Mahalle Konseyi Üyeleri İftarda Buluştu

Kentli olma ve kentlilik bilincinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren, Başkan Işıklar'a katılımcı belediyecilik ödülü kazandıran Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri, iftar yemeğinde bir araya geldi.

Mahalle Konseyi Üyeleri İftarda Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Konseyi Üyelerine Kale Park Sosyal Tesisleri’nde iftar yemeği verdi. 2009 yılından bu yana her mahallede düzenli toplantılar yaparak, bölgenin ihtiyaçlarını mahallelinin belirlediği, belediye hizmetlerinin yürütülmesinde gözetim, denetim işlevine halk katılımı sağlayan Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Üyeleri, iftar yemeğinde buluştu. Yemeğe, meclis üyeleri, muhtarlar, konsey başkanları, üyeleri ve eşleri katıldı. 
 
IŞIKLAR: “MAHALLE KONSEYLERİ KATILIMCILIK ÖRNEĞİDİR” 
Gerçekleştirdiği konuşmasında Mahalle Konseylerinin önemine vurgu yapan Başkan Işıklar: “Mahalle konseylerimiz her bir mahallenin meclis üyeleri gibi düşünerek, işi başında planlayarak, bölgenin eksiklerini gidermek amacıyla kuruldu. Yedinci yılını tamamlıyoruz, büyük bir anlamı ve önemi var. Halkın oylarıyla ve tercihleriyle görev verilen, halkın kendi kuruluşu olan en büyük sivil kuruluş belediyedir. Diğer kurumlardan başka bir farklı yanı var; direk halka dokunan, günü birlikte olsa en sıcak teması yapan kurumdur belediye. Belediyelerimiz kapatıldıktan sonra temsili bir boşluk oluştu. Bu boşluğu dolduralım, o mahallenin beklentilerini, taleplerini, geleceğe dönük ne yapılması gerekiyorsa takip etmek amacıyla Mahalle Konseylerimizi kurduk. Mahalle Konseyleri bir katılım örneğidir, başka bir örneği yok. Bugün baktığımızda ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. İlçemizde birçok ilki hayata geçiriyoruz. İlçemiz, üniversite kenti, eğitim kenti, tarım kenti olacak. Organize sanayi bölgeleri var ama Türkiye’de ilk defa organize tarım bölgesini biz kuracağız. Tarım sit alanı ilan edip, bölgemizi büyük bir zenginliğe dönüştürecek, bilgi ve teknolojiyi buraya taşıyacak çalışmalar yapıyoruz. İşte bizim belediyecilik anlayışımız! İnsanı sadece bulunduğu konumla değil, herkesi eşit kabul ederek bu saygınlıkla karar mekanizmalarını beraber yönetiyoruz. Yaptığınız iş çok önemli, sizlerin katkıları çok büyük. Başta muhtarlarımıza, ebesi, sağlık görevlisi, öğretmeni, o ilçede kanaat önderi olan arkadaşlarıma, görev alan herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı ramazanlar diliyorum, Allah tuttuğunuz oruçları, ettiğiniz duaları kabul etsin. Yaklaşan bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu. İftar programı fasıl dinletisi ve sema gösterisi ile devam etti.