Ortaköy'de Gönül Sofrası Doldu Taştı

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı tarafından Ortaköy Mahallesinde kurulan 1000 kişilik iftar sofrası doldu taştı.

Ortaköy'de Gönül Sofrası Doldu Taştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan’ın da katıldığı iftar yemeğinde  yoğun katılım nedeni ile vatandaşlar parklar da ve yeşil alanlarda yer sofraları kurarak iftarını açtı. Ortaköy Mahalle Başkanı Ali Güçlü, iftara katılan mahalle halkına teşekkür eden kısa bir konuşma yaparken, milletvekili Dalyan Silivri özlemine, İlçe Başkanı Metin Karakaş ise birlik beraberlik ve kardeşlik duygularına değindi. Ortaköy mahallesinde gerçekleştirilen sokak iftarına,AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Beylikdüzü Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Sert , Silivri önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Belediye Meclis Üyeleri,AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Yöneticileri  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

GÜLAY DALYAN’IN SİLİVRİ ÖZLEMİ

 

Ortaköy Mahallesinde gerçekleştirilen iftara çok yoğun programı olmasına rağmen katılan ve kısa bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, “ Çok kıymetli hemşerilerim. Biliyorsunuz Silivri önceden benim sorumluluğumda idi. Ve sık-sık Sizlerle beraber oluyorduk. Fakat 6 ayda bir bizim sorumluluk alanlarımız değişiyor. Şimdi Beylikdüzü bölgesinden sorumlu oldum. Bu nedenle iftar saatinde orada olmam gerekirken, hem sizleri çok özlediğimden hem de bu güzel davetinize icabet etmek adına buraya sizlerin yanına geldim. Ben Ramazan ayının evinize, yuvanıza, bereket getirmesini , önümüzde ki kadir gecesinin ve ramazan bayramının da hayırla vesile olmasını diliyor, hepinize canı gönülden sevgi saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.

 

 

BİZİ BİR TUTAN MANEVİ DEĞERLERİMİZDİR

 

Ortaköy Mahallesinde düzenlenen sokak iftarında söz alarak konuşma yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “davetimiz üzere bizleri kırmayarak gönül sofralarımızı dolduran sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizlerinde görmüş olduğu gibi, bizler bu manevi ayda birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe, belki bir lokma ekmeği dahi yanımızda oturan kardeşimizle paylaşarak bu iftar sofralarının bereketinden istifade ediyoruz. İşte bizi bir tutan, bizi bir yapan bu manevi değerlerimizdir. Allah’ıma bin şükürler oldun ki; kurduğumuz bu gönül sofraları hiç boş kalmadı. Ben bu sofraları bizlere kuran İBB Belediye Başkanımıza ve devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Değerli misafirlerimiz, bundan birkaç gün önce Çanakkale’de bir iftar yaptık. Çanakkale’de dedelerimizle birlikte şehit olmuş çok farklı ülkelerden gelen 89 şehit yakını ile, savaş zamanında şehitlerimizin sofralarında yedikleri, buğday çorbası, helva, arpa ekmeği ve su ile iftarımızı açtık. Dedesi Çanakkale harbinde şehit olmuş Filistinli bir yazarın orada yaptığı konuşma çok anlamlıydı ve şöyle diyordu; “ Belki biz bu gün farklı ülkelerde yaşayan insanlar olabiliriz. Ama dedem o gün Çanakkale’de, Osmanlı için canını seve-seve feda ettiyse, bende şanlı Türk Bayrağı için canımı seve-seve vermeye hazırım”  diyor.  İşte bizleri bölmek isteyenlere işte bizleri parçalamak isteyenlere Çanakkale en güzel cevaptır.Çanakkale’de yatan şehitlerimize baktığımızda çok farklı ülkelerden,illerden,din,dil ve ırktan insanları orada koyun koyuna yatarken görüyoruz. İşte o şehitlerimiz,bizler bugün bu sofralarda rahat-rahat iftarlarımızı yapalım diye canlarını feda ettiler. Allah hepsinden razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle şimdiden tuttuğunuz oruçların, Kadir gecenizin ve ramazan bayramınızın hayırlara vesile olmasını diliyor saygı ve sevgiyle sizi selamlıyorum.” dedi.