Gönül Sofraları Ortaköy İle Devam Etti

Silivri Belediyesi'nin düzenlediği Gönül Sofraları, Ortaköy Mahallesi ile devam etti. Başkan Volkan Yılmaz'ın katıldığı iftar yemeğinde hep birlikte oruç açıldı ve dua edildi.

Gönül Sofraları Ortaköy İle Devam Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi’nin Ramazan boyunca ilçenin dört bir yanında kuracağı iftar sofraları Ortaköy Mahallesi ile devam etti. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğine, mahalle sakinlerinin yanı sıra MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Mahalle Muhtarı Ferhan Gülan ve belediye meclis üyeleri katıldı. Aynı sofrada toplanarak fasıl ekibinin ilahi dinletisi eşliğinde Ramazan ayının manevi coşkusunu yaşayan mahalle sakinleri, ezanın okunmasının ardından hep birlikte oruçlarını açtı.

YILMAZ: “HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIM”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yapılan sofra duasının ardından gerçekleştirdiği konuşmada birlik ve beraberliğe vurgu yaparak şunları söyledi: “Ramazan ayında yapacağımız ibadetlerin, tutacağımız oruçların, hayır ve hasenatın Allah katında kabul olmasını diliyorum. Bu ay yardımlaşmanın farkına varıldığı, komşusu açken kendisi tok yatmayan anlayışın yaşatıldığı, Müslümanların sofrasını, ekmeğini, çorbasını bölüştüğü bir ay. Ama burada yalnızca sofradaki aşı paylaşmaktan ziyade birliği, beraberliği, kardeşliği de paylaşmalıyız. Bu Ramazan sofrasında, bu gönül sofrasında Ortaköylü hemşerilerimle bir araya gelmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bu güzel akşamda beraber olduğum gibi, 5 yıl boyunca hizmetlerimiz ve bütün imkanlarımızla yanınızda olacağım. Her zaman hanımefendilerin, çocukların, gençlerin yanında olacağım. Evlatlarınızın bir birey olarak ayakta duran, donanımlı, eğitimli, kültürlü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, bu ülkeyi karşılıksız seven, ülkenin birliğine kendini adamış, faziletli ve inançlı bir gençlik yaratmak için daha güzel bir Ortaköy, daha güzel bir Silivri için 5 yıl boyunca aranızdan ayrılmayan bir belediye başkanı olacağıma söz veriyorum. Sizin derdiniz benim derdim olacak. Beraber dertlenecek, beraber kederleneceğiz. Bu duygularla Ramazan ayının hepimize bereket getirmesini temenni ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum.” Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından hemşerileri ile tek tek sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

Mahalle ve köylerde kurulacak iftar sofralarının devam eden 10 günlük programı;

10 Mayıs Cuma Sanayi Mahallesi/ Sanayi Sitesi Mavi Bloklar

11 Mayıs Cumartesi Büyükçavuşlu Mahallesi/  Kapalı Pazar Alanı

12 Mayıs Pazar Selimpaşa Mahallesi/ Yoğurthane Bölgesi

13 Mayıs Pazartesi Kavaklı Mahallesi/ Kavaklı Spor Kulübü Yanı

14 Mayıs Salı Değirmenköy Mahallesi/ Festival Alanı

15 Mayıs Çarşamba Selimpaşa Mahallesi/ Bedesten Çarşısı

16 Mayıs Perşembe Büyükkılıçlı Mahallesi/ Cami Önü

17 Mayıs Cuma Gümüşyaka Mahallesi/Cami Önü

18 Mayıs Cumartesi Semizkumlar Mahallesi/ Deniz Kent Sitesi Sokak

19 Mayıs Pazar Silivri Sahili/ Festival Alanı- Kordon Boyu