'Ramazan tövbeye vesile olmalı'

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Ramazan ayının tövbeye vesile olması gerektiğini söyledi.

'Ramazan tövbeye vesile olmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Ramazan ayının, günahlardan tövbe etmeye, yeniden kendimize gelmeye, insanî ve sosyal münasebetlerimizin daha samimi, daha güzel bir hal almasına vesile olması için çaba sarf edilmesi gereken bir ay olduğunu söyledi.

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Ramazan'ın Kur'an ayı olduğunu ifade ederek, "Faziletlerle, bereketlerle ve hayırlarla dolu Ramazan ayı, yoksul, kimsesiz ve düşkünlere yardım yapmanın öne çıktığı ve her alanda kendini hissettirdiği bir Kur'an ayıdır." dedi. Ünal, Ramazan ayının; günahlardan tövbe etmeye, yeniden kendimize gelmeye, insanî ve sosyal münasebetlerimizin daha samimi, daha güzel bir hal almasına vesile olması için çaba sarf edilmesi gerektiğini kaydetti.

Nuri Ünal, din görevlilerinin ramazan ayı için bütün hazırlıklarını yaptıklarını, camilerin her yönüyle hazır hale getirildiğini anlattı. "Halkımıza din hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olan imam-hatiplerimiz, müezzin-kayyımlarımız, vaizlerimiz ve bütün Diyanet görevlilerimiz özveri ve coşku ile vatandaşlarımıza hizmet etmenin çabası içindedirler." diye konuştu.

Ramazan ayının bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: "Ramazan ayı, dünyalık işler ve meşguliyetlerimizden biraz olsun sıyrılmanın, en şerefli olarak yaratılmamızın gayesinin düşünülmesinin ve Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'in (SAV) yaşantısını örnek almamızın bir fırsatı olmalıdır. Bu bizlere bağlıdır. Vefakar Diyanet çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."