İftar Yemekleri Devam Ediyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar mahallelerde verdiği iftar yemeklerine, Yeni Mahallede kurdurduğu ramazan sofrası ile devam etti.

İftar Yemekleri Devam Ediyor

Silivri Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında mahallelerde düzenlenen iftar yemekleri devam ediyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, son olarak Yeni Mahalle’de verdiği iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle aynı sofrayı paylaştı. CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, CHP Silivri İlçe Kadın ve Gençlik Kolları’nın da katıldığı iftar yemeğine Yeni Mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.

 

IŞIKLAR; “KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR”

Yapılan sofra duasının ardından konuşma yapan Başkan Işıklar; “Çok değerli hemşerilerim hepinizin ramazan ayı mübarek olsun. Allah tuttuğunuz orucu, ettiğiniz duayı kabul etsin. Bu yemeklerin hiçbir siyasi amacı yok, sizlerle bir araya gelmek için bu yemekleri her mahallemizde düzenliyoruz. Biz burada sadece Ramazanın bir gününde bir yemek vesilesi ile değil, biliyorsunuz üç buçuk senedir Silivri’de bulunan ihtiyaç sahiplerine her ay Gıda Bankası dediğimiz kurumdan düzenli olarak yardım yapıyoruz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir bu söz bizde aynen geçerli. Silivri Belediyesi olarak kiminin fazlasını, kiminin eksiğine kapatarak adil, sosyal, kardeşçe, barış ve huzur içerisinde bir yaşam arzu ediyoruz. Silivri Belediyesi olarak üç buçuk yıldır nerelisin neye inanıyorsun demeden bu hizmetleri veriyoruz. Ülkemiz şehit olayları ile gündemde. Terör şehirlerin içine kadar bulaşmaya çalışıyor. Hepimizin orada eşi, dostu, akrabası, yakını var. Kim olursa olsun Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Bu devlet altında herkesin, neye inanıyorsa, kendini nasıl hissediyorsa, hangi kökten geldiyse onunla barış ve huzur içerisinde yaşamaya hakkı var. Silaha gerek yok. Bizler bir arada olacağız ve bizi bölmek isteyen dışarıdan parçalamak isteyenlere de güçlü bir mesaj vereceğiz “sizden korkmuyoruz, işte böyle sokaklarda bir aradayız” diyeceğiz. Bu büyüklükte ve bu güçte olduğumuza gönülden inanıyorum. Hepinize bu hayırlı ramazan ayında katıldığınız bizlerle olma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Tuttuğunuz oruç, ettiğiniz dualar kabul olsun.” şeklinde konuştu.