Işıklar Bölgemiz İşadamlarına İftar Verdi

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Avrasya İşadamları Derneği, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın Kalepark Sosyal Tesisleri'nde verdiği iftar yemeğinde bir araya gelerek, oruç açtılar.

Işıklar Bölgemiz İşadamlarına İftar Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) ile Avrasya İşadamları Derneği (AVİAD)’ne Silivri Belediyesi Kalepark Sosyal Tesisleri’nde iftar yemeği verdi. Sanayicilerin bir araya gelerek tanıştığı ve bilgi paylaşımında bulunduğu yemekte, iftar duasının okunmasıyla oruçlar açıldı. Yemeğe; CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. 

 

KUBİLAY; “İSTİHDAM ARTTIRICI YATIRIMLAR YAPIYORUZ”

AVİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdem Kubilay, yemekte derneği tanıttığı ve dernek çalışmalarını anlattığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bizim iş adamlarımız bugün dünyanın dört bir yanında ticaret ve yatırım yapıyorlar. İş adamlarımız yaptıkları istihdam arttırıcı yatırımlar ile işsizliği azaltarak toplumsal barışa katkı sağlarken, ihracata dayalı yatırımlar ile cari açığı ve enerjide dışa bağımlılığı bitireceklerdir. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak siyasi iradeye teklif ve tavsiyeler ile gerekli yatırım ortamının oluşturulmasını sağlamalıyız. Biz AVİAD olarak bir sivil toplum kuruluşunun girişimcilik kültürünün toplumda yerleştirilmesi ile ilgili yapılması gereken çalışmaları ortaya koyduğumuza inanıyoruz. Henüz yolun başındayız ama bugün girişimciliğin özendirilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Çıktığımız bu uzun yolda kısa bir sürede derneğimiz büyümüş ve şu anda beş yüzün üzerinde üye sayısına ulaşarak bölgesinin en büyük vefalı iş adamı derneği olmuştur. Bugünlere gelmemize katkısı olan siz kıymetli üye ve dostlarımıza minnetlerimi sunar iyi akşamlar dilerim. Bizi bu akşam bir araya getiren Sayın Işıklar’a teşekkür ediyoruz.”


BARAN; “HEDEFİMİZ BÖLGEMİZDE SANAYİ VE EKONOMİYİ GELİŞTİRMEK”
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Kadir Baran ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’a öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir toplantının yapılmasına ön ayak olduğu için ve bizleri Ramazan ayında bu güzel iftar yemeğinde bir araya getirdiği için kendisine teşekkür etmek istiyorum. Dileğim iki dernek arasında bu tip toplantılarla dost ve iş ilişkilerinin kurulmasıdır. Kısaca Silivri SİAD’ın vizyonu; çağdaş dünyada, çağdaş sanayiciyi, iş adamını ve girişimciyi temsil eden sanayi ve ekonomiyi geliştirirken, toplumun gelişmesini sağlayan bir dernek olarak bölgede lokomotif görevi ve vazifesini yapmaktır. Amacımız bölgesel iş gücü yaratmak kamu ve özel sektör arasında köprü görevi görmek ve sanayimizi 21. Yüzyıla taşımaktır. Bu amaç uğrana çıktığımız bu yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz.”



IŞIKLAR; “BU BULUŞMA ORTAK İŞBİRLİKLERİN BAŞLANGICI OLSUN”
İki ayrı işadamları derneğinin bir arada olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bu mübarek akşamda bu iki iş adamları derneğinin ilçemizde buluşmasını büyük bir sevinçle karşıladım, hepiniz hoş geldiniz.  Bir belediye başkanı olarak sanayileşmenin önünü nasıl açabiliriz ki istihdam yaratalım diye çırpınıyoruz. Geldiğimiz günden bu yana bizim yanımızda olan Kadir Ağabeyimize çok teşekkür ediyorum. Özellikle iş adamlarımızın, 321 tane sanayimizin burada yarattığı istihdamın ve çevremize kattığı refahın takipçisiyiz. Görüyoruz, izliyoruz ve gurur duyuyoruz. Silivri’de Avrupa’nın belki de Dünya’nın birçok yerinde markalaşmış iddialı firmalar var. Ben Silivri’nin aydınlık ve refah içinde iş yaratan bir yer olmasını istiyorum. İnançları karıştırmadan, huzur içerisinde, ötekileştirmeden, herkesin kendi kültürel zenginliğini, mozaiğini barış ve huzur içerisinde zenginleştirerek ortaya koyduğu bir ilçe Silivri. 30 Ağustos’u da,  29 Ekim’i de Ramazan’ı da hepsini beraber kutlayacağız, bunlar bizim ortak değerlerimiz. Ben Silivrili hemşerilerim adına bu buluşmanın hayırlara vesile olmasını, bundan sonra birçok işbirliğine başlangıç olmasını temenni ederek sözlerime son vermek istiyorum. Bugün bizlerle birlikte olan AVİAD yetkililerine ve buluşmamızı sağlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz” şeklinde konuştu.



 

KESER; “EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”
 Yatırımların en önemlisinin insana yapılan yatırım olduğunun altını çizen Silivri Kaymakamı Salih Keser; “Değerli belediye başkanımız, değerli iş adamlarımızın kurduğu iki önemli derneğin üyeleri hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün burada yaptığımız toplantıdan Silivri adına çok güzel sonuçlar çıkacağını umuyorum. Ben hep söylüyorum, insana yapılan yatırım yatırımların en önemlisidir. İşte biz bu bakımdan eğitimi güçlü kılıp, çağın gelişimine uygun seviyede tutarsak ülke yararına olacağını kolaylıkla söyleyebiliriz. Ben özellikle İş adamları derneklerinin başkanlarına ve Başkanımıza böyle bir organizasyonda yer aldıkları ve bizleri bir araya getirdikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi. Gerçekleşen konuşmaların ardından günün anısına saklanmak üzere karşılıklı hediye ve şilt alışverişi yapıldı.