Işıklar, yöre dernekleri ve basın mensupları ile iftarda buluştu

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede faaliyette olan yöre dernekleri yönetimlerine ve yerel basın mensuplarına iftar yemeği verdi.

Işıklar, yöre dernekleri ve basın mensupları ile iftarda buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede aktif faaliyette olan yöre dernekleri başkanları ile yönetimleri ve yerel basın mensuplarını iftar sofrasında ağırladı. Lobca Restoran’da verilen iftar yemeğine; CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı.

Işıklar: “Severek yaşayarak bu zor günleri atlatacağız”

Başkan Işıklar, iftar sonrası gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili yöre dernekleri başkanlarımız, yönetimleri ve sevgili basın mensuplarımız bu mübarek gecede sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Silivri’mizin böyle bir hoşgörü iklimi var. Farklı kültürlerin bir arada hoşgörü içerisinde, huzur içerisinde yaşayabildiği yerin adı Silivri. Yöre derneklerimiz, sizler; yaşadığımız, binlerce yıldır biriktirdiğimiz geleneğimizi ve göreneğimizi, yaşadığımız kederi, hüznü, acıyı kültürümüz birer mayası haline getirip bu günlere taşıma konusunda en büyük görevi yapıyorsunuz. Bizi millet yapan, bizi var eden işte bu değerlerimiz. Ülkemizin içinde bulunduğu şartları göze alarak bir arada olmaya, beraber olmaya farklılıklarımızı zenginlik sayarak, onları yaşatmak için birbirimize hoşgörü ile bakarak, birbirimize tahammül ederek bu zor günlerimizi aşabiliriz ancak. Severek yaşamak en büyük meydan okumadır, birbirimizi severek aşacağız bu sıkıntıları. Biz Silivri’de birbirimizin ötekisi olmadığını biliyoruz. Biz birbirimizin tamamlayanıyız. Ne güzel bir dekor oluşturduk rengarenk renklerimizle.. Silivri’mizde bu huzuru yeşerten sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Bu çabaya katkı sağlayan herkes çok önemli bir görev yapıyor. Bu konuda bizim sadece kolaylaştırıcı, sizlerle bir arada diyalog ortamını sağlamak konusunda lojistiği veren bir yerel yönetim olmanın ötesinde hiçbir görevimiz yok. Bu başarı sizlerin. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum, gelmekte olan Ramazan Bayramınızı bu günden gönülden kutluyorum nice bayramlara.”