Kiptaş-2 iftarına muhteşem katılım

İBB İftar programı kapsamında Silivri Yeni Mahalle Kiptaş-2 konutlarında gerçekleştirilen sokak iftarında yaklaşık 3 bin 500 kişi katıldı.

Kiptaş-2 iftarına muhteşem katılım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftara ayrıca, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi A. Bilal Kıymaz, AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Metin Karakaş, önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Sert,  Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçı, AK Parti Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Partili İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yönetimi ve binlerce vatandaş katıldı. İftar sonrası AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Yeni Mahalle Başkanı Murat Sancak ve Belediye Meclis Üyesi Metin Kaya birer selamlama konuşması yaparak iftara katılanlara teşekkür etti.

 

KARAKAŞ “TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAN DEVLET BÜYÜKLİRİZDEN ALLAH RAZI OLSUN”

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve İBB Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş ise yaptığı konuşmada, Kiptaş-2 konutlarında düzenlenen iftara katılan vatandaşlara teşekkür ederek “ Kiptaş-2 konutlarında bu sene 2.sini düzenlediğimiz ve yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımızın katıldığı açık hava iftarımızda gördüğüm kadarı ile yine sığmadık. İnşallah önümüzdeki yıl daha büyük daha kalabalık bir organizasyonla sizlerle birlikte olacağız.  15 bin kişi ile başladığımız iftarlarımıza bu sene 71 bin kişi ile gerçekleştiriyoruz. Biz meydanları yakıp yıkmak, devlete millete zarar vermek için yapmıyoruz. Bizler,  dosta düşmana karşı birlik ve beraberliğimizi göstermek için, barış için, birlik ve beraberliğimizi göstermek için kardeşliğimizi göstermek için bu gönül sofralarında buluşuyoruz. Bu sofralarda kardeşlik var, birlik var, beraberlik var. Bu gönül sofralarımızdan farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu, Türkü, Kürdü, .Çerkezi, Lazı, Arnavutu, Pomağı, göçmeni her bölgenin ayrı bir güzelliği ile  hiçbir ırk ve memleket gözetmeksizin bir olduğumuzu beraber olduğumuzu haykırıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olarak, burada şanlı bayrağımızın altında beraber yaşadığımızdan, birlik ve beraberlik içerisinde olmamızdan mutluluk duyduğumuzu bu meydanlardan bir kez daha haykırıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu o muasır medeniyet seviyesine ulaşabilmek için, gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağımıza ve bu bayrak altında hür ve bağımsız bir şekilde yaşayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bunun içindir ki bizlere bu günleri gösteren, taş üstüne taş koyan devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir gecenizin ve Ramazan Bayramınızı kutluyor yaptığınız ibadetlerin Canab-ı hakkın huzurunda kabul olmasını diliyorum” dedi.

 

 

DUALARIMIZ DÜNYA MÜSLÜMANLARINA OLSUN

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ise konuşmasında, “ Şu anda İstanbul’un 39 ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyemizin iftar sofralarında binlerce vatandaşımız iftar açıyor.  Eminim ki sizler evlerinizde belki çok daha güzel sofralarda iftarınızı aça bilirdiniz. Ama bu gönül sofralarına gelerek bizlerle birliktesiniz. Çünkü Ramazan paylaşmak demektir. Paylaştıkça sofralar bereketlenir. Ramazan merhamet demek, kardeşlik demektir. Dualarımız sadece Türkiye’de ki Müslümanlar için değil, Suriye’de, Mısırda, Filistin’de ve dünya üzerinde ki bütün Müslümanlara olsun. Çünkü dünya ki, bütün mazlum Müslüman ülkelerin gözü Türkiye’dedir. Bizler bu gönül sofralarından verdiğimiz birlik ve beraberlik mesajları ile iç ve dış düşmanlarımıza çok anlamlı bir mesaj göndermiş oluyoruz. Böylelikle Ramazan ayı içerisinde ki bütün bereketin üzerinize olmasını diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.