Ramazan Coşkusu Meydanlara Taştı

Silivri Belediyesi tarafından ay boyunca devam edecek Ramazan etkinlikleri Silivrililer tarafından büyük ilgiyle izlenirken, gerçekleştirilen etkinlikler renkli görüntülere sahne oluyor.

Ramazan Coşkusu Meydanlara Taştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri dolu dolu bir programla başladı. Ramazan ayının geleneksel kültürünün yaşatılması adına gerçekleştirilen etkinlikler, Silivrililer tarafından ilgiyle takip ediliyor. 27 Temmuz Cuma akşamı hikâyeleri ve taklitleriyle izleyenlere keyifli saatler yaşatan Ramazan kültürünün vazgeçilmesi Meddah ile başlayan program, kaybolmaya yüz tutmuş Türk Halk Tiyatrosu olan Orta Oyunu ile devam etti. Aralarında Kemal Sunal’a benzerliği ile ünlenen Türkiye’nin yeni yetişen tiyatro oyuncularından Mehmet Kurt’un da yer aldığı ekip, Silivrilileri kahkahalara boğdu. Gecenin finalinde sahne alan Silivri Belediyesi Fasıl Ekibi ise kulakların pasını sildi.

 

SEMA GÖSTERİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ

28 Temmuz Cumartesi akşamı da devam eden Ramazan etkinlikleri tasavvuf dinletisi ile başladı. İlahilerin söylendiği programın devamında ise Mevlana’nın kurduğu Uluslararası Mevlana Vakfı öğrencilerinin sema gösterisi yer aldı. Silivrililerin yoğun ilgi gösterdiği sema gösterisi beğeniyle izlenirken, Silivri Belediyesi görevlileri program süresince izleyenlere şerbet ikram etti.

 

SİLİVRİ BELEDİYESİ RAMAZAN AYI PROGRAMI :

 

03 AĞUSTOS 2012 CUMA

21.30     Aşuk ile Maşuk- Mehteran

                Tasavvuf Müziği Korosu

 

04 AĞUSTOS 2012 CUMARTESİ

21.30     Karagöz Hacivat- Tahta Bacak

                Silivri Belediyesi Yetişkin Tiyatro Topluluğu

 

05 AĞUSTOS 2012 PAZAR

21.30     Ramazan Manidarları

                Günay Noyan Konseri

 

12 AĞUSTOS 2012 PAZAR

21.30     Levent Kırca Tiyatrosu