramazanın Bayramınız şimdiden kutlu olsun” dedi. Fasıl dinletisi ve sema gösterisi ile devam eden programda, Değirmenköylülere macun şekeri ve kâğıt helva ikram edildi.