Gönül Sofralarında buluşmaya devam

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş yayınladığı mesajda 'İlçe Teşkilatı olarak Ramazan ayının manevi iklimine uygun iftar sofralarımız, gönül sofralarımızla Silivri halkı ile buluşmaya, gelenekselleşen sofralarımızda Ramazan'ın bereketini paylaşmaya devam edeceğiz'dedi

Gönül Sofralarında buluşmaya devam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karakaş,yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı “Müslümanların heyecanla beklediği, manevi atmosferiyle gönüllere ferahlık, sofralara bereket, topluma huzur veren, rahmet, mağfiret ve bereket ayı Mübarek Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız. Oruç, fitre ve zekat ibadetleri ile anılan Ramazan ayı, toplumsal yardımlaşmanın, kaynaşmanın, birlik ve beraberliğin gelişmesi açısından önemli bir süreci kapsamaktadır. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” buyuran dinimizin, hoşgörü ve yardımseverliği vurgulayan anlayışı, Ramazan’da kendini daha belirgin bir şekilde hissettirmektedir. Nefsimize daha hakim olduğumuz, sağlık sorunlarına daha iyi eğildiğimiz, sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşmayı en üst seviyeye çıkardığımız, komşu, akraba ve tanıdıklarımızı o manevi havada daha çok hatırladığımız, iftar ve sahurda apayrı bir heyecan yaşadığımız, imkanlarımız ve bize sunulan nimetlerin farkına vardığımız Ramazan ayının heyecan ve sevincini yaşıyoruz.

Ramazan ayı, aynı zamanda dargınların barıştığı, küskünlüklerin sona erdiği, toplumun kucaklaştığı bir dönemi kapsaması açısından da ayrı bir önem taşımaktadır. Ramazan ayı, beşeri ilişkilerde oluşan mesafeleri kısaltan, toplumu kötü düşüncelerden arındıran, barış ve huzura vesile olan bir aydır.

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı olarak Ramazan ayının manevi iklimine uygun iftar sofralarımız, gönül sofralarımızla Silivri halkı ile buluşmaya, gelenekselleşen sofralarımızda Ramazan’ın bereketini paylaşmaya devam edeceğiz.

İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi de bulunan bu ayda birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, huzur ve barışın devam etmesini diler, İslam Alemi’nin mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederim”